• جمعه / ۵ دی ۱۳۹۳ / ۱۳:۳۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93100501966
  • خبرنگار : 71191

معاون میراث فرهنگی:

عتیقه‌های برگشته از بلژیک تقلبی نیستند

عتیقه‌های برگشته از بلژیک تقلبی نیستند

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری انتشار تصاویر و مطالب منتشرشده درباره‌ی آثار «خوروین» قبل از قاچاق به بلژیک را مهمترین دلیل بر اثبات تقلبی نبودن این آثار تاریخی و ارزشمند دانست.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری انتشار تصاویر و مطالب منتشرشده درباره‌ی آثار «خوروین» قبل از قاچاق به بلژیک را مهمترین دلیل بر اثبات تقلبی نبودن این آثار تاریخی و ارزشمند دانست.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، ساعت 9 شب گذشته (4 دی ماه) با پرواز مستقیم هواپیمای "ایران‌ایر" از فرودگاه "بروکسل" بلژیک به فرودگاه مهرآباد 13 جعبه شامل 349 قلم شی تاریخی ایران که حدود 50 سال پیش به طور غیرقانونی از کشور خارج شده بود به مقامات ایرانی تحویل داده و سپس به موزه‌ی ملی ایران منتقل شد.

محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا، درباره‌ی احتمال تقلبی بودن این آثار اظهار کرد: با توجه به این‌که این آثار حاصل حفاری‌های علمی بوده‌اند، قبل از سرقت و قاچاق‌شان به خارج از کشور، "لویی واندنبرگ" باستان‌شناسی که چند سال در این محوطه کار مطالعه و کاوش انجام داده بود، کتابی با عنوان «قبرستان متروپل خوروین» شامل تصاویر و اطلاعاتی از 320 شیء از این محوطه منتشر می‌کند، همچنین رومن گیرشمن نیز در کتاب دیگری اقدام به انتشار چند تصویر و مطلب دیگر از این محوطه‌ی تاریخی می‌کند، که این مهمترین مدرک ما برای اصیل بودن این آثار است.

او روند این پرونده را قدری شبیه به جریان‌های فرهنگی مانند الواح هخامنشی دانست و افزود:‌ در بلژیک خوشبختانه به این قضیه اهمیت داده‌اند که جریان به گونه‌ای باشد تا بتوانیم کار را به خوبی جمع کنیم.

وی اضافه کرد: در طول 50 سال گذشته این آثار در دانشگاه و موزه مورد مطالعه قرار گرفته‌اند، اما از سال 1360 و پس از انقلاب اسلامی که بحث دعوی حقوقی آن‌ها شروع شد، بسته‌بندی شدند.

طالبیان در ادامه با تاکید بر این‌نکته که در براساس تحقیقات‌های انجام شده در حال حاضر از این محموله چیز دیگری در بلژیک وجود ندارد، افزود: براساس اطلاعاتی که داریم اشیای تاریخی خوروین به مدت 15 سال در بسته‌بندی‌های خاصی نگهداری شده است و بنا بر حکم دادگاه هیچ کس اجازه‌ی بازکردن این بسته‌ها را نداشته است، بنابراین با توجه به اینکه این آثار زمان بسیار زیادی در حالت بسته‌بندی‌شده نگهداری شده‌اند، به مرمت‌های مختصری نیاز دارند.

او همچنین درباره‌ی صحبت‌هایی که پیش از این درباره‌ی نمایش آثار «خوروین» در موزه‌ای در البرز مطرح کرده بود، به ایسنا گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است آن‌ها نخست در موزه‌ی ملی بررسی شوند و پس از ثبت و ضبط دقیق اطلاعات و شناسنامه‌دار شدن، دست‌کم تا نوروز 94 در نمایشگا‌های مختلف و با تجمیع بیش از 200 شیء دیگری که از خوروین در موزه‌ی ملی ایران وجود دارند، به نمایش درآیند، سپس در صورتی‌که اداره‌ی میراث فرهنگی البرز امکان تهیه‌ی یک جای مناسب و موزه‌ی مخصوص به این موضوع را داشته باشد، این آثار به البرز منتقل شوند.

به گزارش ایسنا، در سال ۱۳۴۴ «وولف کاریوس» اهل فرانسه پس از ازدواج با یک فرد ایرانی به نام پروفسور ملکی و با گرفتن ملیت ایرانی، از طریق یک دیپلمات بلژیکی، از اقوام نامبرده (ملکی) 349 قلم شیء و آثار باستانی کشف‌شده از ناحیه «خوروین» متعلق به 3000 تا 3500 سال قبل را که توسط دو باستان‌شناس ایرانی و خارجی کاوش شده بود،‌ به مرور از کشور خارج کرد اما پس از این‌که دولت ایران از وجود این اشیای عتیقه در موزه‌ی «سنکانتر» در شهر بروکسل بلژیک مطلع شد، در سال ۱۳۶۰ در محاکم بلژیک طرح دعوی کرد و هر چند چند بار در این شکایت بازنده بود، اما در نهایت موفق به بازگرداندن این اشیای قدیمی و ارزشمند از بلژیک به ایران شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha