آنهایی که از مرتضی احمدی به عنوان بازیگر سینما، تلویزیون و گوینده یاد میکنند، شاید ندانند که او در زمینهی خوانندگی و ضربیخوانی هم توانایی زیادی داشت.
به گزارش خبرنگار بخش موسیقی ایسنا، مرتضی احمدی خدمت مهمی به موسیقی ایران کرده است. او تلاش زیادی برای حفظ قطعات موسیقی تهرانی که در حال فراموشی بودند، انجام داد و انتشار دو آلبوم «صدای طهرون» با صدای این هنرمند پیشکسوت، سندی بر این ادعا است.
مرتضی احمدی کسی بود که برای اولینبار به سبک «بیات تهران» در پیش پردهها آواز خواند. او در سال 1349 نیز به دعوت مرحوم علی حاتمی ترانه عنوانبندی فیلم «حسنکچل» را ضربیخوانی کرد که به نام «روحوضی» نیز شناخته میشود.
در همین سبک در سال ۱۳۲۸ پنج صفحه موسیقی برای یک شرکت انگلیسی ضبط کرد. مرتضی احمدی بیش از چهارصد ترانه ضربی و 150 ترانه فکاهی خوانده است.
اولین مجموعه ضربیخوانیهای زندهیاد احمدی سال 91 با عنوان «صدای طهرون (توپخونه)» شامل قطعات موسیقی رو به فراموشی تهران و سال 92 با عنوان «صدای طهرون (شمسالعماره)» به همت مرکز موسیقی «بتهوون» ضبط و منتشر شد.
قرار بود امسال اوایل زمستان، مجموعه سوم این ضربیخوانیها با 13 قطعه منتشر شود، اما از آنجا که مرتضی احمدی با پاییز همسفر شد، باید دید ناشر اثر چه تصمیمی برای آن خواهد گرفت.
بابک چمنآرا (مدیر مرکز موسیقی بتهوون) به خبرنگار ایسنا، گفت: از او دیگر به عنوان «صدای طهرون» یاد نکنیم و به او «پدربزرگ طهرون» بگوییم.
انتهای پیام
نظرات