• سه‌شنبه / ۲۵ آذر ۱۳۹۳ / ۱۲:۲۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93092514944

عصاره تاکید کرد

ضرورت ایجاد شرایط ویژه برای معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان

ضرورت ایجاد شرایط ویژه برای معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی گفت: هزینه حاصله از معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان باید در جهت رشد علمی این شرکتها صرف شود.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی گفت: هزینه حاصله از معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان باید در جهت رشد علمی این شرکتها صرف شود.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر محمدحسن عصاره، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی، در هفتاد و پنجمین جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، پیشنهاد داد تا برای معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان شرایط ویژه در نظر گرفته شود.

وی در این باره ابراز کرد: برای رشد و تعالی شرکت‌های دانش بنیان، مزایایی در قانون در نظر گرفته شده است. از جمله برخی معافیت‌های مالیاتی که با پیگیری‌های مستمر و جدی این کار عملی شده است.

عصاره ادامه داد: این اقدام سختی بود، اما نهایتاً با پیگیری‌هایی که گروه‌های کارشناسی انجام دادند و نامه‌ای که معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به وزیر امور اقتصاد و دارایی ایران نوشت، اسامی 40 شرکت معرفی شد. در این نامه اشاره شد که اطلاعات مورد تأیید شرکت‌ها جهت استفاده از معافیت مالیاتی در سال‌های آتی به صورت سالیانه تکمیل و بررسی می‌شود.

وی با بیان این که ممکن است شرکتها همیشه دانش‌بنیان باقی نمانند، توضیح داد: ممکن است این تصور برای شرکتها ایجاد شود که ما گواهی دانش بنیانی را گرفتیم، تابلوی جدیدی به عنوان دانش‌بنیان داریم، بنابراین می‌توانیم از مزایای آن همواره بهره‌مند شویم. اما دانش‌بنیان بودن باید همیشه با عملکرد آن شرکت، پیوسته و پایدار ادامه پیدا کند. به همین دلیل اگر قرار است این شرکتها، امتیازات قانونی را دریافت کنند، هر سال پایش و بر اساس شاخصه‌های قانون کنترل شوند.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی با تاکید بر این موضوع که باید در حوزه معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان برنامه ویژه‌ای داشته باشیم، گفت: این سوال مطرح است که اگر این معافیت را اعمال کنیم، چه چیزی عاید کشور می‌شود؟ باید به این موضوع توجه داشته باشیم که این معافیت مالیاتی برای بقا و استمرار دانش بنیان شدن این شرکت‌ها در نظر گرفته شده است.

وی در بخش دیگری از این نشست بیان کرد: برای پایش شرکتهای دانش بنیان قرار است موافقتنامه‌ای با شرکتها تنظیم شود که بر اساس آن، شرکت‌ها می‌توانند یک یا چند بند پیشنهادی این موافقتنامه را قبول کنند و بر اساس مدارک آن‌ها را پایش کنیم.

عصاره درباره بندهای پیشنهادی این قرارداد توضیح داد: انجام تحقیقات بنیادین و کاربردی، تولید محصول جدید مبتنی بر تحقیق و توسعه، بهبود و ارتقای کیفی یا بهبود فرآیند تولید محصولات دانش بنیان، خرید تجهیزات آزمایشگاهی، آموزش‌ها و توانمندی‌های نیروی انسانی شاغل در قسمت تحقیق و توسعه محصولات دانش بنیان، توسعه صادرات که بتوانند در عرصه‌های بین‌المللی شرکت کنند، استاندارد بین‌المللی بگیرند و تجهیزات مورد نیاز برای دستیابی به یک فناوری جدید وارد کنند.

عصاره همچنین اظهار کرد: این قرارداد با همه شرکت‌ها منعقد و سهم مالی مشخص می‌شود و طبق زمان بندی مشخص این معافیت باید در این زمینه‌ها خرج شود. اگر شرکتها با مفاد آن موافقت نکردند یا به آن عمل نکردند، حتماً در سال آینده برای تائید مجدد دانش‌بنیان بودن آن شرکتها، تجدیدنظر صورت می گیرد. این مسیری است که باعث می‌شود همیشه رو به جلو حرکت کنیم و خدای ناکرده امتیازی از مردم حذف نشود تا به گروه خاص و بی خاصیت ارائه شود.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی، در ادامه این جلسه به برگزاری جشنواره گیاهان دارویی در مهرماه امسال اشاره و تصریح کرد: مسؤولان ارگان‌های مختلف کشور در این جشنواره حضور یافته‌اند، بنابراین باید به دیدگاهی مشترک در کل بخش‌ها دست یابیم تا اهمیت گیاهان دارویی در همه سطوح و لایه‌ها ظهور پیدا کند.

وی همچنین توضیح داد: زمانی که معاون اول رئیس جمهور با حضور در این جشنواره گفت ما باید حوزه گیاهان دارویی را در برنامه ششم توسعه پررنگ ببینیم، نشان دهنده آن است که باید برای این حوزه ساز و کار و مکانیزمی طراحی کنیم. بر همین اساس گروهی از کارشناسان باید احکام برنامه پنجم توسعه در زمینه گیاهان دارویی و طب سنتی را تمدید کنند و متناسب با سند راهبردی احکام جدیدی در برنامه ششم تعیین و پیشنهاد شود تا چند حکم مناسب طراحی کنیم.

بر اساس ای گزارش، در ادامه این جلسه سایر اعضا درباره موضوعات مطرح شده درباره معافیت مالی شرکتهای دانش بنیان به اظهار نظر و ارائه پیشنهاد پرداختند.

همچنین مهندس علی ابراهیمی ورکیانی، دبیر اجرایی دومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی به ارائه گزارشی از نمایشگاه گیاهان دارویی برگزار شده در سال 93 پرداخت. ارائه گزارش جهاد کشاورزی بر اساس سند مصوب شورا نیز در ادامه این جلسه صورت گرفت و بر اساس سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی بررسی شد.

بر اساس این گزارش، در این جلسه حکم عضویت دکتر محمدحسن عصاره در شورای سیاست‌گذاری طب سنتی از سوی وزیر بهداشت، توسط دکتر محمود خدادوست معاون طب سنتی وزارت بهداشت، به وی اهدا شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha