یک روانشناس و مدرس دانشگاه در ساوه از تأثیر رنگها در درمان برخی از بیماریها خبر داد.
علی توکلی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی با بیان اینکه شناخت جایگاه رنگها و تأثیرات آن در دنیای امروز از اهمیت خاصی برخوردار است، افزود: امروز علومی نظیر روانشناسی رنگها و تأثیر رنگ بر آرامش و رنگدرمانی از موضوعات مهم علمی دنیا محسوب میشود.
وی با بیان اینکه علم روانشناسی در تأثیر رنگ بر روان افراد تأکید دارد، بیان کرد: این علم تأثیر رنگهای مختلف بر روان انسان را مورد پژوهش و مطالعه قرار داده است.
توکلی اضافه کرد: از دیگر سوی رنگها بر جسم انسان نیز تأثیرگذار هستند و در آموزههای دینی نیز بر تاثیر رنگها در تقویت چشم، حافظه و ... تأکید شده و برخی از پزشکان نیز بر این حقیقت اذعان دارند.
وی در ادامه با بیان اینکه دنیای ما پر از انرژیهای مختلف است که با رنگهای متفاوت در اطراف ما وجود دارند، گفت: رنگها در همه جا وجود دارند و ما آنها را نه فقط از طریق چشم بلکه از راه پوست و سایر جریانهای الکترومغناطیسی نیز جذب میکنیم.
وی افزود: انتخاب رنگها نشاندهنده جنبههای عاطفی جسمی و ذهنی فرد است، اما رنگ مورد علاقه هرچه باشد نمیتوان تاثیرات آن را بر روحیه، جسم و احساسات نادیده گرفت.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه نفوذ رنگها و تاثیر آنها روی بدن انسان به طرق گوناگون ثابت شده است، بیان کرد: ما معمولا جذب رنگهایی میشویم که تعادل بیشتری در زندگیمان ایجاد میکنند.
وی با بیان اینکه رنگها معانی متفاوتی دارند، ادامه داد: تنها نگاه کردن به هرکدام از آنها هورمونهای خاصی را در بدن ترشح میکند که میتواند موجب آرامش، انرژی بخشیدن، افزایش توانایی، خواب راحت و کاهش اضطراب و استرسهایمان شود.
به گفته وی، به همین دلیل استفاده از رنگ برای درمان برخی از بیماریها را رنگدرمانی میگویند که از زمانهای بسیار قدیم وجود داشته است.
وی با بیان اینکه نخستین بار مصریها و یونانیها از رنگ برای درمان استفاده کردند، افزود: پزشکان معتقدند رنگهای گرم ایجاد جنبش، تکاپو، هیجان و برانگیختگی میکنند و رنگهای سرد موجب آرامش، سکوت، صلح و آسودگی میشوند و برای تسکین دردها مناسب هستند.
این روانشناس در ادامه به خواض برخی از رنگها اشاره کرد و افزود: رنگ آبی، رنگ آرامش، رفع استرس، بهبود جذب و هضم غدا، رفع سردرد و رنگ زرد، رنگ جدایی و سردی، تحریک کننده سیستم اعصاب و نیروی عضلات، رفع یبوست، رفع سردردهای شدید و بنفش رنگ وقار و عزت، تصفیهکننده خون، دفع سموم بدن، بهبود دردهای گلو است.
وی رنگ سبز را به عنوان رنگ تعادل و توازن، ضدعفونیکننده، کاهش فشار خون، درمان بیخوابی و رنگ قرمز را به عنوان رنگ انرژیزا، رفع کننده کمخونی، بهبود گردش خون، درمان رماتیسم معرفی کرد و گفت: نارنجی نیز سمبل انرژی، درمان مشکلات پوستی، رفع افسردگی، درمان بیماریهای کلیوی است.
وی در توصیه به بیمارانی که مبتلا به فشار خون هستند گفت: رنگ آبی برای افرادی که خیلی سریع دچار هیجانات عصبی و استرس میشوند بسیار مفید است و میتواند میزان ضربان قلب و فشار خون آنها را کنترل کند.
وی از این رنگ به عنوان آرامشبخشترین رنگ طبیعت یاد کرد که موجب انبساط روحی شده و تاثیر فراوانی در درمان اختلالات روحی داشته و موجب افزایش قدرت و ایمنی بدن میشود.
توکلی از رنگ سبز نیز به عنوان متعادلکننده رشد انسان یاد کرد و افزود: این رنگ خاصیت تسکیندهنده و آرامشبخش دارد و مانند رنگ آبی به کنترل فشار خون در بدن کمک کرده و اختلالات خواب و خستگیهای مزمن را در بدن برطرف میکند.
وی رنگ قرمز را نیز رنگ خونساز برای بدن دانست و افزود: این رنگ برای درمان بیماریهای کمخونی کارساز است و باعث افزایش ساخت هموگلوبین در بدن شده و به بافتهای درونی مانند کبد کمک میکند.
انتهای پیام
نظرات