• شنبه / ۱ آذر ۱۳۹۳ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93090100207
  • خبرنگار : 90062

با تلاش پژوهشگران ایرانی محقق شد

بازسازی شبکه های شریان‌های حیاتی پس از زلزله با روشی بهینه

بازسازی شبکه های شریان‌های حیاتی پس از زلزله با روشی بهینه

محققان پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله موفق به بهینه سازی بازسازی شبکه های شریان های حیاتی پس از زلزله به روش شبیه سازی رخدادهای مجزا شدند.

محققان پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله موفق به بهینه سازی بازسازی شبکه های شریان های حیاتی پس از زلزله به روش شبیه سازی رخدادهای مجزا شدند.

دکتر مرتضی بسطامی، عضو هیات علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و مجری طرح در گفت‌و‌گو با خبرنگار پژوهشی ایسنا اظهار داشت: با توجه به نوپا بودن بحث های مهندسی زلزله شریان های حیاتی، روشهای ارزیابی لرزه ‌یی آنقدر که برای سازه های معمولی ساختمان توسعه پیدا کرده برای زیر ساخت های شهری و شریان‌های حیاتی شامل سیستم‌های انرژی(شبکه های گاز، نفت، برق،...)، شبکه‌های آبرسانی و سیستم های آب و فاضلاب، سیستم‌های حمل و نقل(شبکه های جاده‌یی، دریایی، ریلی و هوایی) و سیستم‌های اطلاعاتی (شبکه های مخابرات، رادیو و تلویزیون، اینترنت و ...)، توسعه نیافته است.

وی خاطرنشان کرد: ارزیابی واقع بینانه و دقیق این سیستم‌ها که ساختار های شهری را تشکیل می دهند به دلیل عواملی چون گستردگی جغرافیایی آنها، داشتن اجزاء و تاسیسات بسیار زیاد، درگیر بودن چند تخصص در ساخت، مدیریت و بهره برداری آنها، تنوع شرایط ژئوتکنیکی در نقاط مختلف شبکه، سطوح مختلف ریسک لرزه‌یی نقاط مختلف شبکه، اثرات متقابل شریانهای حیاتی مختلف روی یکدیگر و نداشتن عملکرد لرزه ‌یی یکسان اجزای شبکه نیازمند توسعه مدل‌ها و روشهای مدرن تر است.

دکتر بسطامی

بسطامی با بیان این که مدل سازی شریانهای حیاتی اصولا بایستی با روشهای شبیه سازی سیستمها صورت گیرد، اظهار داشت: تحلیل شبکه های شریانهای حیاتی تاکنون عمدتا با روشهای قدیمی تحلیل سیستمها صورت گرفته و متاسفانه متناسب با پیشرفت روشهای تحلیل سیستم‌ها، رشد نداشته است. در تحقیقات محققان در سالهای اخیر یکی از روشهایی که مورد توجه واقع شده، روش شبیه سازی رخدادهای مجزا می باشد.

وی تصریح کرد: بهینه سازی بازسازی شبکه های شریان‌های حیاتی پس از زلزله با روش شبیه سازی رخدادهای مجزا هدف اصلی این تحقیق است. این روش مبتنی بر این است که رفتار یک سیستم به صورت رخدادهای متوالی است و هر رخداد بصورت لحظه ای در زمان رخ می دهد و سبب تغییراتی در وضعیت سیستم می شود.

عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله خاطرنشان کرد: شبیه سازی رخدادهای مجزا به دو شیوه تعیینی و احتمالاتی توسعه داده شده است. از روش تعیینی در تحقیقات قبلی برای پروسه بازیابی شبکه های شریانی استفاده شده که در این طرح، هدف ما بهینه سازی بازسازی شبکه های شریان های حیاتی پس از زلزله با روش شبیه سازی رخدادهای مجزا با رویکرد احتمالاتی بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha