شورای فرهنگ عمومی هفتهی آینده، اجلاس توانمندیهای شورای فرهنگ عمومی را برگزار میکند که در آن، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر کشور و رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی حضور خواهند داشت و هدف از برگزاری آن، بهرهبرداری از ظرفیت شورای فرهنگ عمومی استانها اعلام شده است.
به گزارش خبرنگار بخش فرهنگ ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین حسین شاهمرادی - دبیر شورای فرهنگ عمومی - دربارهی شورای فرهنگ عمومی، توضیح داد: بیش از 300 شهرستان، شورای فرهنگ عمومی دارند و این شورا در کل کشور 10 هزار نفر عضو دارد.
او اظهار کرد: یکی از مهمترین مباحث شورای فرهنگ عمومی این است که ما مباحث فرهنگ عمومی استانها را هم داشته باشیم تا در تصمیمگیریهای کلان نسبت به هنجارها و ناهنجاریها آن را لحاظ کنیم. این موضوع منوط به این است که شورای فرهنگی استانها فعال باشند و شورای فرهنگی تهران بتواند با داشتن اطلاعات شهرستانها تصمیم درست بگیرد. البته گرفتن تصمیم درست مستلزم داشتن دادههای درست است.
وی گفت: در دورهی جدید فعالیتهای شورای فرهنگ عمومی بر فعالیت این شورا در استانها تأکید بیشتری شده است. البته در یک سال گذشته، فعالیتهای مناسبی انجام شده و ما نیز تصمیم گرفتیم که بعد از گذشت یک سال، اجلاسی برای فعالیتهای شورای استانها برگزار کنیم. در این اجلاس که 24 آبانماه برگزار میشود، وزیر کشور، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس، وزیر ارشاد و برخی اندیشمندان به تناسب وقت، دعوت شدهاند تا در یک روز به جمعبندی برسیم.
او همچنین بیان کرد: یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری موضوع سبک زندگی است که در واقع، معنی واقعی فرهنگ عمومی است. شورای فرهنگ عمومی سال گذشته مطالب مقام معظم رهبری را دستهبندی کرد و موضوع سبک زندگی را در دستور کار قرار داد. اکنون نیز دربارهی این موضوع چه در تهران و چه در شهرستانها کارهایی پژوهشی انجام شده است. وقتی شورای فرهنگ عمومی در این زمینه به نتیجه مطلوب برسد، برنامهها برای اجرا به دستگاهها ابلاغ خواهد شد.
شاهمرادی دربارهی اهدف برگزاری اجلاس توانمندیهای شورای فرهنگ عمومی، اظهار کرد: ما به این نتیجه رسیدهایم که شورای استانها ظرفیت بالایی دارد و ما باید آنها را بارور کنیم تا بتوانیم از ظرفیتهای آنها بهره بگیریم و باید استفاده از ظرفیت استانها در جهت همافزایی باشد. اکنون شورای فرهنگ عمومی استانها هر کدام جزیره شدهاند و نیاز داریم که بین شورای فرهنگی عمومی استانها ارتباط برقرار کنیم. یکی دیگر از اهداف ما شناسایی آسیبها و تهدیدهایی است که اعتدال، امید و نشاط مردم را نشانه گرفته است و دیگر اینکه با تشکیل اجلاس استانها میخواهیم همافزایی ناشی از خرد جمعی داشته باشیم.
او دربارهی راهکارهایی که در اجلاس در نظر گرفته شده است، توضیح داد: در این اجلاس یک روزه، راهکارهای کلی، دغدغههای مردم و ناهنجاریهایی را که وجود دارد، بررسی خواهیم کرد. این وظیفهی شورای عمومی است که به این مسائل رسیدگی کند. ما فرهنگی خوب و غنی داریم، فرهنگ ما از قرآن و اهل بیت (ع) ریشه گرفته و این خود باعث بالندگی و افتخار است. اکنون باید بررسی کنیم که چرا اکنون چنین رفتار میکنیم و در بسیاری از مواقع، دغدغهی معنویات داریم، ولی رفتارمان با آن مطابق نیست. گاهی رفتار ما متناسب با بلوغ فرهنگی ایران اسلامی نیست، این موضوع باید در شورای فرهنگ عمومی توسط متخصصان بررسی شود و برایش راهکارهای علمی پیدا شود، سپس آن راهکارها مصوب و به دستگاهها ابلاغ شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در پاسخ به اینکه رهبر انقلاب منویات فراوانی در حوزهی فرهنگ داشتهاند، در این اجلاس به کدامیک از موارد اشاره خواهد شد و ابلاغی صورت خواهد گرفت؟ گفت: فرمایشات فرهنگی رهبر انقلاب کم نیست، از ابتدا نیز مقام معظم رهبری دربارهی فرهنگ عمومی مطالبی مطرح کردهاند که خود بهتنهایی یک مجلد بزرگ است. ایشان بهتازگی چندین نکته را مورد تأکید قرار دادهاند.
او اظهار کرد: دستگاههای اجرایی وظیفه دارند دغدغهها را عملیاتی کنند و راهکار ارائه دهند. از جمله مطالب مطرحشده از سوی ایشان، سبک زندگی است. اگر این را در جامعه بهدرستی احصا کنیم و به آن بپردازیم، به همهی دغدغهها رسیدهایم. سبک زندگی شامل همهی مطالب فرهنگی، اجتماعی و گروهی است که باید مد نظر قرار گیرد.
وی در پاسخ به این پرسش که اعضای شورای فرهنگ عمومی چقدر فعال هستند؟ گفت: در اکثر جلسات شورای فرهنگ عمومی همهی اعضا حضور دارند، البته جلسات شورای فرهنگ عمومی مانند جلسات مجلس است، در مجلس نیز گاهی عدهای غایب هستند، ولی جلسات مجلس معمولا غایبان بیشتری نسبت به جلسات شورای فرهنگ عمومی دارد. البته اگر افراد بیشتر از حدی در جلسات حضور نداشته باشند، پیگیری میکنیم.
او دربارهی مصوبات اخیر شورای فرهنگ عمومی، توضیح داد: بعضی مصوبات که تا آخر تابستان داشتیم، دربارهی ثبت ایام در تقویم بود که 17 مورد داشتیم. این موارد شامل روزی برای بیماری خاص، روز صنایع دستی، روز سینما، روز بزرگداشت شمس و روز جهانی استاندارد است. ما در شورا، مصوبهی ترویج آیین پهلوانی را نیز داشتیم و مسوولان میتوانند آیین پهلوانی را گسترش دهند. همچنین سیاست حمایتی از اسباببازیها مصوب و ابلاغ شد. این موضوع، دغدغهی مقام معظم رهبری بود. ورود بیرویه و بدون کنترل اسباببازیها از سایر کشورها، تأثیر بسزایی در اخلاق و فرهنگ جامعه دارد که باید به آن رسیدگی شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی در بخشی از سخنانش با بیان اینکه اخلاق جزو مقولات فرهنگی است، اظهار کرد: اخلاق، زیربنای فرهنگ است و بسیاری از بداخلاقیها برای بروز بد اخلاق است. البته علاوه بر ناهنجاری، هنجارها هم جزو فرهنگ ما هستند، ما ایرانیها رفتار هنجار هم داریم، در بعضی امور، ایرانیها تک هستند، مثلا احترام به پدر و مادر و خانوادهداری که جزو آموزههای دینی است. امام خمینی (ره) با انقلاب 57 توانست بسیاری از هنجارهایی را که درون ملت ما نهفته بود، بارور کند.
شاهمرادی دربارهی احیای امر به معروف و نهی از منکر نیز بیان کرد: یکی از وظایف شرعی، امر به معروف و نهی از منکر است. مجلس شورای اسلامی در این زمینه فعالیت میکند و امر به معروف و نهی از منکر جزو برنامههای اصلی ما است.
او دربارهی شایعه قرار دادن «روز پسر» در تقویم که در شبکههای اجتماعی مطرح شده بود، گفت: چنین چیزی وجود ندارد و نه درخواست آن پیش آمده و نه تصویب شده است. شایعات جزو ناهنجاریها است و تکنولوژیها نیز به بروز شایعات دامن میزنند. یکی از موضوعاتی که به اخلاق مردم لطمه وارد میکند، همین ابزارآلات دیجیتالی است، باید استفاده از محصولات دیجیتالی مد نظر قرار داده شود. در این صورت نهتنها مخرب نخواهند بود، بلکه میتوانیم صحبتهای حق خود را که دیگران نمیگذارند مطرح شود، به گوش جهانیان برسانیم.
شاهمرادی که امروز در نشستی خبری بهمناسبت برگزاری «اجلاس توانمندیهای شورای فرهنگ عمومی» در ساختمان شورای فرهنگ عمومی سخن میگفت، افزود: اگر جامعه به رشد برسد به جای سوءاستفاده، از این ابزارآلات استفاده خواهد کرد و ما مشکلی در زمینهی محصولات دیجیتالی نخواهیم داشت.
انتهای پیام
نظرات