• شنبه / ۱۷ آبان ۱۳۹۳ / ۰۰:۱۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93081707515

انکوباتور قابل‌حمل ارزان، برنده رقابت بین‌المللی جیمز دایسون

انکوباتور قابل‌حمل ارزان، برنده رقابت بین‌المللی جیمز دایسون

یک محقق جوان انگلیسی امسال موفق به کسب جایزه اول رقابت بین‌المللی جیمز دایسون برای طراحی یک انکوباتور قابل‌تورم قابل‌حمل شد.

یک محقق جوان انگلیسی امسال موفق به کسب جایزه اول رقابت بین‌المللی جیمز دایسون برای طراحی یک انکوباتور قابل‌تورم قابل‌حمل شد.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، دستگاه جیمز رابرتز 23 ساله از دانشگاه لافبورو که «MOM» نام گرفته، می‌تواند جایگزینی ارزان برای انکوباتورهای سنتی باشد و جان بسیاری از نوزادان نارس در کمپهای مهاجرتی را نجات دهد.

بخش میانی عایق‌بندی شده MOM که کودک در آن قرار می‌گیرد، بخش قابل تورم دستگاه محسوب می‌شود. هنگامی که دستگاه مورد استفاده نیست، باد این قسمت خالی شده و مانند آکاردئون جمع می‌شود. در زمان نیاز، این بخش باز شده و بطور دستی باد می‌شود.

عناصر گرمایشی سرامیکی داخلی این دستگاه برای گرم نگهداشتن نوزاد مورد استفاده قرار می‌گیرند. یک واحد نوردرمانی تاشو نیز در این دستگاه قرار داشته که برای درمان زردی یا یرقان نوزاد استفاده می‌شود. دما و رطوبت درون دستگاه بر روی یک نمایشگر نشان داده شده و در صورت نیاز قابل تغییر است. در صورتی که این تغیرات بیش از حد باشد، یک زنگ هشدار به صدا درخواهد آمد.

اگرچه این انکوباتور به منبع نیروی خارجی برای عملکرد طولانی‌مدت نیاز داشته، از یک باتری برخوردار است که در صورت قطع برق، نیروی آن را برای 24 ساعت تامین می‌کند.

به گفته دانشگاه لافبورو، دستگاه MOM مانند یک سیستم انکوباتور مدرن 47 هزار دلاری عمل کرده، اما هزینه ساخت، آزمایش و انتقال آن به محل مورد نظر تنها 400 دلار است.

جیمز رابرتز برای این ابتکار موفق به کسب 45 هزار دلار به منظور ساخت پیش‌ساخت و آزمایش بیشتر بر روی طرح خود شد.

سه برنده بعدی هر کدام 7500 دلار جایزه برنده شدند.

ویلچر برقی QOLO

QOLO

اولین برنده یک ویلچر برقی موسوم به QOLO است که توسط دو دانشجوی مهندسی از دانشگاه تسوکوبا در ژاپن ساخته شده است. این طراحی به افرادی که دیگر قادر به استفاده از پاهایشان نیستند، اجازه خواهد داد تا از جای خود برخاسته، در حالت ایستاده راه بروند و سپس دوباره بنشینند.

این کار با استفاده از یک سیستم کمکی غیرفعال الکترومکانیکی انجام می‌شود که با تغییر وزن کاربر در بخش بالایی بدن واکنش نشان می‌دهد.

جوهر واکنشر به پرتوی فرابنفش Suncayr

Suncayr

تاکنون دستگاههای مانند دستبندهای تغییر رنگ دهنده برای اعلام نیاز به کرم ضدآفتاب بیشتر یا خارج شدن از معرض آفتاب معرفی شده‌اند اما دستگاه Suncayr از رویکرد متفاوتی بهره می‌برد.

این دستگاه که توسط گروهی از دانشجویان مهندسی فناوری نانو در دانشگاه واترلوی کانادا طراحی شده، به شکل یک جوهر واکنشگر به پرتو فرابنفش است که کاربر بر روی پوست خود با یک قلم ماژیکی می‌کشد. تا زمانی رنگ جوهر سبز باشد، کرم ضد آفتاب کافی است اما با قرمز شدن آن، نیاز به اعمال ضد آفتاب بیشتر یا خارج شدن از معرض آفتاب است.

پوشاک Bruise

Bruise

ورزشکاران ناتوان اغلب در برخی بخشهای خاص از بدنشان با بی‌حسی مواجه می‌شوند که به این معنی است آنها متوجه آسیب‌دیدگی آن بخش نشده‌اند. فناوری Bruise برای آگاه‌سازی این افراد طراحی شده است.

این دستگاه که توسط دانشجویان امپریال کالج لندن و کالج سلطنتی هنر در انگلستان ساخته شده، شامل پوشاک لایکرای سفیدرنگ است که با جیب‌های حاوی نوارهای فیلم واکنشگر به فشار پوشیده شده است. هنگامی که ضربه سختی به بدن کاربر می‌خورد، فیلم موجود در آن محل یک رنگ بنفش از ریزکپسولهای جاسازی شده منتشر می‌کند. این رنگ در بخش خارجی لایکرا قابل مشاهده بوده و به ورزشکار در مورد آسیب احتمالی آگاهی می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha