تیمی از زیستشناسان مصنوعی دانشگاه بوستون نمونه اولیه آزمایش کاغذمحوری را ارائه دادهاند که حضور گونههای ابولا را ظرف 30 دقیقه شناسایی میکند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این دستاورد علمی میتواند فرآیند پیداکردن و قرنطینهکردن بیماری ابولا را سریعتر و کارآمدتر کند.
شیوه جدید از سوپی از مواد زیستی شامل ماده آرانای ژنتیکی استفاده میکند. مواد دیگر موجود در این سوپ شامل آنزیمهای سادهای هستند که باکتریها به آنها نیاز دارند، مولکولهایی برای نیرودهی واکنشهای شیمیایی و اسید آمینههایی که آجرهای زیست سلولی هستند. همچنین ماشینهای مولکولی عظیمی به نام ریبوزومها در این سوپ به چشم میخورند که دادههای ماده آرانای را میخوانند.
در این پژوهش، این ترکیب روی این کاغذ منجمد و خشک شد، با این حال،این پودر زیستی میتواند با افزودن آب دوباره واکنش نشان دهد. با اضافهشدن آب، این مدارهای زیستی به گونهای روی کاغذ کوچک عمل میکنند که گویی در یک سلول زنده هستند؛ در نتیجه، آنها در حضور گونههای ویروس ابولا واکنش نشان میدهند و رنگ کاغذ را از زرد به بنفش تغییر میدهند.
محققان مدعیاند این آزمایش را میتوان برای شناسایی تمامی انواع بیماریها به کار برد، با این حال، آنها اعتراف کردهاند آزمایش جدید هنوز سطحی از تخصص آزمایشگاهی را میطلبد و این که چنین شیوهای هنوز برای استفاده در غرب آفریقا آماده نیست.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Cell منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات