• سه‌شنبه / ۲۹ مهر ۱۳۹۳ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93072916437
  • خبرنگار : 71191

به تئاتر شهر احترام نمی‌گذارند

به تئاتر شهر احترام نمی‌گذارند

«بدون ارائه‌ی طرح به میراث فرهنگی کار مرمت تئاتر شهر را آغاز کرده‌اند‌، با این کار نشان دادند حرمتی برای قانون قائل نیستند.»

«بدون ارائه‌ی طرح به میراث فرهنگی کار مرمت تئاتر شهر را آغاز کرده‌اند‌، با این کار نشان دادند حرمتی برای قانون قائل نیستند.»

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا‌، مرمت، احیا و بهسازی «تئاتر شهر» نه موضوع تازه‌ای است و نه دور از انتظار. مرمت بنای تاریخی و منحصربفردی که بیش از هشت سال است بحث ترک سالن‌های نمایش، نابسامانی فضا و نیاز فوری مرمت آن بر سر زبان تئاتر شهرنشین‌ها و هنرمندان و کسانی افتاده که آن‌جا رفت‌وآمد می‌کنند، اما این اقدامات مورد نیاز به نظر می‌رسد بدون هماهنگی همه‌ی نهادهای مسئول انجام می‌شود، بحثی که هر دو طرف این مساله بدون روشن کردن قضایای آن، این بحث را با ابهام روبه رو کرده است.

مهدی معمارزاده، کارشناس ناظر میراث فرهنگی در تئاترشهر درباره‌ی اقداماتی که در حال حاضر توسط مسئولان تئاتر شهر در این مکان در حال انجام است، به خبرنگار ایسنا گفت: هر چند تئاتر شهر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، اما در گذشته اتفاق‌هایی بیرون از محوطه‌ی این بنا مانند ساخت مسجد و احداث ایستگاه مترو در حریم بنا رخ داده است که اداره‌ی میراث فرهنگی استان تهران نتوانست از حریم این بنای تاریخی با توجه عملکرد آن‌ها حراست کند.

وی احداث ایستگاه مترو با توجه به عملکرد ویژه‌اش و ساخت مسجد آن‌هم به جای پارکینگ با وجود مخالفت اداره کل میراث فرهنگی استان تهران، با وجود نیاز فراوان این بنای فرهنگی در وسط شهر را از جمله مشکلاتی دانست که از گذشته با آن مواجه بوده است.

او با تاکید بر این‌که برخی از مشکلات تئاتر شهر در طول سال‌های گذشته تا کنون ادامه‌دار بوده است، گفت: اخیرا مسئولان تئاتر شهر یک پیمانکار یا مشاور برای بازسازی این محوطه گرفته‌اند که وی موظف بود پس از تهیه طرح، نخست طرح خود را به میراث فرهنگی ارائه کند، این در حالی است که پیمانکار هنوز طرح خود را به میراث فرهنگی ارائه نداده و تصویب آن را نگرفته، شروع به خرابکاری در تالار «قشقایی» تئاتر شهر کرده که این اتفاق بدی است.

معمارزاده تاکید کرد: باید به این نکته توجه کنیم زمانی که مشاوری از سوی یک ارگان دولتی برای انجام وظیفه گرفته می‌شود، توقع داریم که آن ارگان خود به قوانین کشوری و اداری احترام بگذارد و بر اساس قانون از اداره‌های دیگر استعلام‌های مورد نیاز را بگیرد. اما در این زمینه از ابتدا هیچ اطلاعی به میراث فرهنگی داده نشده است.

او افزود: پس از شنیدن این قضیه با این طرح مخالفت کردم، آنها زمانی که طرح مصوبی ندارند، حق تخریب نداشتند، حتی اگر آن طرح مثبت باشد که هست، با این وجود باید توجه کنیم که تئاتر شهر یک بنای ثبتی و منحصر به فرد است که باید برای همه اقدامات قابل انجام در آن از سوی میراث فرهنگی نظارت شود.

وی با تاکید بر اینکه رعایت نکردن قوانین باعث هرج و مرج می‌شود، گفت: در جلسه‌ای که دو روز گذشته در تئاتر شهر برگزار شد، به مسئولان آن اعلام کردم که نباید هیچ اقدام دیگری در این بنا انجام شود تا طرح مشاور به میراث فرهنگی ارسال و مصوب شود. اما این‌که آنها به این قضیه گوش دهند یا ندهند به خودشان مربوط می‌شود.

معمارزاده با تاکید بر این‌که وضعیت تئاتر شهر را به معاون میراث فرهنگی اعلام کرده است، گفت: مسئولان تئاتر شهر گفتند برای تخریب‌های انجام شده به صورت تلفنی با میراث فرهنگی صحبت کرده و این کار را هماهنگی کرده‌ا‌ند، اما معاونت میراث فرهنگی این قضیه را رد کرد.

او با بیان اینکه با وجود گذشت دو روز از برگزاری آن جلسه هنوز هیچ طرحی از سوی مشاور پروژه به میراث فرهنگی ارائه نشده است، گفت: حتی اگر پیمانکار یا مشاور مورد وثوق آن ارگان دولتی (وزارت ارشاد یا بنیاد رودکی هر کدام که مدیریت تئاتر شهر را برعهده دارند‌) باشد باز هم آنها موظف بودند مشاور را سراغ میراث فرهنگی بفرستند تا هماهنگی‌های لازم با این ارگان انجام شود.

وی ادامه داد: یکی از دلایلی که بسیاری از کارهای غیراصولی روی بناهای ارزشمند و ثبتی رخ می‌دهد، همین ناهماهنگی‌ها است. این آشنایی‌ها یا تلفنی صحبت کردن‌ها قبول نیست، چون اگر درست بود کارها به خوبی انجام می‌شد.

او با تاکید بر این‌که ارگان‌های دولتی باید به قوانین‌، حرمت و هماهنگی‌هایشان را به صورت مکتوب انجام دهند، اظهار کرد: مسئولان کاخ «مرمر» در مجمع تشخیص مصلحت نظام در طول 20 سال گذشته هیچ کاری روی این بنا مانند سیم‌کشی برق ساختمان، گچ‌کاری‌های جزئی، رنگ آمیزی دیوارها و حتی رنگ آمیزی پنجره‌ها را بدون هماهنگی میراث فرهنگی انجام ندادند. این یعنی به قانون احترام گذاشتن، چیزی که همه‌ی ارگان‌ها باید روی آن تمرکز کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha