• یکشنبه / ۲۷ مهر ۱۳۹۳ / ۲۰:۱۹
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 93072715316
  • خبرنگار : 71431

70 درصد شهرهای کشور در معرض زلزله

70 درصد شهرهای کشور در معرض زلزله

عضو هیأت علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه تهران بیش از 70 درصد شهرهای کشور را در معرض خطر زلزله اعلام کرد و گفت: تهران در منطقه ای با ریسک بالا و خطر زیاد قرار دارد و با قرار گرفتن در میان سه گسل مشاء، شمال تهران و ری، خطرات زیادی آن را تهدید می‌کند.

عضو هیأت علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه تهران بیش از 70 درصد شهرهای کشور را در معرض خطر زلزله اعلام کرد و گفت: تهران در منطقه ای با ریسک بالا و خطر زیاد قرار دارد و با قرار گرفتن در میان سه گسل مشاء، شمال تهران و ری، خطرات زیادی آن را تهدید می‌کند.

به گزارش خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمودرضا دلاور، در نشست تخصصی «سیستم‌های اطلاعات مکانی همراه (موبایل GIS) و نقش آن در مدیریت بحران» که در دومین روز از برگزاری جشنواره شهر آماده در برج میلاد برگزار شد، گفت: در حوزه استانداردسازی مباحث مربوط به بحران، در تمامی دنیا مدیریت ریسک و مخاطرات جزء برنامه‌های اصلی برای کنترل و مقابله با بحران قرار دارد و در همین ارتباط وجود سیستم‌هایی مانند نشست تخصصی سیستم‌های اطلاعات مکانی همراه (موبایل GIS) می‌تواند نقش مهمی در برآورده شدن این اهداف داشته باشد.

وی ضمن تأکید بر این موضوع که شهر یک موجود زنده است که توان و زمینه محدودی برای تحمل بارهای فیزیکی دارد، افزود: تاب‌آوری و تحمل شهر هم مانند هر موجود زنده دیگری مشخص و محدود است که باید این موضوع در بحث توسعه ملی و توسعه پایدار مورد توجه قرار گیرد تا بتوانیم کلانشهرهایی مانند تهران را به صورت ایمن و استاندارد اداره کنیم که در همین ارتباط مدیریت تعامل انسان و زمین از سوی متخصصان مدیریت و برنامه‌ریزی مورد توجه و تحلیل قرار گرفته است.

به گفته دلاور در همین ارتباط در شهر الکترونیک و از طریق یک درگاه الکترونیکی باید همه سرویس‌های مورد نیاز بخصوص در مواقع اضطراری در خدمت مردم و مسؤولان قرار گیرد تا بتوانند با خسارت و آسیب کمتری محدوده زندگی یا مسؤولیت خود را مدیریت کنند.

عضو هیأت علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه تهران با بیان اینکه کلانشهر تهران و بسیاری از مناطق کشور در معرض بحران‌ها و مخاطراتی در زمینه‌های خطر آب‌های زیرزمینی و سطحی، زلزله، بافت‌های فرسوده، برج‌های تجاری مرتفع، بحث کمبود آب و موضوعاتی مانند آلودگی هوا و محیط‌زیست قرار دارند، گفت: سیستم‌های اطلاعات مکانی همراه می‌توانند در همه این موضوعات به‌کار گرفته شوند.

بیش از 70 درصد شهرهای کشور در معرض خطر زلزله قرار دارند

دلاور با بیان اینکه بیش از 70 درصد شهرهای کشور در معرض خطر زلزله قرار دارند، گفت: شهر تهران در این میان در منطقه ریسک بالا و خطر زیاد قرار دارد و با قرار گرفتن در میان سه گسل مشاء، شمال تهران و ری، خطرات زیادی آن را تهدید می‌کند. همچنین سطح بالای آب‌های زیرزمینی در مناطقی مانند 18، ‌19 و 20 تهران می‌تواند باعث بروز خطرات ثانویه و ویرانگری بیشتر در این مناطق شود.

به گزارش ایسنا، مهندس علی احمدی، کارشناس GIS سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز در این نشست گفت: با توجه به بحران‌ها و مخاطرات متعددی که کلانشهری مانند تهران را تهدید می‌کند و با توجه به اهمیت و نقش فناوری‌های نوین به خصوص در زمینه خدمات مخابراتی و فنی، ‌استفاده از این فناوری‌ها در مواجهه و مقابله با بحران ضروری است.

وی افزود: 80 درصد اطلاعات مورد نیاز مدیران در زمان بحران و بروز مخاطرات محیطی، اطلاعات مکانی است که در همین ارتباط اهمیت و جایگاه سیستم‌های اطلاعات مکانی (موبایل GIS) و نقش آن در مدیریت بحران امری است که مورد توجه سازمان پیشگیری و مدیریت شهر تهران قرار گرفته است. اطلاعات ارائه‌شده توسط سیستم اطلاعات مکانی (موبایل GIS) می‌تواند با افزایش قابلیت اطمینان اطلاعات، تولید و بهنگام‌رسانی و دسترسی به اطلاعات، تولید دیتا، بهنگام‌سازی نقشه‌های شناسایی و پایش مناطق خطر و دسترسی آنلاین و دسترسی مدیران به اطلاعات درست و به موقع در خدمت مدیریت بحران قرار گیرد.

احمدی با بیان اینکه با اقدامات ساختاری و کارشناسی انجام شده، در حال حاضر امکان بهره‌گیری از این سیستم در سامانه مدیریت بحران وجود دارد ، گفت : این سیستم می تواند با حذف کاغذ، دسترسی آسان از طریق تلفن همراه، نمایش آنی اطلاعات، تهیه گزارشات آنی و نمایش روی گوگل ارث و گوگل مپ‌ در زمان بحران و حتی در مواقع عادی به کار گرفته شود و نتایج و اطلاعات قابل اطمینان و ارزشمندی را در اختیار مدیران تصمیم‌گیر و حتی رده‌های کارشناسی قرار دهد.

وی افزود: در برنامه‌های پیشگیری از بحران و ایجاد سازوکارهای لازم برای آمادگی در مقابله با بحران که توسط جایکا طراحی شده است نیز وجود سامانه‌های پشتیبانی و ارائه اطلاعات لازم در زمان بحران مورد توجه قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha