• یکشنبه / ۲۷ مهر ۱۳۹۳ / ۱۲:۰۹
  • دسته‌بندی: تهران
  • کد خبر: 93072714990
  • خبرنگار : 71379

ماجرای بلاتکلیفی کامیون‌ها در مرز بازرگان

ماجرای بلاتکلیفی کامیون‌ها در مرز بازرگان

ایسنا/تهران مدیر یکی از شرکت‌های واردات و صادرات بازرگان از بلاتکلیفی رانندگان کامیون‌های ترانزیت در مرز بازرگان خبر داد و به ایسنا گفت: به دلیل دریافت عوارض بسیار سنگین از رانندگان ترانزیت توسط کشور ترکیه برخی رانندگان 10 الی 15 روز است که در مرز بلاتکلیف مانده‌اند و ورود و خروجی انجام نمی‌شود.

مدیر یکی از شرکت‌های واردات و صادرات بازرگان از بلاتکلیفی رانندگان کامیون‌های ترانزیت در مرز بازرگان خبر داد و به ایسنا گفت: به دلیل دریافت عوارض بسیار سنگین از رانندگان ترانزیت توسط کشور ترکیه برخی رانندگان 10 الی 15 روز است که در مرز بلاتکلیف مانده‌اند و ورود و خروجی انجام نمی‌شود.

وی افزود: پیش از این و بر اساس قراردادی که سال 1373 میان دو کشور ایران و ترکیه منعقد شد، کشور ترکیه حق دریافت عوارض از کامیون‌های ایرانی را نداشت اما برای یکسان‌سازی قیمت سوخت بین‌المللی و به دلیل ارزان بودن سوخت در ایران رانندگان کامیون‌های ترک باید مابه‌التفاوت قیمت سوخت را به ایران پرداخت می‌کردند.

وی افزود: متاسفانه در هفته‌های اخیر کشور ترکیه، عوارضی سنگین معادل 52 یورو بابت هر 100 کیلومتر تردد در خاک ترکیه از رانندگان کامیون‌های ایران دریافت می‌کند که این موضوع مورد اعتراض رانندگان ایرانی قرار گرفته و حاضر به خروج نیستند، چراکه اذعان دارند این عوارض بیشتر از کرایه‌ای است که آنها بابت حمل و نقل بار به کشور ترکیه دریافت می‌کنند.

وی با بیان این‌که تنها کامیون‌های حامل مواد غذایی فاسدشدنی به ناچار از مرز عبور کرده و به پرداخت این عوارض تن می‌دهند، خاطرنشان کرد: مابقی کامیون‌ها روزهاست که در مرز بازرگان بلاتکلیف مانده‌اند.

تعطیلی گمرگ بازرگان کذب است

صادق حسن‌لویی - بخشدار بازرگان - در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان‌غربی، در رابطه با برخی ادعاها مبنی بر اعتصاب یا تعطیلی مرز بازرگان افزود: هیچ گونه تعطیلی در گمرگ وجود ندارد و هم‌اکنون نیز تردد و رفت و برگشت بارها انجام می‌شود فقط اعتراضاتی در کشور ترکیه وجود دارد که آن هم به خاطر سیاست‌ها و رویکردهای غلطی است که در پیش گرفته است.

وی در ادامه تصریح کرد: این سیاست‌های طرف مقابل باعث شده که در مرز بازرگان حمل و نقل و ترانزیت به خاطر مقرون به صرفه نبود رفت و برگشت کاهش پیدا کند.

حسن‌لویی خاطرنشان کرد: به خاطر رویکرد جدید کشور همسایه در این مرز قیمت سوخت را افزایش دادیم که ناوگان‌های داخلی و خارجی برای هر لیتر 4750 تومان پرداخت کنند، البته برای ناوگان‌های داخلی معافیت از عوارض سوخت در کشور همسایه را اجرا کردیم اما ترکیه برای هر 100 کیلومتر 50 یورو عوارض از ماشین‌های حمل بار خارجی دریافت می‌کند که این موضوع باعث شده هم قیمت سوخت و حمل بار افزایش پیدا کند، به همین خاطر کاهش چشمگیری در تردد ماشین‌های حمل بار در مرز بازرگان داریم.

وی در رابطه با واکنش ایران به این موضوع و حل این مشکل خاطرنشان کرد: در جلسه‌ای که امروز با فرماندار و مقامات استانی برگزار می‌شود تصمیم نهایی برای حل این مشکل اتخاذ و آن را برای تصویب به مقام عالی استانی اعلام خواهیم کرد، درواقع تقاضای ما ملاقات مرزی با مسئولان کشور همسایه است تا به یک توافق جامع برسیم.

بخشدار بازرگان گفت: تردد هم‌چنان در این مرز وجود دارد و تمامی قیمت‌ها به جز قیمت سوخت ثابت است و هیچ‌گونه اعتصاب یا تحصن کارمندان وجود ندارد و کذب است.

در همین رابطه یک منبع آگاه در فرمانداری خاطرنشان کرد: کاهش تردد ماشین‌های حمل بار در مرز بازرگان به خاطر اغتشاشات مردم ترکیه به دلیل قضایای کوبانی است که رغبت و اشتیاق رانندگان حمل بار و رفت و برگشت کاهش پیدا کرده و این مسائل به زودی حل خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۰:۰۴

ترکيه هر کاري دلش بخواهد با ما ميکند ما هم که عاشق آنتاليا وبي خيال