درحالی که بینندگان برنامه 90 در هفته جاری منتظر روشن شدن حواشی مطرح شده درباره بازی پرسپولیس و رئال مادرید بودند اما گردانندگان 90 به موضوع توجهی نشان ندادند!
به گزارش ایسنا، نود با بررسی عملکرد ضعیف تیمهای پایه فوتبال آغاز شد. نتایج ضعیف تیم ملی نوجوانان در رقابتهای قهرمانی آسیا و بازماندن از صعود به جامجهانی شیلی، حذف تیم امید از دور گروهی رقابتهای فوتبال بازیهای آسیایی اینچئون و در نهایت حذف تیم جوانان از رقابتهای قهرمانی آسیا در میانمار دلیل خوبی بود تا این هفته به صورت ویژه به تیمهای پایه فوتبال پرداخته شود.
مجید جلالی، سرمربی سایپا و کارشناس فوتبال ایران با اشاره به این که همه این مسائل تحت تاثیر افکار عمومی است، گفت: باید افکار عمومی به سمتی پیش برود که اگر یک تیمی به سمت آیندهنگری پیش رفت، نسبت به آن موضعگیری نشود. افکار عمومی جامعه باید این موضوع را بپذیرد. مدیران همواره تحت تاثیر افکار عمومی هستند و همه از این مسئله میترسند؛ چرا که افکار عمومی این اجازه را به آنها نمیدهد.
وی با بیان این که فوتبال فاقد یک برنامه توسعه در رده پایه است، اظهار کرد: مخالف عملکرد گلخانهای فدراسیون فوتبال در رده پایه هستم. فدراسیون نباید تمام اعتباراتش را معطوف به تیمهای ملی در ردههای مختلف کرده و تنها به قله توجه کند. اگر فدراسیون میخواهد به موفقیت فکر کند باید به دامنه بیشتر از قله توجه کند و اگر به طور مثال چهار میلیارد تومان را به تیم ملی جوانان اختصاص میدهد، سی میلیارد تومان را نیز برای تمامی بازیکنان رده جوانان در نظر گیرد. بنابراین فدراسیون باید فوتبال جوانان را به وسعت کل کشور ببیند.
غلامحسین پیروانی، سرمربی اسبق تیم فوتبال امید نیز به زمانی اشاره کرد که سرمربی تیم امید بود. وی در این باره خاطرنشان کرد: در زمانی که مربی تیم امید بودم، دو بار استعفا دادم ولی اجازه ندادند و گفتند زشت است و باید برگردی. ما هم سوختیم و ساختیم و چیزی نگفتیم. مشکلات بسیاری در تیم امید وجود داشت. باشگاهها به تیم بازیکن نمیدادند. بازیکنان اصلی مشکل خروج داشتند. با این حال به تیمهای کرهجنوبی و ژاپنی باختیم که به ترتیب به ردههای سوم و چهارم المپیک رسیدند.
دانشجو، مسئول کمیته جوانان، با دفاع از عملکرد فدراسیون و انتقاد از عملکرد باشگاهها در فوتبال پایه گفت: در فوتبال ایران مجبوریم که تیمهای خود را به صورت گلخانهای اداره کنیم اما باید به این موضوع نیز توجه کنیم که این وظیفه باشگاههاست که به تیمهای پایه توجه کنند و فدراسیون موظف است که به تیمهای ملی توجه کند.
در ادامه دراگان اسکوچیچ، سرمربی فولاد خوزستان با بیان این که بازیکنان زیر 21 و 23 سال اصلا در تیمهای باشگاهیشان بازی نمیکنند، تاکید کرد: یک پارادکس وجود دارد. فدراسیون تعداد بازیکنان بالای 23 سال را محدود کرده است و بازیکنان زیر 23 سال باشگاهها را نیز در تمام فصل در اختیار گرفته و به کمپهای تیم ملی برده است. به گفته آقای دانشجو ما در فوتبال پایه ایران چیزی حدود 34 اردو داریم؛ در حالی که در فوتبال کرواسی در طول سال 3 تا 4 اردو وجود دارد.
وی ادامه داد: فصل قبل در ملوان اصلا سعید عزتاللهی را در اختیار نداشتم؛ چرا که همواره در اردو بود. مردم از من میپرسیدند، چرا به عزتاللهی بازی نمیدهم؟ من هم میگفتم که ما اصلا او را در اختیار نداریم که به او بازی دهیم.
دانشجو در واکنش به حرفهای اسکوچیچ عنوان کرد: تیمهای باشگاهی به هیچ وجه به بازیکنان پایه توجه نمیکنند و تنها در شرایط خاص و به منظور اتلاف وقت در پایان بازی از او استفاده میکنند.
اسکوچیچ در پاسخ به سوال جلالی مبنی بر پروسه تولید بازیکن در کرواسی گفت: مربیانی که در این سن با بازیکنان کار میکنند باید بهترین مربیان باشند و شرایط بیولوژیکی بازیکنان را به خوبی بدانند. باید شرایط به گونهای پیش برود که فدراسیون از باشگاهها بازیکنان را قرض بگیرند نه همانند فوتبال ایران که در رده پایه باشگاهها بازیکنان خود را از تیم ملی قرض میگیرند.
وی افزود: خیلی برای اردوها هزینه نکنید بلکه این اعتبار را برای مربیان پایه هزینه کنید. در تیمهای پایه پیشرفت و آموزش مهم است و نتیجه اهمیتی ندارد.
سرمربی تیم فولاد خوزستان با فاجعه توصیف کردن شرایط تیمهای پایه در فوتبال ایران عنوان کرد: شما نسبت به جمعیت کشورتان در رده تیمهای پایه شراط مناسبی ندارید؛ در حالی که در اروپا و کرواسی کیفیت کار متفاوت است.
به گزارش ایسنا در ادامه برنامه 90 مصطفی قنبرپور، سرمربی تیم ملی فوتبال نوجوانان در گفتوگوی تلفنی با این برنامه با تاکید بر این که مهمترین موضوع این است که بازیکنان پایه در این برهه زمانی رها نشوند، گفت: هم اکنون آن چیزی که بیش از تمامی مسائل اهمیت دارد بازیکنان تیمهای ملی پایه هستند که نباید رها شوند.
وی افزود: متاسفم که باید برخی مسائل را بازگو کنم اما بنده پذیرفتیم که آقای دانشجو به منظور کارهای اجرایی کنار ما باشند. ایشان یک و نیم سال قبل به نوعی از من خواستند به عنوان کارآموز کنارم باشند تا در کارهای اجرایی کمک کنند که البته در این امر خیلی هم به ما کمک کردند. آقای دانشجو از من خواهش کردند و بعد از این که از ژاپن آمدیم از او خواستم که استعفا دهد. آدم نباید گذشتهاش را فراموش کند؛ هر چند من با این حرفها خودم را زیر سوال میبرم اما ایشان خیلی کوچکتر از این حرفهاست.
مسئول کمیته جوانان فدراسیون فوتبال نیز در واکنش به صحبتهای سرمربی نوجوانان تیم ملی فوتبال ایران اظهار کرد: من به درخواست آقای قنبرپور به تیم اضافه شدم و گفتم اگر حضور من به تیم کمک نمیکند، از شخص دیگری استفاده کنیم اما ایشان اصرار داشتند که کنار تیم بمانم. باید بگویم که وینگادا از من دعوت به همکاری کرده است و حتما در جلساتی که برگزار شده، در من چیزی دیدهاند که این اقدام را انجام دادهاند.
ادامه برنامه 90 در این هفته به بررسی تغییر نسل فوتبال ایران اختصاص یافت. اسکوچیچ با اشاره به این که تغییر نسل باید اندکاندک انجام شود، گفت: تغییر نسل نباید در بازههای زمانی کوتاه صورت پذیرد. به طور مثال برای جام ملتهای آسیا نمیتوان این کار را انجام داد اما برای جامجهانی این امر شدنی است و من هم فکر میکنم که کیروش چنین قصدی دارد. تغییر نسل در فوتبال طبیعی است و معمولا بعد از جامجهانی تا 10 بازیکن را کنار میگذارند.
سرمربی تیم فوتبال فولاد خوزستان در پاسخ به این که آیا لیگ فوتبال ایران میتواند به تیم ملی بازیکن تحمیل کند یا خیر، گفت: بله اما باید ملزومات فوتبال مدرن را داشته باشیم. اگر یک بازیکن جواب دهد چرا که نه؟
جلالی با اشاره به این که تیم ملی در جامجهانی جزو پنج تیم پیر رقابتها بود، گفت: خوشبختانه اتفاقی که هم اکنون افتاده، خوب است. هر چند باید صبور باشیم و نتیجه را ببینیم. ما باید تشکیلات مستقلی برای تیمهای پایه خود ایجاد کرده و در آن مرکز توسعه فوتبال جوانان و مرکز توسعه دانش مربیان را راهاندازی کنیم.
مسعود رضاییان مدیرعامل باشگاه نفت مسجد سلیمان نیز در پایان برنامه نسبت به عنوان کردن عملکرد ضعیف باشگاهها در رده پایه واکنش نشان داد و فدراسیون را عامل اصلی ناکامی تیمهای ملی در رده پایه دانست.
سوال این هفته برنامه مهمترین عامل ناکامی تیمهای ملی پایه بود که در پایان گزینه بیبرنامگی فدراسیون با اختلافی معنادار به عنوان اصلیترین دلیل از سوی بینندگان برنامه انتخاب شد. گزینههای پاسخ این سوال به ترتیب بیبرنامگی فدراسیون، بیتوجهی باشگاهها به تیمهای پایه، ضعف فنی مربیان و کیفیت پایین بازیکنان بود.
انتهای پیام
نظرات