با استفاده از آینه هوشمند دانشمندان دانشگاه بریستول، بازدیدکنندگان میتوانند اشیای موزه را به طور مجازی لمس کنند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تعدادی از موزهها مجبورند اشیای قیمتیشان را برای محافظت بیشتر در پشت شیشه قرار دهند و این امر بسیاری از جالبترین و ظریفترین جزئیات اجسام را مبهم میکند.
مبتکران آینههای نیمهشفاف تعاملی ساختهاند که به بازدیدکنندگان امکان لمسکردن مجازی اشیا را ار طریق انعکاس انگشتانشان فراهم میکند. با رهگیریکردن حرکات دست افراد، این آینهها با استفاده از واقعیت افزوده به کاربران امکان بلندکردن و چرخاندن اشیای مجازی را میدهند و اطلاعات بیشتری را درباره اجسام خاص آشکارسازی میکنند.
به منظور خلق این فناوری، دانشمندان علوم رایانه دانشگاه بریستول مجموعهای را خلق کردند که شامل حسگرها، پروژکتورها و آینههای نیمهشفافی است که در مقابل شیشه قرار میگیرند.
حرکات دست بازدیدکنندگان با استفاده از حسگرها رهگیری میشوند در حالی که انعکاس آنها بر روی آینهای در داخل ترسیم میشود. هنگامی که انعکاس یک انگشت روی شیئی در درون شیشه قرار میگیرد، اثر هنری شفاف شده و با استفاده از پروژکتورها و واقعیت افزوده، فهرستی از انتخابها ظاهر میشوند.
بسته به مجموعه، یک جعبه اطلاعات برای نشاندادن جزئیات خاص درباره شی ظاهر میشود یا این که مدل سهبعدی مجازی در وسط هوا ظاهر میشود. این مدل سپس میتواند با استفاده از ژستهای دست بچرخد تا بتوان اثر هنری را از هر زاویهای بررسی کرد.
میتوان از این فناوری برای فرافکنیکردن اسکنهای مغزی روی بدن بیمار برای کمک به پزشکان و همچنین به عنوان نوع جدیدی اسکنر در فرودگاه بهره برد که مکان اشیای پنهان را آشکارسازی میکند.
دانشمندان مدعیاند ابزار ابداعیشان شیوه تعامل افراد در مکانهای عمومی مانند موزهها و فروشگاهها را دستخوش تغییر میکند.
جزئیات این فناوری در کنفرانس ACM UIST در هاوایی تشریح شد.
انتهای پیام
نظرات