• دوشنبه / ۱۴ مهر ۱۳۹۳ / ۱۲:۵۸
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 93071407901
  • خبرنگار : 71496

/تحلیل- النشره/

"اگر حزب‌الله نبود داعش و النصره لبنان را تصرف می‌کردند"

"اگر حزب‌الله نبود داعش و النصره لبنان را تصرف می‌کردند"

سایت خبری النشره در تحلیلی درباره نقش حزب‌الله لبنان و نیروهای مردمی در مرزهای مشترک سوریه - لبنان نوشت که اگر این نیروها نبودند، نیروهای مسلح داعش و جبهه النصره ظرف چند ساعت خاک لبنان را فتح کرده و آن را به مناطق تحت تصرف خود در سوریه و عراق می‌افزودند.

سایت خبری النشره در تحلیلی درباره نقش حزب‌الله لبنان و نیروهای مردمی در مرزهای مشترک سوریه - لبنان نوشت که اگر این نیروها نبودند، نیروهای مسلح داعش و جبهه النصره ظرف چند ساعت خاک لبنان را فتح کرده و آن را به مناطق تحت تصرف خود در سوریه و عراق می‌افزودند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه خبری النشره لبنان، حوادثی که در چند ساعت گذشته در ارتفاعات رشته‌کوه‌های شرق لبنان رخ داد، نشان می‌دهد که هدف نیروهای مسلح داعش و النصره تصرف خاک لبنان بود. ارتباطی میان حضور حزب‌الله در سوریه با حملاتی که افراطی‌ها پس از درگیری‌های عرسال در ارتفاعات بریتال و بعلبک آغاز کرده‌اند، صحت ندارد و هدف نهایی این گروه‌های مسلح، گسترش تسلط خود بر منطقه‌ای است که اشراف به دریا را برای آنها فراهم می‌کند. در واقع، هدف اصلی دسترسی به ساحل لبنان است. آیا این همان چیزی نیست که سراج‌الدین زریقات، رهبر جدید گردان عبدالله عزام گفته بود؟ هشدارهایی داده شد که قصد افراطی‌های حاضر در ارتفاعات مرزهای سوریه و لبنان، حرکت آرام به سمت شهرها و ادامه تصرف کشور به سمت کسروان است.

در صورتی که روستاها و شهرهای شمال منطقه البقاع سقوط می‌کردند، افراطی‌ها طی چند ساعت از راه جدید بعلبک – عیون السیمان به فاریا می‌رسیدند.

اهالی منطقه بقاع برای دفاع در برابر حملات احتمالی آماده می‌شوند. پس از اینکه اخباری مبنی بر پیشروی صفوف افراد مسلح در ارتفاعات بریتال منتشر شد، جوانان شهرهای این منطقه فوراً برای حرکت به سمت مناطق درگیری در فاصله 30 کیلومتری بریتال جمع شدند.

افراطی‌ها هم می‌دانستند که درگیری با ساکنان منطقه آسان نیست. فرصتی برای مقایسه بریتال با موصل عراق نبود. افراطی‌ها یک بار دیگر برای پیشروی تلاش کردند اما عملیات برای آنها بسیار سخت بود.

فاصله زمانی میان آن شهرها و مناطق تحت تصرف افراد مسلح در سوریه کمتر از یک ساعت است. آنچه مانع پیشروی افراطی‌ها شد، وجود مراکز حراست حزب‌الله در نزدیکی ارتفاعات بریتال بود. اگر مقاومت نبود، افراطی‌ها به این شهرها می‌رسیدند و پیشروی‌های خود را به دو طرف زحله و کسروان ادامه می‌دادند.

ارتفاعات بریتال و فاریا هر کدام با منطقه بعلبک کمتر از نیم ساعت فاصله دارند و گروه‌های افراطی مسلح می‌توانند به سمت منطقه کسروان پایین بروند و به جوینه برسند. فاصله زمانی مرکز زحله با روستاهای اطراف الزبدانی حدود نیم ساعت است و افراطی‌ها می‌توانند از طریق دیر زنون ظرف 10 دقیقه به شهر زحله برسند.

این واقعیت خطرناکی است که نیازمند آمادگی است نه تسلیم. ساکنان مناطق شمال زحله برای دفاع از هر هجوم احتمالی با یکدیگر متحد شدند.

این نیروهای مردمی در پاسبانی‌های شبانه که با همراهی نیروهای مردمی و حزب‌الله انجام شد هرگونه خطری را رصد می‌کنند. خطر تکفیری‌ها، اختلافات سیاسی در میان نیروهای مردمی را کنار زد و مردم فهمیدند که هیچ راهی جز اتحاد وجود ندارد و همه به ستایش نیروهای مقاومت برخاستند. این حقیقتی است که بر زبان مرزنشین‌ها با گرایش‌های فرقه‌ای، مذهبی و اقلیمی مختلف جاری می‌شود.

آنها می‌گفتند که پشت این موسسه نظامی ایستاده‌اند اما کنار زدن این خطر ناگهانی ممکن نیست.

صحبت از خطرات و بازگشت میدان‌های تاریخی نبرد با عثمانی‌ها و فرانسوی‌ها در میان اهالی وجود دارد. آنها به سرزمینشان وابسته هستند و می‌توانند با مهارت از سلاح استفاده کنند. مطمئن هستند که افراطی‌ها جز با عبور از اجسادشان پیشروی نمی‌کنند اما می‌دانند که افراد مسلح سلاح خاصی دارند. آنها از خود می‌پرسند: اگر مقاومت سلاح ویژه‌ای در اختیار نداشته باشد، بر سر ما چه می‌آید؟ آیا آنها با سلاح‌های معمولی به حملات موشکی آنها پاسخ خواهند داد؟

حرکت‌های فردی در دفاع از منطقه وجود دارد و عدم داشتن تجهیزات نظامی کافی باعث ضعف اهالی منطقه در مقابله با افراطی‌ها می‌شود. تسلیحات نظامی مقاومت، این کمبود سلاح را جبران می‌کند به این ترتیب دفاع موفقیت‌آمیزی که حملات داعشی‌ها را در هم شکست مثل آنچه در ارتفاعات بریتال در چند ساعت پیش رخ داد، محقق می‌شود.

بهترین دفاع از منطقه حمله به افراطی‌ها است همانگونه مقاومت در چند ماه گذشته انجام داد. تصور کنید اگر این افراطی‌ها در امنیت و آرامش کامل از شهرهای قلمون سوریه ساکن می‌شدند چه اتفاقی می‌افتاد؟ و یا اینکه حملاتی از این مناطق به سوی روستاهای اطراف آغاز می‌شد. در آن صورت موشک‌های آنان به شهرهای غربی می‌رسید و مناطق شمالی و میانی به کنترل این نیروها درمی‌آمد و آنها تلاش می‌کردند گسترش سرزمین‌های تحت حاکمیت خود را از سوریه تا عراق ادامه دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha