در گزارش جدیدی که با عنوان «شاخص جهانی سن» از سوی موسسه بینالمللی «هلپ ایج» منتشر شد، نروژ به عنوان بهترین کشور جهان برای سالمندان معرفی شد.
به گزارش سرویس اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این گزارش شاخص 96 کشور جهان که 790 میلیون سالمند بالای 60 سال جهان را در خود جای دادهاند، نروژ از نظر خدمات اجتماعی مناسب، صاحب بهترین عنوان شد. در این گزارش همچنین افغانستان بدترین رتبه را به خود اختصاص داده است.
به گفته «توبی پورتر»، مدیرعامل موسسه بینالمللی «هلپ ایج»، سالمندان برای مدت مدیدی در برنامههای توسعه ملی و بینالمللی مغفول مانده بودند. وی با انتقاد از این وضعیت اعلام کرد که اطلاعات مربوط به سالمندان به شدت ناقص است.
پورتر افزود: جمعیت جهان به سرعت در حال پیر شدن است و تنها کاری که این نمایه انجام میدهد مقایسه و رده بندی کشورها از بهترین به بدترین است.
«شاخص جهانی سن» کشورها را در چهار مقوله رده بندی میکند که شامل سلامت، درآمد، ظرفیت و توانایی اشتغال و بالاخره ایجاد فضای مناسب و تصور سالمندان از فضای زندگی خود، میشوند.
پورتر میگوید: بسیاری از سالمندان امنیت مالی ندارند. گزارش امسال بر میزان درآمد و حقوق بازنشستگی زنان و مردان سالمند متمرکز شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از چوسان، بنابراین گزارش، در کشورهای با درآمد پایین و متوسط از هر چهار سالمند بالای 65 سال تنها یک نفر پسانداز مالی داشته است.
در گزارش اخیر شاخص جمعیت پس از نروژ به ترتیب کشورهای سوئد، سوئیس، کانادا، آلمان، هلند، ایسلند، آمریکا، ژاپن و نیوزیلند در ردههای دوم تا دهم قرار دارند. در این فهرست افغانستان که سالهاست از درگیریهای داخلی رنج میبرد، بدترین وضعیت را داشته و در رده آخر قرار گرفته است. همچنین 10 کشور آفریقایی نیز همگی در ردههای نزدیک به آخر قرار دارند که در این بین کشور آفریقای جنوبی با قرارگیری در رتبه 80 جهان وضعیت بهتری دارد. با این حال پورتر میگوید در آفریقا اقدامات مثبتی در حال انجام است.
انتهای پیام
نظرات