یک هواپیمای خورشیدی سوئیسی برای پایان دادن به اولین سفر دور دنیای خود قرار است از ابوظبی در امارات متحده عربی به آسمان پرواز کند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، انتخاب ابوظبی به عنوان محل پرواز برای این سفر تاریخی به احتمال زیاد در جهت تقویت تلاشهای این شیخ نشین ثروتمند برای قرار دادن خود به عنوان یک قهرمان انرژی تجدیدپذیر بوده است.
ابوظبی بخش عمدهای از ذخایر نفت گسترده کشور امارات را کنترل میکند که در میان بزرگترین صادرکنندگان نفت در اوپک قرار دارد.
شرکت دولتی انرژی پاک مصدر از پرواز هواپیمای خورشیدی «سولار ایمپالس 2» در ماه مارس 2015 خبر داده است.
برتنارد پیکارد و آندره بورشبرگ، موسسان این پروژه امیدوارند بتوانند سفر خود را طی چهار یا پنج ماه با توقفهای بینراهی در آسیا، شمال آمریکا و اروپا یا شمال آفریقا تکمیل کنند.
برخی بخشهای سفر مانند پرواز بر روی اقیانوسهای آرام و اطلس ممکن است پنج تا شش روز پرواز بیوقفه را در پی داشته باشد.
بورشبرگ در بیانیهای گفت: ما این منطقه را به دلیل آبوهوا، زیرساختها و تعهدات آن به انرژی پاک به عنوان بهترین و مناسبترین نقطه حرکت و بازگشت برای سفر دور جهان انتخاب کردهایم.
ایم سولار ایمپالس در ماه ژانویه وارد ابوظبی خواهند شد و دو ماه را به تمرین و آزمایش با شرکت مصدر خواهند پرداخت. این شرکت اماراتی امیدوار است ورود این هواپیما به افزایش علاقمندی جوانان اماراتی به زمینههایی مانند هوانوردی و انرژی تجدیدپذیر منجر شود.
هواپیمای سولار ایمپالس 2 که در ماه آوریل رونمایی شد، نسخه بزرگتری از نمونه پیشساخت اولیه تکسرنشینه آن است که پنج سال پیش به پرواز درآمده بود. به گفته سازندگان، این هواپیما در حالت نظری میتواند با جذب نور خورشید توسط 12 هزار سلول خورشیدی موجود بر روی بالهای 72 متری آن به طور نامحدود در هوا باقی بماند.
این هواپیما در ماه ژوئن یک پرواز 2:17 دقیقهای را به عنوان پرواز افتتاحیه در آسمان غرب سوئیس انجام داده بود.
ابوظبی در سالهای اخیر میلیاردها دلار به طرحهای انرژی با کربن پائین تزریق کرده و در تلاش است تا سهم عرضه برق خود از سوختهای فسیلی را با ایجاد پروژههای نیروی اتمی و خورشیدی کاهش دهد. سازمان بینالمللی انرژی تجدیدپذیر در این شهر قرار داشته و پروژه مصدر آن در تلاش برای ساخت یک شهر مدل پایدار سازگار با محیط زیست در وسط کویر است.
انتهای پیام
نظرات