• سه‌شنبه / ۸ مهر ۱۳۹۳ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93070804838
  • خبرنگار : 71467

دست‌و‌پا زدن بانکها برای ماندن کارتخوان‌ها/ وعده وامهای میلیاردی با سود 22 درصد

دست‌و‌پا زدن بانکها برای ماندن کارتخوان‌ها/ وعده وامهای میلیاردی با سود 22 درصد

بانک مرکزی در حالی بر پرداخت کارمزد کارتخوانها از سوی پذیرندگان پافشاری کرده و آن را به نفع بانکها می داند که بعد از اعتراض فروشندگان و اصناف برخی بانکها حاضرند به هر طریقی که شده کارتخوانها را در مغازه ها نگه دارند.

بانک مرکزی در حالی بر پرداخت کارمزد کارتخوانها از سوی پذیرندگان پافشاری کرده و آن را به نفع بانکها می داند که بعد از اعتراض فروشندگان و اصناف برخی بانکها حاضرند به هر طریقی که شده کارتخوانها را در مغازه ها نگه دارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، از حدود دو هفته پیش که قادری -مدیر عامل شاپرک- از تصمیم بانک مرکزی برای محول کردن هزینه کارمزد دستگاه های کارتخوان به صاحبان آنها خبر داد در کوتاه ترین زمان، واکنش اصناف به این موضوع شروع شد و اعتراضات خود را آغاز کردند.

از رییس اتاق اصناف گرفته تا روسای تک تک صنوف و فروشندگان معتقد بودند که دریافت کارمزد از صاحبان کارتخوانها خلاف قانون است و استقبالی از این موضوع نکردند.

در عین حال برخی بررسی ها در بین مغازه داران نشان می دهد که جمع زیادی از آنها آماده بازگرداندن دستگاه‌های کارتخوان بوده و اعلام می کنند که حاضر به پرداختن این کارمزد که طبق آخرین اعلام بانک مرکزی در حدود 110 تومان خواهد بود نیستند.

اما در حالی هم اکنون نه خریداران و نه فروشندگان بابت پرداخت وجه از طریق دستگاه کارتخوان کارمزدی نمی پردازند که این کارمزد از طریق شبکه بانکی به شرکتهای psp پرداخت می شود از این رو مقامات بانک مرکزی معتقدند که این اصلا عادلانه نبوده و باید هر کسی در برابر دریافت خدمات هزینه آن را نیز تعهد کند نه اینکه حدود دو میلیون فروشنده از این خدمت الکترونیک استفاده کرده و هزینه‌ای سنگین به شبکه بانکی تحمیل شود.

حمایت بانک مرکزی از بانکها در کنار سایر مسایل دیگر در شرایطی به بهانه‌ای برای واگذاری کارمزد به فروشندگان تبدیل شده است که از اقدام برخی از بانکها در روزهای اخیر این گونه تعبیر می شود که چندان هم از این موضوع رضایتی نداشته و حاضرند به طریقی فروشندگان را راضی نگه داشته تا کارتخوانها را پس نفرستند.

این درحالی است که این بانکها برای تشویق افرادی که از کارتخوانهای متصل به آنها استفاده می کنند با ارسال پیامک از مزیت هایی که برایشان در نظر گرفته اند سخن می گویند.

در یکی از این پیامکها آمده است :"دارنده محترم پایانه فروشگاهی متصل به حسابهای بانک ... شما می‌توانید از تسهیلات بانکی ویژه با مزیت هایی از قبیل سقف مبلغ تا 10 میلیارد ریال، تسهیلات سرمایه ثابت، نرخ سود عقود مبادله ای و ... بهره مند شوید."

جالب آنکه بانکها به جایی رسیده اند که با وجود اینکه چند ماه از تصویب نرخ 22 درصد سود عقود مبادله ای می گذرد و تن به اجرای آن نداده‌اند اکنون به صاحبان کارتخوانهایشان پیشنهاد دریافت تسهیلات با این سود را می دهند.

همچنین در حالی که اگر در شرایط عادی متقاضی برای دریافت تسهیلات به این بانکها مراجعه کند به راحتی از پرداخت تسهیلات به دلایلی مثل نبود منابع طفره می روند و اگر قرار باشد وامی بپردازند سود حداقل 27 درصد را به مشتری تحمیل می‌کنند ، اکنون وعده پرداخت وام های میلیاردی آنهم با سودهای عالی می دهند.

بر این اساس به نظر نمی‌رسد که تاکید بانک مرکزی برای پرداخت کارمزد از سوی صاحبان کارتخوان ها در عین حال که از لحاظی منطقی به نظر می رسد از تمامی جوانب سنجیده باشد. به طوری که حتی هیات دولت نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و تصمیم بانک مرکزی در این رابطه را نیازمند کارشناسی و بررسی بیشتر تا قبل از طرح در شورای پول و اعتبار دانسته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۱:۲۳

قطعا پس خواهيم فرستاد . از همه چي مي خوان سود حاصل کنن

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۵:۴۹

جهت پس دادن كارت خوان به بانك مراجعه كرديم گفتن فعلا صبر كنيد حيف است..... تحويل نگرفتن

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۷:۱۵

تا پول نقد هست چرا کار مزد بديم.مشتريا لطف کنن از اين بع بعد پولاشونو از بانکا بکشن بيرون و نقدي حساب کنن.ببينم بانکا ضرر مي کنن يا مردم

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۷:۱۵

تا پول نقد هست چرا کار مزد بديم.مشتريا لطف کنن از اين بع بعد پولاشونو از بانکا بکشن بيرون و نقدي حساب کنن.ببينم بانکا ضرر مي کنن يا مردم

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۷:۵۴

من 3تا از پوزها را به بانکها عودت دادم....

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۸:۰۱

سودي که در نظر گرفتن زياده. امروز يه جا خريد کردم ميگفت خريد مشتري اگه زبر 50هزار تومن باشه کارمزدو از خودش ميگيريم. مردم تازه عادت کردن کارتخوان استفاده کنن. سود استفاده از کارتخوانو خيلي بايد کمتر کنن.

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۸:۰۴

ما هم همان كارمزد را از مردم خواهيم گرفت

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۹:۱۲

بانکها بايد بروند و خدايشان را شکر کنند .اگر اين کارت خوان ها نبود ميبايست هر کدام حداقل 10 شعبه ديگر در هر شهري افتتاح ميکردندکه کار اين کارت خوانها را انجام بدهد.و مطمئنا اگر اين کار را نميکردند فکر نکنم مردم با وجود صفهاي طولاني بانکها تمايلي به پس انداز پول در اين بانکها نشان ميدادند.هزينه هر بانک با 8 نفر پرسنل اگر وام کارمندانش را هم با مزاياهاي ديگرشان در نظر بگيريم؛ چيزي در حدود 60ميليون تومان در ماه خواهد بود ؛ فکر نکنم با هزينه هاي ناچيز کارت خوانها قابل مقايسه باشد . پس بهتره که بانکها به مرد م دروغ نگويندو فکر زياده خواهي را از خود دور کنند!!!!