• چهارشنبه / ۲ مهر ۱۳۹۳ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93070201345

مقاومت اصناف جواب نداد

پرده آخر حذف یارانه کارمزد دستگاه‌های کارتخوان

پرده آخر حذف یارانه کارمزد دستگاه‌های کارتخوان

هنوز چند ماهی از اخذ کارمزد برخی پرداخت‌های الکترونیک همچون مانده‌گیری از پایانه‌های فروش و البته تلفن‌بانک و اینترنت بانک نگذشته بود که کارمزدی جدید از راه رسید.

هنوز چند ماهی از اخذ کارمزد برخی پرداخت‌های الکترونیک همچون مانده‌گیری از پایانه‌های فروش و البته تلفن‌بانک و اینترنت بانک نگذشته بود که کارمزدی جدید از راه رسید.

با اعلام خبر "دریافت کارمزد از دارندگان دستگاه‌های کارتخوان"، صنوف و مصرف‌کنندگان نسبت به این موضوع واکنش‌هایی نشان دادند که نهایتا بانک مرکزی تاکید کرد این امر منطقی و کارشناسی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) خبر دریافت کارمزد از صاحبان دستگاه‌های کارتخوان را هفته گذشته مدیر عامل شاپرک عنوان کرد که با اعلام آن موجی از مخالفت‌ها از سوی اصناف به جریان افتاد و خواستار بازنگری درباره این تصمیم شدند.

اما ناصر حکیمی، مدیر کل فناوری بانک مرکزی روز سه‌شنبه اول مهرماه تصریح کرد کهاین کار، منطقی و کارشناسی است و در راستای دریافت کارمزد از پذیرندگان پایانه‌های فروش انجام شده است، چراکه 25 درصد تراکنش‌ها زیر 10 هزار تومان است و همین امر موجب فرسوده‌شدن شبکه خواهد شد؛ بنابراین با این طرح، تراکنش‌های پایین دیگر صورت نمی‌گیرد و خرید‌های خرد با کارت انجام نمی‌شود و لذا شبکه خلوت خواهد شد.

به گفته وی برای هر تراکنشی که از سوی پایانه‌های فروش انجام شود 110 تومان از پذیرنده کم خواهد شد.

دریافت کارمزد از دارندگان دستگاه‌های کارتخوان یا مصرف‌کننده نهایی؟!

اما مخالفان این طرح معتقدند اخذ کارمزد از خدمات الکترونیک منجر به افزایش قیمت‌ها می‌شود و اصناف این کارمزد را در نهایت به مصرف‌کنندگان تحمیل خواهند کرد، یا اگر اینگونه نباشد تعدادی از کارتخوان‌ها تعطیل خواهد شد که به نوعی برگشت به عقب است و مشکل نقل و انتقال پول را خواهیم داشت.

مدیر عامل شاپرک در این باره می‌گوید: "باید برای ارائه هر خدمتی هزینه‌ای پرداخت شود و نمی‌توان آن را رایگان به دست آورد."

اما نکته قابل تامل این است که چرا باید مردم برای دریافت هر خدمتی مبلغی را بپردازند و آیا این وظیفه برخی دستگاه‌های مسئول نیست که برخی خدمات را به صورت رایگان در اختیار مردم قرار دهند؟ چون بدون شک دریافت این کارمزد از کسبه در نهایت به ضرر مردم است.

چالشی جدید و راهی برای کسب درآمد بانک‌ها!

اصناف هم که اقبال خوبی نسبت به این موضوع ندارند می‌گویند دریافت هر گونه وجه از واحدهای صنفی برای استفاده از کارت‌خوان خلاف است. به گفته حبیب طهماسبی نیک، رییس اتحادیه صنف خیاطاناین موضوع چالشی جدید و راهی برای کسب درآمد بانک‌هاست.

وی تصریح می‌کند: "همه سازمان‌ها و ارگان‌ها از جمله سازمان‌های مرتبط با این موضوع باید خدمتگزار مردم باشند نه اینکه هر روز با تعیین تعرفه‌ای برای ارایه خدماتشان به دنبال درآمدزایی باشند و به نوعی ما را به مرگ تهدید ‌می‌کنند که به تب راضی شویم؛ ممکن است برخی از صنوف استفاده از دستگاه‌های کارتخوان را تعطیل کنند و از مردم بخواهند پول نقد بپردازند اما این موضوع چالش‌هایی را به همراه دارد."

استفاده از پول نقد در خرید و عقب گردی دوباره

اسدالله احمدی‌شهریور، رییس اتحادیه صنف اغذیه فروشان و مواد غذایی تهران نیز با بیان اینکه در حال حاضر جامعه به سمتی حرکت می‌کند که کمتر از پول نقد برای خرید استفاده می‌شود، اظهار می‌کند: "به دلیل راحتی در حمل کارت بانکی، امنیت، خرید آسان، در دسترس بودن و با توجه به اینکه در خرید کارتی نیاز به پول خرد نیست همه تمایل به خرید از طریق کارت دارند و این در حالی است که با دریافت این کارمزد شاید عده‌ای از پول نقد استفاده کنند و دوباره عقب‌گرد خواهیم داشت، بنابراین بهتر است مسئولان بگذارند روالی که تاکنون وجود داشت ادامه یابد و مشکلاتی برای اصناف رقم نزنند. "

استفاده کننده خدمات در همه دنیا هزینه آن را می‌پردازد

همه این مخالفت‌ها در حالی است که دبیر کل بانک مرکزی تاکید می‌کند که پرداخت کارمزد از سوی صاحبان کارتخوان‌ها به هیچ وجه موجب کاهش این دستگاه‌ها یا اضافه شدن قیمت کالا به دلیل هزینه کارمزدها نمی‌شود و اصناف به طور کلی با پرداخت کارمزد کارتخوان‌ها توسط پذیرنده مخالف نیستند، چراکه به هرحال کسی که خدمتی را دریافت می کند باید همگام با استاندارهای همه جای دنیا هزینه آن را نیز بپردازد.

به گفته محمود احمدی تراکنش شاپرک به حدی بالاست که حذف یارانه کارمزد در استفاده از کارتخوان‌ها تغییری ایجاد نمی‌کند.

مردم چه می‌گویند؟

در این میان مصرف‌کنندگان و فروشندگان نظرات قابل تاملی در خصوص اعلام خبر " دریافت کارمزد از دارندگان کارتخوان" عنوان کرده‌اند که نشان‌دهنده گلایه و نارضایتی‌ آنان است. آنان معتقدند دوباره با مشکل پول خرد و صف‌های بانک مواجه خواهند شد.

به گفته آنها "این اقدام به تورم دامن‌ می‌زند و فقط مصرف‌کننده نهایی متضرر خواهد شد، چراکه واحدهای صنفی هر زمانی که مجبور به پرداخت هزینه‌ای شوند این هزینه را از خریدار دریافت می‌کنند و برخی اصناف قیمت اجناس خود را افزایش می‌دهند تا به نوعی جبران پرداخت آن هزینه شود".

در این نظرات، بعضی از فروشندگان نیز به مسئولان هشدار داده‌اند که این موضوع در نهایت به ضرر مصرف کننده است و معتقدند که "مسئولان همیشه به فکر درآمدزایی هستند که بهتر است کمی هم به فکر مردم باشند، چون واحدهای صنفی اقدام به جمع آوری دستگاه‌ها می‌کنند یا با گران‌فروشی این هزینه‌ها را جبران خواهند کرد".

به گزارش ایسنا، در مجموع سه میلیون و 200 هزار پایانه فروش فعال در ایران وجود دارد که طبق اعلام بانک مرکزی هر سال بین 300 تا 400 میلیارد تومان هزینه استهلاک آنهاست. مجموع هزینه‌هایی که باید انجام شود 880 میلیارد تومان در سال است تا سیستم و شبکه پرداخت‌های الکترونیک سرپا بماند و این به شرطی است که شرکت‌های خدمات پرداخت الکترونیک از تسهیلات بانکی با سود 25 درصد استفاده نکرده باشند و اگر تسهیلات را محاسبه کنیم، مجموع هزینه‌ شرکت‌های psp به 1400 میلیارد تومان در سال می‌رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۵:۰۷

1. قطعا پول الکترونيکي به پول نقد تبديل مي شود و ده برابر هزينه پوز رو بايد براي عابربانک ها بکنند. 2. اونقدر کيفيت اسکناسهاي ما بالاست که قطعا با اجراي اين طرح زودتر از رده خارج مي شوند. 3. بفرمايند مبلغ 9872 تومان را ما با پول نقد چطور بدهيم 4. بجاي اينکه بدنبال راهي باشيم که حتي تاکسي هاي ما هم به سيستم پول الکتورنيکي مجهز شوند بدنبال...!؟ 5. ميشه بگين چرا هر مغازه اي 10 تا دستگاه پوز داره؟؟! خوب ي دستگاه بزارين گزينه انتخاب بانک بزارين تاهزينه هاتون به 1/10 کاهش پيدا کنه

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۵:۲۲

به نظر من بايد همه اين کارمزدها را مصرف کننده بدهد بهرحال ما در دولت قبل اين کار را کرديم و مردم نيز استقبال کردند. وقتي ما ميخواستيم قيمت دلار رو چند صد تومن ببريم بالا با استقبال پرشور مردم مواجه شديم به همين خاطر چند هزارتومان برديم بالا. الان هم مطمئن باشيد مردم کشور انقدر فهيم هستن که خودشون کاري ميکنن که شما تعرفه را چند برابر ببريد بالا

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۵:۳۴

مملكت بي در و پيكر

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۵:۴۳

با اين حساب من به عنوان يك مغازه دار يا از مردم ميگيرم اين مبلغو يا كارت خوانو حذف ميكنم از مغازم

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۶:۰۶

با اين وضع تا چند ماه ديگه رو سر هر نَفَر يك كنتور نصب ميشه و مقدار اكسيژن مصرفي رو محاسبه ميكنه و بايد قبض اكسيژن رو هم پرداخت كنيم چون به نظر افرادي كه اين پول رو ميگيرن كاملا كارشناسي شده و منطقي هستش

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۶:۱۶

هر دم از اين باغ بري ميرسد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۶:۱۷

پس سود اينکه پولها همان لحظه نزد بانک مي‌رود و در خزانه مي ماند براي بانکها چيز کمي است؟ اگر بانکها از اينکه مغازه‌دار در لحظه فروش جنس پولش را مستقيم به بانک مي‌ريزد ناراضي‌ان و سود نمي‌برند پرداخت وامهاي تشويقي براي کساني که دستگاه هاي آنها تراکنش بالايي دارند از چيست؟ شما بايد مردم را تشويق کنيد تا پول نقد را کمتر از خزانه دريافت و جابجا کنند چرا حال که مردم عادت کرده اند اضافه بر اين نعمت که پولها بي آنکه از بانک خارج شود در گردش است باج خواهي هم مي کنيد؟ اين که همه جاي دنيا کارمزد دريافت مي شود يک دروغ است. الان ديگر اکثر مردم خارج از کشور رفت و آمد دارند. اتفاقا اگر کارمزدي وجود داشته باشد براي پولهاي کلان است نه پولهاي خرد. ايسناي محترم لطفاً صحت و سقم اين موضوع را که ديگر کشورها کارمزد از اين گونه خدمات دريافت مي کنند را در گزارشي پيگيري کنيد و در ضمن به مسئولان بفرمائيد لازم نيست براي هرچيزي و بستن دهان معترضين خود را با اروپا قياس کنند. اگر پاي مقايسه وسط بيايد همه چيز بانکها بايد قياس شود. با تشکر از ايسناي محترم.

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۶:۳۶

به نظر من 2 نکته رو مسئولان توجهي بهش ندارند. اول اينکه با راه اندازي دستگاه هاي پوز، گردش اسکناس‌ها و بالتبع استهلاک و چاپ مجدد اسکناس‌ها به اندازه قابل توجهي کاهش يافته که خود اين مسئله هزينه سنگيني رو از روي دوش بانک مرکزي و البته دولت برداشته، دوم اين که با استفاده از اين کارت‌خوان‌ها وجه قابل ملاحظه‌اي وارد حساب بانکي افراد خواهد شد که با خوابيدن پول در حساب اون هم بدون احتساب سود قابل ملاحظه اي بيشتر به نفع بانک هست تا فروشنده ... به نظر هزينه به دست آمده از اين موارد ميتونه جبران هزينه کارمزد دستگاه هاي پوز رو بکنه .... بهتره ديگه طمع نکنند اين مسئولان!

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۸:۴۱

همه ميدونيم كه اينا فقط ميخوان پول بگيرن

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۰۲:۴۱

واقعاً فاجعه هست! هميشه ميگفتم چه قدر خوبه که پول توي جيبم نيست و با کارت خريد ميکنم. هم امنيت داره و هم پول خرد و کثيف دست به دست نميشه. عجب پس رفت عجيبي که کارمزد گذاشتن!!!!

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۰۷:۱۷

آدم به ياد طرح شبنم مييوفته.تراکنش ده هزارتوماني 110تومن کارمزد تراکنش ده ميليون تومني 110تومن کارمزد .دست کارشناسا درد نکنه کارشون واقعن کارشناسي بود. با همين کارشناسا به اينجا رسيديم ديگه.

avatar

اول شاپرک را حذف کنيد چون قبل از واسطه شدن شاپرک مستقيما و در همان لحظه به حساب فروشنده واريز مي گرديد که بسيار هم عالي بود و هيچگونه مغايرت بانکي وجود نداشت و اگر چکي پشت باجه بود سريعا کسري آن واريز و پاس مي شد اما متاسفانه با ورود شاپرک که با تاخير و بعداز 24 ساعت و يا در صورت تلاقي با تعطيلات پس از آن به حساب فروشنده واريز مي‌شود که علاوه بر فراهم ساختن موجبات مغايرت بانکي به کسي هم احوال پرس نيست که اين مدت اين پولها کجاست و بهره آن چه مي شود؟ حالا باز هم کارمزد مي‌خواهيد شاپرک کلي درآمد از مسدود نمودن و انحصار خريدهاي پايانه که آني به حساب فروشنده واريز نمي کند و بعد از 24 ساعته و بعضاً 72 ساعته واريز مي نمايد سعي دارد مغايرتي بر مغايرتها افزون کند

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۶ ۱۲:۰۰

دولت با اين کارها به دنبال درآمدزايي نيست و هدف اصلي، تلف کردن وقت مردم در صف بانکها و يک روز در نانوايي و يک روز در يارانه است

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۲۶ ۱۲:۰۸

براي هر خدمتي بايد پول داد؟ پس بهره پول ما که مي ره به شاپرک کجا مي ره؟

avatar
۱۳۹۳-۰۸-۰۸ ۱۸:۵۸

امروز 22هزار تومان از کبابي خريد کردم 1000 تومان کارمزد از من گرفته بايد به کي شکايت کنم؟