• سه‌شنبه / ۱ مهر ۱۳۹۳ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 93070100275
  • خبرنگار : 90136

رییس سازمان نظام صنفی رایانه در واکنش به طرح بانک مرکزی:

اخذ کارمزد از شهروندان؛اقدامی تنبیهی/ طرح متوقف شود

اخذ کارمزد از شهروندان؛اقدامی تنبیهی/ طرح متوقف شود

رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در واکنش به طرح اخذ کارمزد از شهروندان در ازای ارائه خدمات بانکداری الکترونیکی، این طرح را اقدامی تنبیهی برای شهروندان در استفاده از این نوع خدمات قلمداد کرد.

رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در واکنش به طرح اخذ کارمزد از شهروندان در ازای ارائه خدمات بانکداری الکترونیکی، این طرح را اقدامی تنبیهی برای شهروندان در استفاده از این نوع خدمات قلمداد کرد.

به گزارش ایسنا، کاظم آیت اللهی با بیان اینکه طرح دریافت کارمزد از پذیرندگان پایانه‌های فروش بدون مشورت با سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور مطرح شده است، اعلام کرد: انتظار داریم مسوولان دولتی در تصمیماتی که صنف و صنعت فناوری اطلاعات و مشتریان آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد، از بازوی مستحکم فناوری اطلاعات ایران در بخش خصوصی، مشورت بخواهند و حداقل در جلسات کارشناسی طرح هایشان از این نهاد دعوت کنند.

وی ادامه داد: اخذ وجه از مصرف کننده پایانه‌های فروش، تحمیل هزینه های متعارف ارائه‌دهندگان این تجهیزات به دوش مصرف کننده است، هزینه هایی که در هنگام امکانسنجی و شکل‌گیری یک PSP به عنوان هزینه کسب و کار PSP در نظر گرفته شده است. اکنون تصمیم شورای پول و اعتبار گرچه به خاطر کمک به کسب و کار PSPها و نظام بانکی است، اما در واقع این تصمیم باعث فاصله گرفتن مصرف کننده از بهره‌برداری از خدمات بانکداری الکترونیکی خواهد شد.

آیت اللهی در ادامه افزود: اگر سود حاصل از گردش و رسوب پولی که در اثر استفاده از پایانه های فروش نصیب نظام بانکی می‌شود محاسبه شود، ملاحظه می‌شود که این سود بسیار بیشتر از هزینه های شرکت‌های PSP است و لازم است نظام بانکی هزینه‌های مربوطه را از محل سود حاصله بپردازد. توصیه می‌کنیم بانک مرکزی و نظام بانکی در تصمیم گیری برای این منظور حتی به این سناریو فکر کنند که اگر مردم از طریق پایانه ها خرید نکنند چقدر ضرر متوجه آنها خواهد شد.

وی تصریح کرد: در حالی که در تمام دنیا دولتها برای رواج کاربردهای فناوری اطلاعات در جامعه، تسهیلات قائل می شوند، جای تعجب است که در ایران شاهد تصمیماتی هستیم که استفاده کنندگان از این فناوری در واقع تنبیه می شوند و شکل گیری شهروند دیجیتال به عنوان پیش نیاز اقتصاد دیجیتال به مخاطره افتاده و کند می شود.

آیت اللهی در پایان ضمن اعلام آمادگی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور برای کمک به شورای پول و اعتبار جهت بررسی مجدد طرح و ارائه راه حل منطقی تر افزود: به طور جد از شورای پول و اعتبار می خواهیم اجرای این طرح را فعلا متوقف کند تا تصمیم بهتری در این زمینه گرفته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۱:۳۰

بانک مرکزي چقدر بدبخت شده که کارش شده بقالي. صد رحمت به بقالي. پيشنهاد ميشه يک کيوسک تعويض دلار هم جلوي بانک مرکزي گذاشته شود

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۱:۴۷

ميخواهند از هر طريق مردم را بدوشند. استفاده الکترونيکي نه تنها به نفع فروشنده و خريدار هست در درجه اول به نفع بانکهاست چرا که اولا: به ثانيه پول روي پولشان مي‌آيد ثانيا: کلي در مصرف کاغذ و وقت صرفه جويي ميشود و ترافيک شهري و شلوغي در شعب كاهش مي‌يابد. خدايا کاري کن روزي را شاهد باشيم که اينقدر عقب‌گرد نداشته باشيم تا اينقدر با آمارهاي جهاني مضحکه جهانيان نشويم

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۲:۲۹

بايد از آقاي آيت اللهي تشکر کرد که واقع بينانه به موضوع پرداخته است اگر دارندگان دستگاه کارتخوان به مدت يک هفته به طور هماهنگ از دستگاهها استفاده نکنند خواهيد ديد که بانکها خدمات مضاعف ديگري نيز پرداخت خواهند کرد

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۳:۱۰

برخي مسئولين يکم هول هستن هنوز هزار و يک مشکل داره اين الکترونيکي کردن کارا بعد دوستان کارمزد هم ميگيرن براي اين خدمات مشکل‌دار

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۳:۱۸

درسته اکثرا داخل حسابشون موجودي هست که بهش سود نميدن نه فقط من بلکه اکثر کسبه هابعدشم اين دستگاه ها رو همه مردم ازش استفاده ميکنن چون اگر نباشن همه مجبور ميشن برن پول نقد از خود پردازها وبانک ها بگيرن که وقتشونو ميگيره ربطي به بي پول وپولدار هم نداره چون الان ديگه حقوق ويارانه رو هم داخل کارت ميريزن پس همه احتياج به اين دستگاهها دارن وهمه ازش استفاده ميکنن وسودش فقط به مغازه دار نميرسه بلکه براي همه‌س

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۴:۵۶

فرهنگي را كه بسختي جاافتاده به خطرانداخته اند... كارمزد به چه قيمتي؟