• یکشنبه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93063017548
  • خبرنگار : 71467

حذف یارانه کارمزد استفاده از کارتخوانها در اصناف

دبیرکل بانک مرکزی: نگران نباشید؛ تعداد کارتخوانها کم نمی‌شود

دبیرکل بانک مرکزی: نگران نباشید؛ تعداد کارتخوانها کم نمی‌شود

دبیر کل بانک مرکزی با بیان اینکه تراکنش شاپرک به حدی بالاست که حذف یارانه کارمزد در استفاده از کارتخوانها تغییری ایجاد نمی‌کند، گفت: مبلغ کارمزدها کمتر از رقمی که اکنون بانکها می پردازند، خواهد بود.

دبیر کل بانک مرکزی با بیان اینکه تراکنش شاپرک به حدی بالاست که حذف یارانه کارمزد در استفاده از کارتخوانها تغییری ایجاد نمی‌کند، گفت: مبلغ کارمزدها کمتر از رقمی که اکنون بانکها می پردازند، خواهد بود.

محمود احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینکه پرداخت کارمزد از سوی صاحبان کارتخوانها به هیچ وجه موجب کاهش این دستگاهها و یا اضافه شدن قیمت کالا به دلیل هزینه کارمزدها نمی شود اظهار کرد: اصناف به طور کلی با پرداخت کارمزد کارتخوانها توسط پذیرنده مخالف نیستند؛چراکه به هرحال کسی که خدمتی را دریافت می کند باید همگام با استاندارهای همه جای دنیا هزینه آن را نیز بپردازد.

وی با بیان اینکه عمق توسعه بانکداری الکترونیکی بالاخص در دستگاههای کارتخوان (POSS) آمار قابل قبولی است افزود: شاپرک در سه ماهه ابتدایی امسال بیش از سه میلیارد و 200 میلیون تراکنش داشته است که به طور متوسط ماهانه بیش از یک میلیارد تراکنش در شبکه شاپرک مدیریت می شود؛ بنابراین به هیچ وجه ممکن نیست که حجم کاربر کارتخوانها کاهش یافته و یا از تعداد آنها کم شود.

احمدی با اشاره به اینکه تاکنون کارمزد کارتخوانها توسط شبکه بانکی پرداخت و به حساب شرکتهای psp وازیر شده است، گفت: متاسفانه اشتباه هم همین جاست؛ چراکه تعداد محدودی پذیرنده دستگاه که کمتر از دو میلیون نفر هستند خدمت دریافت می کنند و هزینه این خدمت را کل شبکه بانکی و به نوعی مردم می پردازند. به عبارتی هزینه های مربوط به دومیلیون نفر که دریافت خدمت به نفع آنها بوده از اموال بانکها پرداخت می شود.

وی توضیح داد: به عنوان نمونه بانک ملی که بیش از 20 درصد در تراکنش های شاپرک سهم دارد باید به عنوان یک بانک دولتی هزینه کسانی را بپردازد که در مغازه های خود از این سرویس استفاده می کنند که منطقی به نظر نمی رسد و اصولی این است که دریافت کننده خدمت مسئوول هزینه های آن هم باشد.

دبیر کل بانک مرکزی همچنین در مورد احتمال افزایش کارمزد کارتخوانها بعد از واگذاری پرداخت به صاحبان آن نیز تاکید کرد: در مورد رقم آن در حال بررسی هستیم؛ اما کارمزد اضافه نمی شود و مبلغ آن کمتر از همانی است که اکنون بانکها می پردازند.

به گزارش ایسنا، چندی پیش قادری-مدیر عامل شاپرک- از حذف یارانه کارمزد کارتخوانها از آبان ماه سال جاری و واگذاری پرداخت هزینه آن به صاحبان دستگاهها و به عبارتی فروشندگان خبر داد.

این تصمیم در حالی به احتمال فراوان تا یکی دوماه دیگر اجرایی می شود که تاکنون استقبال چندانی از آن در بین اصناف نشده و به نظر می رسد که در این حالت برای عدم پرداخت هزینه کارمزد تمایل بیشتری به دریافت وجه نقد از خریداران داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۰:۲۵

فقط پس رفت همين!!!!!

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۰:۳۰

گرفتن کارمزد اشتباه بزرگي است زيرا فروشندگان اين مبلغ را از خريداران طلب کرده و نوعي نارضايتي ايجاد خواهد شد... بعضي از فروشندگان نيز مبالغ مثلا زير 10000 تومان را کارت نکشيده درنتيجه فرهنگي که با هزار زحمت راه افتاده به خطر خواهد افتاد

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۰:۴۷

مطمئن باشيد تعداد تراکنشها شديدا کاهش مي يابد زمستان سال گذشته که به مشهد سفر کردم همين شايعه و هم شايعه ماليات از طريق مبلغ تراکنشهاوجود داشت در چند فروشگاه بازار رضا خريد انجام دادم که مي گفتند کارتخوان نداريم مجبور شدم از خود پرداز پول بگيرم و خريد کنم

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۰:۵۵

در ادامه گدا بازي چند ماه گذشته بانک مرکزي در خصوص کسر کارمزد از دريافت کنندگان موجودي حساب، اکنون اين بار هم شاهد سناريو جديد براي کامل شدن تکدي گري يا گدا بازي جديد هستيم. بنده از هم اکنون اعلام ميکنم دستگاه کارت خوان را تحويل داده و نقدي فروش ميکنم.

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۱:۳۰

بايد شوراي رقابت نرخ گذاري کند و نه خود شاپرک

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۱:۳۷

من که عمرا از دستگاه کارتخوان استفاده کنم برش ميگردونم به بانک.هرچي به ضرر ملته با دنيا پيش ميريم مثل پرايد که جهانيه

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۱:۳۸

سودتونم جهانيه

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۲۲:۵۱

سوپرمارکت دارها که هزار تومن دوهزار تومن رو هم کارت ميکشن بادرصد سودي که دارن موقع فروش جنس به جاي سود ضرر ميکنن يه فکري براي بقال ها بکنن لطفا

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۰:۰۵

شما پول اختلاسو بگيريد به فکر پولي که به نوعي از جيب مردم ميرود و مردم هزينه دستگاه ميپردازند نباشيد

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۰:۱۱

من نمي دونم اين ديگه چيه آقا يه چيزي هست تو اقتصاد به اسم سود پيوسته يا لحظه اي يعني اگر پول شما 6 ساعت بلوکه بشه توي بانک بايد يک‌چهارم سود يک روز به شما تعلق بگيره در صورتي که بانکها چند ساعت بعد پول رو به حسابها واريز مي‌کنند و اين ميزان سود رو به مشتري نمي‌دهند و حالا هم که مي‌خوان کارمزد 2 درصدي کم کنن!!!

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۰:۲۵

قول ميدم بعد از اينکه پوليش کردن تازه به اين بخش از سناريوي از پيش تعيين شده ميرسن که باز تا الان از هر تراکنش کم ميگرفتن و بايد زيادش کنن و هر سال يه عدد جديد اعلام ميکنن. چون از سطح جهاني پايينتر ميگيرن. من که نقدي خريد ميکنم. نه راضي‌ام مغازه دار به خاطر تراکنش من بپردازه نه خودم. واقعا حيف اين مردم....

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۶:۳۱

جناب آقاي دبير کل ،شما که هزينه سرويس را ميگوئيد بايد دريافت کننده سرويس بپردازد آيا در مورد خواب پولي که مغازه داران در حساب خود دارند هم همين نظر را داريد يعني در فاصله برداشت از حساب ها هم سود به آن تعلق ميگيرد؟ آيا سود پولي که در حسابها ميماند پوشش دهنده کارمزد هر تراکنش نيست؟ آيا کارمزد حضور مردم براي واريز وجه به بانکها بيشتر است يا استفاده از دستگاه کارتخوان؟

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۹:۴۵

الان بازار به حدي رقابتي شده که مطمئنااگه بعضي فروشندگان بخوان کارت خوان هاشون رو جمع کنن فروششون کم خواهد شد؛ خودشون هم ميدونن و اگر هم ندونن قطعا به زودي متوجه خواهند شد. از لحاظ تئوري طرح کاملا منطقيه فقط بايد مبلغ کارمزد منصفانه باشه؛ به نظر ميرسه اگه پلکاني کارمزد دريافت بشه بهتره.

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۹:۵۹

آقاي محترم مردم با دريافت کارمزد مخالف هستند. انگار حواستان نيست افکار عمومي را هم در نظر بگيريد و فقط به فکر منفعت نباشيد