دانشمندان دانشگاه رایس با الهام از ماهی مرکب نمونه اولیه نمایشگری را ساختهاند که تغییر رنگ میدهد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان مدتهاست به دنبال چگونگی درک توانایی ماهی مرکب در حسکردن رنگ محیط پیرامونش و سپس تغییردادن آنی رنگ پوست خود برای درآمیختن با محیط اطرافش هستند. محققان مطالعات زیادی را برای ساخت مواد دستسازی انجام دادهاند که بتوانند بنابر حسب نیاز رنگشان را تغییر دهند.
دستاورد دانشمندان دانشگاه رایس میتواند به ساخت نمایشگرهای ال سی دی پیشرفته بیانجامد. فناوری طراحیشده توسط این تیم علمی شامل نمونه اولیه یک نمایشگر تمامرنگی است که حاوی پیکسلهایی با مساحت پنج میکرون مربع است. این پیکسلها از آرایهای از نانومیلههای آلومینیومی ریز و با هدف تولید رنگهای قرمز، آبی و سبز ساخته شدهاند.
با تنظیم الکترونیکی طول نانومیلهها و فضای بینشان امکان تغییر حالت انعکاس نور توسط آنها وجود دارد و این امر به نوبه خود نور درکشده توسط هر پیکسل را تغییر میدهد. این پیکسلها یک چهلم پیکسلهای به کاررفته در نمایشگرهای ال سی دی معمولی هستند.
امید میرود فناوری جدید را بتوان برای تولید نسل بعدی نمایشگرهای ال سی دی به کار برد. چنین نمایشگرهایی شکل ورقههای پلیمری بزرگی را به خود میگیرند که در آن، آرایههای نانومیله جای رنگهای کنونی را میگیرند. محققان به دنبال تولید نمایشگرهایی هستند که بتوانند رنگهای پیرامونشان را حس کنند و سپس رنگ خود را تغییر دهند.
انتهای پیام
نظرات