فناوری جدید دانشمندان آمریکایی جدید شانس زنده ماندن افراد را به میزان زیادی افزایش خواهد داد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خراسان، آزمایشهای مختلف برای تشخیص سرطان پستان دردآور و خسته کننده است. ماموگرافی، سونوگرافی و امآرآی از لحاظ تشخیص، دقیق اما پرهزینه هستند و امکان استفاده از آنها در هر چکاپ ممکن نیست.
راوی صراف و چیوون نگوین، محققان زیستمولکول دانشگاه نبراسکا در آمریکا در روشی جدید برای تشخیص یک پوست الکترونیکی موسوم به «E-skin» را طراحی کردند که بافتهای درون بدن را لمس و تودههای کوچک را مکانیابی میکند.
محققان با شبیه سازی تومور و با استفاده از فشار در طی معاینه با دست، قادر به تصویربرداری درحدود پنج میلیمتر پهنا و 20 میلیمتر عمق تودهها شدند.
این پوست شامل فیلم نازک با دستگاه قابل لمس است که از لایههایی با نانو ذرات طلا، نانوذرات سولفیدکادمیوم و پلیمر ساخته شده است.
این دستگاه محل تغییر شکل یافته را با استفاده از فیلم لمس شدنی با فشار در بافت پستان مانند ماموگرافی و معاینه با دست بررسی میکند.
سرطان پستان از سرطانهای شایع در میان زنان است که تشخیص به موقع آن موجب زنده ماندن فرد میشود.
ماموگرافی با استفاده از پرتو ایکس بافت پستان را معاینه کرده ولی برای برخی زنان قابل اعتماد نیست و در برخی معاینهها پزشکان به طور معمول تودههای کمتر از 21 میلیمتر و کوچکتر را تشخیص نمیدهند.
نتایج این تحقیق در نشریه آمریکایی انجمن شیمی و مواد کاربردی منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات