• یکشنبه / ۱۶ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93061609527
  • خبرنگار : 71214

بحران آب و مشتری جدیدی به نام "روسیه"

بحران آب و مشتری جدیدی به نام "روسیه"

در حالی که ایران با مشکل بزرگی به نام بحران آب مواجه است و مسئولان همواره به دنبال کاهش سهم آب مصرفی در بخش کشاورزی به عنوان بیشترین مصرف‌کننده آب کشور هستند، مشتری جدیدی به‌نام "روسیه" نگرانی‌هایی را برای مدیریت این بحران به همراه آورده است.

در حالی که ایران با مشکل بزرگی به نام بحران آب مواجه است و مسئولان همواره به دنبال کاهش سهم آب مصرفی در بخش کشاورزی به عنوان بیشترین مصرف‌کننده آب کشور هستند، مشتری جدیدی به‌نام "روسیه" نگرانی‌هایی را برای مدیریت این بحران به همراه آورده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روسیه پس از ایجاد بحران در روابطش با اتحادیه اروپا، برای تامین مواد غذایی محصولات کشاورزی خود فهرستی بالغ بر 60 محصول را به ایران ارسال کرد تا بتواند نیازمندی‌های غذایی خود را از این طریق جبران کند اما کارشناسان معتقدند که در شرایط کنونی نباید بحران آب را فراموش و محصولات کشاورزی آب‌بر را به روسیه صادر کنیم.

چراکه ایران سال‌هاست به گفته‌ مسئولان و کارشناسان با مشکلی به نام بحران آب دست و پنچه نرم می‌کند؛ به گونه‌ای که حتی وزارت نیرو تصمیم گرفته در سال زراعی پیش‌رو که از حدود دو هفته آینده شروع می‌شود سهم آب بخش کشاورزی را حدودا 50 درصد کاهش دهد تا بتواند بحران آب موجود در کشور را حل کند.

از سوی دیگر مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نیز همواره بر کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی تغییر الگوی کشت بر مبنای شاخص بهره‌وری آب، عدم حمایت از کشت برنج و محصولات آب‌بر در مناطق کم‌آب و غیره تاکید کرده‌اند.

حالا با این شرایط مشخص نیست که ایران برای تامین 60 قلم کالا و محصولات غذایی روس‌ها چه برنامه‌ای دارد چرا که از سویی برخی از این محصولات جزو محصولات کشاورزی آب‌بر به‌شمار می‌روند و برخی دیگر نیز در ایران تولید نمی‌شوند.

البته عیسی کلانتری، دبیر کل خانه کشاورز در این زمینه اظهار کرد: برخی از محصولاتی که در فهرست ارسالی از روسیه قرار دارد مانند موز، آناناس، قهوه، روغن زیتون و ... محصولاتی هستند که در داخل چندان تولید نمی‌شوند و جزو محصولات وارداتی به‌ شمار می‌روند که ایران می‌تواند این محصولات را از طریق صادرات مجدد به روسیه بفرستد.

وی تاکید کرد: ایران باید صادرات این محصولات را مدیریت کند و با توجه به حفظ منابع پایه کشور هیچ‌گونه تعهدی برای تامین مایحتاج روس‌ها در زمینه‌ محصولات آب‌بر ندهد.

دبیر کل خانه کشاورز ادامه داد: بسیاری از محصولات دیگر مانند انواع میوه، صیفی‌جات از جمله هندوانه، سیب‌زمینی و غیره که جزو محصولات آب‌بر به‌شمار می‌روند در سال گذشته تولید شده و همچنان مازاد آن‌ها در کشور وجود دارد که می‌تواند فرصتی جدید برای ارز ‌آوری کشور باشد اما ایران برای دراز‌مدت باید سیاست‌گذاری خود را براساس منافع ملی تعیین کند.

گرچه پیش از این محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی برای صادرات محصولات کشاورزی به روسیه ستاد ویژه در این وزارتخانه تشکیل داده بود اما باید دید که سیاست‌گذاری‌های وزارت جهاد کشاورزی برای تامین مایحتاج روس‌ها چگونه دنبال می‌شود و آیا مساله‌ مهمی به نام بحران آب در ایران مد نظر قرار می‌گیرد یا از حول صادرات به روسیه بحران آب را فراموش می‌ شود؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۳:۵۰

با سلام روسيه کشور پر آبي است اين بهترين موقعيت براي خريد آب آز روسيه تا با استفاده از آن براي توليد محصولات کشاورزي هم تعدادي زيادي شغل ايجاد نمود هم بهروري و درآمد بالايي را از اين راه نصيب کشور کرد.

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۳:۵۲

ما بايد از فرصت ها بهترين استفاده کنيم با برنامه ريزي درست