علی جنتی تاکید کرد که حمایت از مطبوعات عادلانه صورت میگیرد و در صدور مجوزها هم به هیچ وجه به این موضوع توجه نمیکنند که آیا کسی که درخواست مجوز کرده، میخواهد نشریهاش مخالف دولت باشد یا خیر.
به گزارش خبرنگار بخش رسانه ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دربارهی اهم فعالیتهای معاونت مطبوعاتی این وزارتخانه گفت: در حوزهی معاونت مطبوعاتی از جمله سیاستهای ما این است که تسهیلاتی برای کسانی که به دنبال انتشار روزنامه، فصلنامه و ماهنامه به خصوص در حوزههای تخصصی هستند، فراهم کنیم. فکر میکنم این دوره واقعا دوران شکوفایی در زمینه صدور مجوز در هیأت نظارت است. جلسات هیأت نظارت به صورت هفتگی تشکیل میشود. من هم در یک سال گذشته در تمامی جلسات حضور داشتهام.
او افزود: حتی درخواستهایی داشتیم که از چند سال قبل و در مواردی از سال 85، برای انتشار نشریه باقی مانده بود. الان همه اینها بهروز شده، مجوزها صادر شده و تا خرداد 93 همه تقاضاهای گذشته تعیین تکلیف شده است. مجموعا بیش از 6000 نشریه در کشور مجوز دارند؛ البته هم اینها فعال نیستند. ما سه - چهار هزار نشریه فعال در استانهای مختلف داریم.
جنتی سپس دربارهی یارانههای مطبوعات اظهار کرد: مشکلی که در گذشته وجود داشته، پرداخت یارانه بوده است. زمانی کاغذ با نرخ دولتی توزیع میشد اما الان بیشتر یارانه به صورت کمکهای نقدی است. این کمکهای نقدی الان نظام پیدا کرده است. درباره ارتباط با اصحاب رسانه ضوابطی برای این کمکها تعریف شده است.
او در پاسخ به این سوال مجری برنامه که آیا حمایت از مطبوعات به صورت عادلانه است و حتی مطبوعاتی که از دولت انتقاد میکنند، عادلانه حمایت دریافت میکنند، گفت: صد درصد؛ ما دربارهی صدور مجوزها به هیچ وجه به این موضوع توجه نمیکنیم که آیا این کسی که درخواست مجوز کرده میخواهد نشریهاش مخالف دولت باشد یا خیر. در مورد حمایتها هم هر کسی میتواند در سایت ما ببیند که ضوابط ما در حمایتها چیست؛ مثلا حمایت ما از روزنامه 48 صفحهای با حمایتمان از روزنامه 16 صفحهای، متفاوت است. همینطور حمایت از روزنامهای که کار تولیدی زیادی دارد، محتوای عمیق و مطالب زیادی تولید میکند با روزنامهای که مطالبش را از سایتهای دیگر رونویسی میکند و کار تولیدی ندارد، تفاوت دارد یا نشریهای که مبانی ارزشی، مسائلی دینی، دفاع مقدس، مقاومت، مباحث اخلاقی و سبک زندگی ایرانی و اسلامی را تقویت میکند، با روزنامهای که خنثی است و احیانا اقداماتی برخلاف این مباحث دارد، یکسان نیست. یارانهای که به مطبوعات پرداخت میشود براساس این ضوابط است.
جنتی اضافه کرد: در سال جاری یارانه رسانههایی که به دستگاههای عمومی یا دولتی وصل هستند، قطع شده است. بیشتر یارانهها به نشریات بخش خصوصی پرداخت میشود. اگر به سایت ما مراجعه کنید، میتوانید ببینید هر نشریه چقدر یارانه گرفته است. عین ضوابط ما از نظر شکلی و محتوایی تصویب شده و روی سایت گذاشته شده است. میزان یارانه همه کسانی که در این مدت یک ساله یارانه گرفتهاند قید شده و این شفافیت یک کار ارزشمند است. کسی نمیتواند بگوید شما به روزنامه موافق دولت زیاد و به روزنامه مخالف دولت کم یارانه دادهاید چون ضوابط مشخص است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس در پاسخ به این پرسش که درباره کاهش تصدیگری دولت که وعده آن را داده بودید، چه کردهاید، گفت: اصولا خصوصیسازی کاری مشکلی است و در همه بخشها در برابر آن مقاوت میشود. در حوزه فرهنگ از واسپاری کارها به بخش خصوصی از سیاستهای ماست، ولی کمتر از حد انتظار موفق بودهایم. ما درباره جشنوارهها و نمایشگاهها برنامهریزی کردهایم که به اصناف و نیروهای خصوصی واگذار شود. درباره جشنواره فناوریهای اطلاعات و رسانههای دیجیتال امسال 100 درصد آن در دست بخش خصوصی است. سیاستگذاری، برنامهریزی و هدایت داریم اما تصدیگری نمیکنیم.
او افزود: حتی درباره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که حرکت فرهنگی بسیار گستردهای است، شروع کردهایم آرام آرام بخشهایی از آن را واگذار کنیم که به تدریج کل آن به دست بخش خصوصی سپرده شود. در حوزه بازیهای یارانهای چون نوپا بوده، دولت باید وارد میشده اما قصد داریم همین حوزه را هم آرام آرام واگذار کنیم.
انتهای پیام
نظرات