کیک 1600مین شماره هفتهنامه سروش در حالی بریده شد که این مراسم با غیبت پرویز خرسند، روبهرو بود. اما چهرههایی هم در این مراسم حضور داشتند که اگرچه گرد پیری بر موهایشان نشسته بود اما همچنان جوان مانده بودند؛ هم فکرشان و هم چهرهشان.
به گزارش خبرنگار بخش رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، هفته نامه سروش روز سهشنبه - چهارم شهریور ماه - همزمان با انتشار 1600مین شمارهی خود با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و برخی مدیران مسئول و سردبیران این مجله که پس از انقلاب در این انتشارات فعالیت داشتند، مراسمی را برگزار کرد.
در این مراسم هنرمندان تلویزیون از جمله رضا توکلی، عباس محبوب، حسین فضایلی مدیر انتشارات سروش، علی اصغر شعردوست و حسین زورق از مدیران اسبق و جمع دیگری از سردبیران انتشارات سروش حضور داشتند.
سروش معانی مختلفی دارد
به گزارش ایسنا، در ابتدای این مراسم فضایلی مدیرعامل انتشارات فعلی سروش در سخنانی با اشاره به جایگاه انتشارات سروش عنوان کرد: امروز اگر اینجا هستیم، عنوان و نشر سروش ثمرهی تلاشها و زحماتی است که پیشینیان کشیدهاند و امروز به عنوان امانتی به دست ما سپرده شده است.
فضایلی با اشاره به دو ویژگی انتشارات سروش که آن را نسبت به بقیه برجسته ساخته است، اظهار کرد: در نام این انتشارات - «سروش» - حسن سلیقه به کار رفته است. سروش معانی مختلفی دارد و یکی از دیگری جذابتر و زیباتر است. این حسن انتخاب از سال 57 برای این مجموعه بوده است و پس از پیروزی انقلاب تا کنون نیز حفظ شده است.
او در ادامه به حجم فعالیتهای انتشارات سروش از قبل از انقلاب تا بعد از آن اشاره کرد و گفت: حجم فعالیتهای انتشارات سروش از قبل از انقلاب تا بعد از آن اصلا قابل مقایسه نیست. در حال حاضر انتشارات سروش بسیار گستردهتر، پررنگتر و با کیفیت بیشتر نسبت به قبل، فعالیت میکند. از جمله آن حوزه کتاب و نشریات است که بسیار افتخارآمیز و ارزشمند همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد.
دستهای خالی سروش
مدیرعامل انتشارات سروش به ویژگی دیگر این مجموعه اشاره کرد و گف: همواره امید در شروع فعالیت این انتشارات برای همکاران وجود داشت از سرمقالهای که برای اولین بار پس از انقلاب پرویز خرسند آن را نوشت میتوان این امید را احساس کرد. در طول این سالها همچنان این امید به قوت خود باقی است. آن زمان هم مثل امروز در کنار دستهای خالی این امید وجود داشته است. اگرچه دستهای سروش خالی است اما این توانمندی را دارد که آن را بسازد و با افق بیشتر تلاشها و برنامههای خود را پیش ببرد.
فضایلی در بخش دیگری از این مراسم عنوان کرد: این انتشارات به عنوان بخش مکتوب رسانه ملی وظایفی برعهده داشته است یکی کتاب و دیگری نشریات که از سال 58 ادامه دارد. در بخش کتاب 1600مین عنوان را منتشر کرده است که از میان آنها «اجتهاد و نوآوری اندیشههای رهبر معظم انقلاب» یکی از مهمترین این کتابهاست.
او در ادامه درخصوص رتبه انتشارات سروش میان سایر انتشارات توضیح داد: متاسفانه آمار دقیقی پیدا نکردیم که بدانیم چندمین ناشر هستیم ولی مشخص شد که ناشران زیادی در کشور نیستند که در این حد فعالیت میکنند. در حوزه مطبوعات نیز همین طور نمونهای را نتوانستیم پیدا کنیم که سابقهای به این شکل داشته باشد.
هفتهنامهای که دوهفتهنامه شده است!
فضایلی با اشاره به شرایط سخت انتشار هفته نامه سروش به دلیل وضعیتی که در هزینه کاغذ و بقیه اقلام به وجود آمده است، عنوان کرد: متاسفانه از دو سال قبل به دلیل وضعیتی که در کاغذ و بقیه اقلام به وجود آمده است، ناگزیر هستیم برای اینکه ادامه فعالیت خود را ادامه دهیم دو هفته یک بار هفته نامه سروش را منتشر کنیم و در حال حاضر منتظر هستیم تا این شرایط برطرف شود و همچون قبل به فعالیتمان ادامه دهیم. وجود موسسههای مطبوعاتی و انتشاراتی که برای فرهنگ کشور و فعالیتهای فرهنگی به عنوان استوانههایی محسوب میشود، هرچند فراز و فرودهایی داشتهاند، اما استحکام آنها نشان دهنده ماندگاری آن نشریات است.
ارتقاء معدل سروش پس از 13 سال
فضایلی همچنین گفت: انتشارات سروش که در حوزه کتاب به ویژه سال گذشته درختش بارور بوده است، حدود بیش از 200 عنوان کتاب منتشر کرده است که این نشان میدهد پس از 13 سال دوباره یک کارنامه و معدل بهتری را نسبت به گذشته رقم زده است. امیدواریم در سال 93 انتشارات را نسبت به قبل بیشتر ارتقاء ببخشیم و بتوانیم عنوانهای بیشتری را به بازار کتاب عرضه کنیم. در حال حاضر با وجود تغییراتی که در حوزه منشوری به وجود آمد اولویتهای جدیدی متناسب با نیازهای فرهنگی جامعه ما صورت گرفت که در راستای آن فعالیت میکنیم.
وی همچنین به بخشهای مختلف نشریات سروش اشاره کرد و گفت: در بخش مطبوعات در حال حاضر سه نشریه داریم. سروش هفتگی که دو هفته یک بار منتشر میشود، سروش کودکان که ماهنامه است و جزو بهترین نشریات است که قبلا به صورت رایگان منتشر میشد اما از دو سال بعد به صورت مستقل و با یک تیراژ قابل قبول فعالیت میکند و همچنین نشریه بانوان.
او در بخش پایانی سخنان خود در این مراسم، اولین سرمقاله سروش هفتگی پس از انقلاب را که به قلم پرویز خرسند نوشته شده بود، قرائت کرد.
سروش قبل از انقلاب «مجله تماشا» بود
در بخش دیگری از این مراسم از دو مدیر اسبق انتشارات سروش دعوت شد تا خاطراتی از حضورشان در این انتشارات را بیان کنند.
حسین زورق به عنوان یکی از مدیران اسبق این انتشارات در سخنانی عنوان کرد: از اول فروردین 59 به انتشارات سروش آمدم اکنون که مشاهده میکنم خیلی از دوستان را در مراسم نمیبینم و برخی هم به رحمت خدا رفتهاند. زمانی که به سروش آمدم نام او قبل از انقلاب «مجله تماشا» بود که پس از انقلاب به مجله سروش تبدیل شد. زمانی که آمدم خوشبختانه تغییرات زیادی به وجود نیامد و همه همکارانی که پیش از انقلاب با این نشریه همکاری میکردند؛ با رویکردی انقلابی همکاری خود را پس از انقلاب ادامه دادند.
وی در ادامه گفت: «مجله تماشا» نیز با عنوان «سروش مخترعین و مبتکرین» فعالیت خود را ادامه داد. در فضای آن موقع، تیراژها بسیار بالا بود و همین کتاب «هبوط» حدود 1000 نسخه از آن چاپ شد؛ در حالی که امروز این گونه نیست و همه این شرایط خوب، مربوط به شادابی زمان انقلاب بود.
خاطرهی دیدار کارکنان سروش با امام(ره)
او سپس به یکی از خاطرات خود زمانی که به ملاقات حضرت امام خمینی(ره) رفته بودند اشاره کرد و گفت: اولین مجلهای بودیم که خدمت امام رسیدیم؛ در واقع این امتیاز بزرگی برای صدا و سیما بود. خوشحال شدیم امام از عملکرد ما راضی بودند برخی از همکاران ما آنقدر مشعوف شده بودند که یکی از خانمها بیاختیار به سمت امام رفت و دست ایشان را بوسید. شاید بگویم تنها خانمی بود که دست امام را بوسید.
او همچنین به مدیران اسبق این نشریه از جمله فیروزان و شعردوست و فضایلی اشاره کرد و گفت: آنها از برکتهای این انتشارات بودند.
وی همچنین به همکاران دیگر انتشارات سروش از جمله تهرانی، قباد شیوا، بخارایی، فولادی، مرتضوی، امامی، مرحوم جلالی و بیژنی اشاره کرد که در بخشهای مختلف این انتشاراتی فعالیت داشتند.
روزق به یکی از کتابهای فاخری که در آن زمان تحت عنوان «مدینه چه شد فاطمه چه گفت» منتشر شده بود، اشاره کرد و گفت: این کتاب از کتابهای فاخری است که در سروش منتشر شد و جزو کتابهای ماندگار است که توسط خانم حسنپور نوشته شد.
نشریات و رسانههای مکتوب جوانمرگ میشوند
در بخش دیگری از این مراسم حسین شعر دوست به عنوان یکی دیگر از مدیران اسبق انتشارات سروش به سخنرانی پرداخت.
وی گفت: سالهایی از عمرمان در این مجموعه سپری شده است در کشور ما که نشریات و رسانههای مکتوب معمولا جوانمرگ هستند رسیدن به 1600مین شماره یک رکورد محسوب میشود و حاکی از وجود ارادههایی مصمم و عنایت حق تعالی است.
او با بیان اینکه 1600 شماره مجله درآوردن، مسیر طولانی را نیازمند است تا طی کند، عنوان کرد: سروش در خیلی از جاها اولین بوده است. شاید اولین حروفچینیها و صفحهبندیهای خاص را سروش درآورده است. در حال حاضر وقتی مجلهها و رنگ و لعاب آنها را میبینم تفاوت آنها را مثل فرش ماشینی در کنار فرش دستباف میبینم.
وی مطرح کرد: انتشارات سروش خیلی فضیلتها داشته است که مرهون بزرگان انقلاب است. حقیقت این است که بخش عمدهای از این افتخارات مرهون فعالیت بدنهی این انتشارات در بخشهای مختلف بوده است.
در این میان دوران مدیریت من در انتشارات سروش مواجه با زمانی بود که صداوسیما تصمیم گرفت واحدهای خود را از سروش باز بگیرد در واقع بودجهای که برای سروش در نظر گرفته شده بود قطع شد و یک دفعه سروش به یک تشکیلاتی تبدیل شد هرچند با مشکلاتی مواجه شد اما خواهان زیادی داشت.
وی همچنین درخصوص خاطرهای که از انتشارات سروش داشته است عنوان کرد: بهترین خاطرهام را در سروش با آبدارچیام داشتم.
شعردوست در ادامه اظهار کرد: اخیرا درخصوص مجله «مهرنامه» که پروندهی یک مجله قدیمی را مورد کند و کاو قرار میدهد، متاسف شدم که چرا انصاف را نادیده گرفته است. ما آذری زبانها یک ضربالمثل داریم که میگوییم «انصاف نصف دین است».
یک نسخه از سروش را برای من هم بفرستید!
مدیر عامل اسبق انتشارات سروش همچنین خطاب به مسولان فعلی انتشارات سروش گفت: یک خواهشی دارم و آن این است یک نسخه از سروش را برای من هم بفرستید.
او در ادامه گفت: نسبت به این انتشارات تعلق خاطر دارم گاهی اوقات زمانی که از خیابان مطهری رد میشوم یاد سروش همیشه در ذهنم تداعی میشود.
***
به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این مراسم از نرم افزار آرشیو پنج هزار صفحهای مجله سروش که شامل آرشیو 10 ساله از 1358 الی 1368 بوده است، رونمایی شد.
خاطرات رضا توکلی از «مردان آنجلس»
در بخش پایانی این مراسم رضا توکلی - بازیگر تلویزیون و سینما - در سخنانی کوتاه با اشاره به اینکه نشریات سروش را مطالعه میکرده است، عنوان کرد: به این فکر میکنم که چقدر زحمت شما زیاد است.
او در ادامه با لحنی طنزآمیز مطرح کرد: بهتر بود شمعی را برای این کیک فوت میکردید.
توکلی سپس به ذکر خاطرهای از سریال «مردان آنجلس» پرداخت و گفت: طی مراسمی قرار بود از بازیگران «مردان آنجلس» تقدیر صورت بگیرد در این مراسم زمانی که قرار شد شخصیتی که در آن ایفای نقش کردهام را صدا بزنند به اشتباه نام سگی را که در این سریال نام گذاری شده بود صدا زدند که بعدها موجب خنده حضار شد.
او در پایان اظهار کرد: نگاه به فجایع بچههای غزه را فراموش نکنیم.
عباس محبوب از خاطراتش با سروش گفت
عباس محبوب به عنوان بازیگر دیگری که در این مراسم حضور داشت با بیان اینکه مجله سروش را صمیمانه دوست داشته است، عنوان کرد: مجله سروش را دوست دارم به دلیل اینکه اولین عکسی که بعد از انقلاب از من چاپ شد در مجله سروش و در سال 59 بود. این عکس درخصوص برنامه «سیمای اقتصاد» بود.
او همچنین به بیان خاطرهای از یک سریال قدیمی با عنوان «تعطیلات نوروزی» که در آن ایفای نقش کرده است پرداخت و گفت: چند سال پیش بود که یکی از مخاطبان مرا در خیابان دید و از این سریال و بازیگرانی که در آن ایفای نقش کرده بود یاد کرد زمانی که این مخاطب تک تک بازیگران را نام میبرد و از من میپرسید که در حال حاضر چه میکنند، من میگفتم از دنیا رفتهاند. پس از اینکه چند تن از بازیگران پرسید و من عنوان کردم که از دنیا رفتهاند او با تعجب پرسید عجیب است شما چرا هستید!
به گزارش ایسنا، در بخش پایانی این مراسم از مدیران مسئول و سردبیران انتشارات سروش تقدیر به عمل آمد.
دکتر حسین زورق، علی اصغر شعردوست به عنوان مدیران اسبق این انتشارات و علی رضا معزی، هاشم هوشیسادات، عمادی، افشاری اصل و ماندگاری به عنوان سردبیران این مجموعه تقدیر شدند.
در این مراسم توسط کلیپی که از قبل طراحی شده بود مدیران اسبق انتشارات سروش از پس از انقلاب تا کنون فعالیت داشتهاند، معرفی شدند. حسین زورق، مهدی فیروزان، علی اصغر شعردوست، علی اکبر اشعری، سید محمد حسینی، احمد خالقی، حسین محمدیان، حاجی سفیدی از مدیران مسول سروش در طول این سالها بودند.
در این مراسم همچنین عنوان شد قراراست حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد حضور داشته باشد اما این مراسم با غیبت او همراه بود.همچنین عنوان شد این مراسم همزمان با بیست و سومین سال انتشار مجله سروش کودکان برگزار میشود.
در بخشی از این مراسم کیک 1600مین شماره هفته نامه سروش توسط حسین زورق، علی اصغر شعردوست و حسین فضایلی بریده شد. چاقوی کیک این مراسم که از جنس پلاستیک بود و یکی از سردبیران که به عنوان مجری این مراسم را نیز هدایت میکرد، عنوان کرد: مطبوعات چاقو به دست نمیگیرند اگر هم بگیرند پلاستیکی است. این جمله خنده حضار را در پی داشت.
به گزارش ایسنا، در خبرهای ارسالی قبلی از انتشارات سروش نام پرویز خرسند به عنوان یکی از قدیمیهای مطبوعات و انتشارات سروش برده شد که در این مراسم از او تقدیر میشود اما در مراسم عصر سهشنبه خرسند حاضر نبود.
انتهای پیام
نظرات