مدیرمسئول روزنامه آرمان دربارهی معرفی و انتخاب نماینده قوه مقننه در هیأت نظارت بر مطبوعات معتقد است: نباید افراد نامناسبی را انتخاب کرد که بخواهیم شاهد تنشها و حاشیهسازیها در حوزه مطبوعات باشیم.
حسین عبداللهی در گفتوگو با خبرنگار بخش رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: با توجه به اینکه دولت، یک دولت بسیار آرام، قانونمند و به نوعی بر خط اعتدال است، تبلور رفتارها باید طوری باشد که شائبه حرکتهای سیاسی و به نوعی یکطرفهنگری به مسائل را ایجاد نکند.
وی افزود: مهمترین رکن قانونگذاری باید به گونهای باشد که نشان دهد براساس قانون رفتار میشود. اگر ساز و کار قانونی حفظ شود، باید براساس همان نیز اجرا شود.
مدیرمسئول روزنامه آرمان ادامه داد: اینکه ما بیاییم برای دو دوره آقای مطهری را به عنوان نماینده معرفی کنیم و در دور بعدی چنین اتفاقی نیفتد این شائبه را ایجاد میکند که ما داریم خطی و جناحی رفتار میکنیم. مجلس باید اگر ایراد و اشکالی وارد است را اصلاح کند نه اینکه افراد را حذف کند؛ یعنی حذف کسانی که هم وجهه و هم سابقه و مقبولیت دارند کار اخلاقی به نظر نمیرسد.
وی با اشاره به معرفی رسایی و نبویان برای هیأت نظارت بر مطبوعات اظهار کرد: مشخص است که کمیسیون فرهنگی در این مورد کاملا نگاه خطی دارد اما آقای مطهری جدای از اینکه یک شخصیت مورد پذیرش اکثریت قریب به اتفاق مدیران نشریات است، شخصیتی است که به آزادی بیان احترام ویژهای میگذارد.
او ادامه داد: افرادی که در حال حاضر به نوعی معرفی و انتخاب شدند، هر چند خودشان در مسیر آزادی بیان تبلیغ میکنند و تلاش دارند اما به لحاظ عملی در جایگاه آقای مطهری نیستند؛ یعنی افکار عمومی و مدیران رسانهها آقای مطهری را به عنوان فردی که در برخوردها و بزنگاهها نگاههای خطی ندارد، میشناسند.
عبداللهی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی کشور ما نیز باید از حرکاتی که به نوعی شائبه کار خطی انجام دادن را ایجاد میکند پرهیز کنیم.
او در بخش دیگری از گفتوگوی خود عنوان کرد: در هیأت نظارت بر مطبوعات نباید دنبال این باشیم که اکثریت را به دست آوریم؛ البته هیأت نظارت بر مطبوعات در دورههای مختلف نشان داده که هر چند برای اکثریت به لحاظ سیاسی یک طیف بوده است ولی عملکردشان قابل قبول بوده است، نباید آرامش روانی را از صاحبان رسانه گرفت؛ چرا که احساس امنیت از خود امنیت بسیار مهمتر و قابل توجهتر است.
مدیرمسئول روزنامه آرمان گفت: بهتر است که مجلس اجازه دهد که دیگران نیز خودشان را در این مسیر عرضه کنند. قطعا شخصیتی مثل آقای مطهری میتوانند به عنوان یک شخص مهم در این زمینه مطرح باشند ضمن اینکه رسانهها نیز از عملکرد ایشان راضی هستند.
عبداللهی خاطرنشان کرد: اگر ما بخواهیم به دنبال فردی باشیم که گرایشات تند داشته باشد، به اهالی مطبوعات بیتوجهی کردهایم. ما باید ویژگیهای یک نماینده را نیز در نظر بگیریم. اول از همه اینکه نماینده قوه مقننه در هیأت نظارت بر مطبوعات باید خیلی وابستگی جناحی و حزبی نداشته باشد، چون تصمیمات هیأت را به سمتی میبرد که بوی جناحی میدهد و این خوب نیست.
او افزود: فردی که انتخاب میشود باید استقلال فکریاش بر گرایشات سیاسیاش غلبه داشته باشد؛ چرا که در غیر این صورت به جایگاه هیأت نظارت بر مطبوعات لطمه میزند. او باید شجاع بوده و از جبهه تندروها نباشد.
مدیرمسئول آرمان اضافه کرد: درست است که کلیت مجلس اصولگراست اما اکثرا با جبهه پایداری زاویه دارند؛ بنابراین این حق را هم باید به دیگر نمایندگان بدهیم تا در صحن علنی بتوانند حضور پیدا کنند و خودشان را در معرض رأیگیری قرار دهند نه اینکه فقط کمیسیون فرهنگی این کار را انجام دهد.
عبداللهی با اشاره به سابقه افراد معرفی شده خاطرنشان کرد: این دو افرادی هستند که مقبولیت سیاسی و مطبوعاتی بالایی بین اصحاب رسانه ندارند.
او همچنین عملکرد علی مطهری را مثبت ارزیابی کرد و گفت: من او را یک شخصیت بسیار دلسوز برای رسانههای کشور میدانم، او یک شخصیت منحصر به فرد و بینظیر است که من به شخصه حضورش را در هیأت نظارت بر مطبوعات دوست دارم و چنین شخصیت مستقلی را برای این گونه کارهای جمعی مناسب میدانم.
مدیرمسئول آرمان یادآور شد: مجلس حق دارد که در انتخاب نماینده خود تصمیم بگیرد اما نباید به گونه ای باشد که از درون مجلس راه برای دیگران بسته شود. ما در نهایت به انتخاب مجلس احترام خواهیم گذاشت ضمن اینکه علاقهمندیم آقای مطهری دوباره انتخاب شود.
وی بیان کرد: نماینده قوه مقننه در هیأت نظارت بر مطبوعات باید برآمده از رأی کل مجلس باشد نه اینکه طیفی از اقلیت مجلس را نمایندگی کند. نماینده قوه مقننه باید چهرهای معتدل و آشنا به روزنامهنگاری باشد و نسبت به کارکردهای مطبوعاتی آگاهی کافی و لازم را داشته و تابع فعل و انفعلات احساسی و متعصبگونه نباشد.
او ادامه داد: در حال حاضر دولت، یک دولت معتدل است و کشور در یک آرامش و وحدت ملی بیشتر از گذشته در نزد دولتمردان دیده میشود بنابراین آنها پافشاری دارند این آرامش و وحدت حفظ شود پس نباید با انتخاب افراد نامناسب که در مورد آنها ذهنیت منفی بالایی دارد در حوزه مطبوعات شاهد تنشها و حاشیهسازیهای بیدلیل شویم.
عبداللهی در پایان گفت: باید حواسمان باشد از انتخاب افراد نامناسب پرهیز کنیم؛ نرمش، گفتوگو، اعتدال و آرامش با اهل افراط شدنی نیست، این افراد شخصیت متعادلی ندارند و عقل آنها گاه تابع احساسات و گاه تابع تعصبات است.
انتهای پیام
نظرات