• یکشنبه / ۲ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93060200871
  • خبرنگار : 71456

دو ماهواره گالیله اروپا گم شدند

دو ماهواره گالیله اروپا گم شدند

دو ماهواره گالیله اروپا که به عنوان بخشی از سیستم راهبری و به منظور رقابت با سامانه جی‌پی‌اس به فضا پرتاب شده بودند، نتوانستند به مدار موردنظر ملحق شوند.

دو ماهواره گالیله اروپا که به عنوان بخشی از سیستم راهبری و به منظور رقابت با سامانه جی‌پی‌اس به فضا پرتاب شده بودند، نتوانستند به مدار موردنظر ملحق شوند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ماهواره‌های «دورسا» و «میلنا» به تازگی از مرکز فضایی «کورو» واقع در گویان فرانسه و بر روی یک موشک روسی به فضا پرتاب شده‌اند.

شرکت Arianespace، پرتاب‌کننده این سامانه‌ها به فضا، اعلام کرد مشاهدات انجام‌شده پس از جدایی ماهواره‌ها از موشک سیوز VS09، نمایشگر فاصله بین مداری که این ماهواره‌ها به آن ملحق شده‌اند و مدار برنامه‌ریزی‌شده مطلوب است.

آن‌ها روی مدار پایین‌تر از مدار موردانتظار قرار گرفتند و تیم‌های صنایع‌ و آژانس‌های دخیل در عملیات ماهواره‌ها در حال بررسی مضامین بالقوه این ماموریت هستند. گفته می‌شود تصحیح‌کردن مدار این دو ماهواره فرآیندی پیچیده است.

آژانس فضایی اروپا اعلام کرده هر دوی این ماهواره‌ها از مرکز عملیاتشان در آلمان به دقت کنترل می‌شوند. سامانه‌های مزبور اولین ماهواره‌هایی هستند که مالکیت کامل آن‌ها در اختیار آژانس فضایی اروپاست.

مجموعه 7.2 میلیارد دلاری به عنوان جایگزینی برای سیستم کنونی جی‌پی‌اس آمریکا و گلوناس روسیه (Glonass) طراحی شده و از قابلیتهای جستجو و نجات برخوردار است. پیش از این چهار ماهواره دیگر گالیه در اکتبر 2011 و در 2012 به فضا پرتاب شده‌اند. همچنین دو ماهواره دیگر قار است در اواخر سال جاری در مدار جا گرفته و خدمان‌رسانی ابتدایی گالیله آغاز شود.

طبق برنامه‌ها، مجموعه گالیله تا سال 2017 دارای 24 ماهواره فعال خواهد بود و شش ماهواره پشتیبانی بعدها به این ناوگان افزوده خواهد شد. ماهواره‌های گالیله که در ارتفاعی بالاتر از ماهواره‌های جی‌پی‌اس قرار گرفته‌اند، دارای سیگنال‌دهی بهتر و انحراف مداری بالاتری هستند که به ارائه دید بهتر زمین به ویژه در مناطق مسکونی خواهد پرداخت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۱۱:۳۰

هه هه يه جوري خبر بديم که به زعم خودمان هيچ کس اصلا حواسشس به اون سمتي نرود که فريگيت روسي متهم اصلي اين اشکال است که احتمال دارد حتي منجر به شکست کامل اين ماموريت پرتاب شده باشد. ايسنا بدان که مردم فهيم تر از آن چيزي هستند که شماها پيش خودتان تصور کرده ايد.