مسئول مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیماریهای قلبی و عروقی را دومین عامل مرگ و میر در ایران دانست و بر لزوم تغییر الگوی غذایی و نهادینه کردن تحرک در زندگی ایرانیان تأکید کرد .
به گزارش خبرنگار سلامت ایسنا، دکتر محمد جواد زیبایی نژاد رئیس کنگره تحقیقات پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی روز چهارشنبه در نشست خبری این کنگره، اظهار کرد: با توجه به اینکه سکته بعد ازتصادف عامل اصلی مرگ و میر در ایران است.
وی با اشاره به مطالعه مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره سنجش و شناسایی شاخص های زمینه ساز بیماری های قلبی ، ریسک فاکتورهای چربی، فشارخون، قند خون و عدم تحرک را از جمله مهمترین فاکتورهای پرخطر افزایش بیماریهای قلبی دانست و افزود: نتایج مطالعات نشان می دهد که 40 تا 50 درصد زنان و 35 درصد آقایان به درجاتی ازچاقی مبتلا هستند.
به گفته وی، 22 درصد جمعیت تحت پوشش ما مبتلا به درجاتی از دیابت یا قبل از دیابت بوده و 25 درصد نیز درجاتی از فشار خون را داشتند. همچنین نزدیک به 30 درصد دارای درجاتی از اختلال چربی بودند.
این استاد قلب دانشگاه علوم پزشکی شیراز از مطالعات صورت گرفته روی روغن های پسته، بادام، فندق ، بادام کوهی کازرون و کنجد خبر داد و بیان کرد: از نتایج این تحقیقات در زمینه تأسیس یک شرکت دانشبنیان به نام "محافظان قلب پارسی" استفاده کرده و در حال حاضر در مرحله تولید انبوه غذایی و دارویی این روغن ها هستند چرا که هیچ ضرری برای قلب ندارد.
زیبایینژاد در همین خصوص ادامه داد: ما تلاش داریم در 5 الی 10 سال آینده تحقیقات خود را ادامه داده و به بررسی رفتار جمعیت مورد مطالعه بپردازیم و بعد از شناسایی فاکتورهای خطرزا برای رفع و حذف آنها تلاش کنیم.
او اهمیت تغییر الگوی غذایی و نهادینه کردن ورزش و تحرک در زندگی را بسیار مهم تلقی کرد و افزود: مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه شیراز در این زمینه مطالعاتی را انجام داده است.
وی با اشاره به این که روغنهای مضر در غذاهای معمولی که توسط مردم مورد استفاده قرار میگیرند را زیاد دانست و ادامه داد: در گوشتهایی که در پروسه "همبر" قرار گرفته یا بیش از سه ماه فریز شده باشند مقدار زیادی ترانس رخ می دهد و چربی های اشباع آن به مقدار زیادی افزایش می یابد.
زیبایینژاد در خصوص شیوع شاخص های زمینه ساز بیماری های قلب و عروق اظهار کرد: نزدیک به نیمی از افراد بالای 55 سال مبتلا به فشار خون هستند که یک دلیل آن استفاده بیش ازاندازه نمک و شکر و عادت های بد غذایی است که از دوران کودکی در فرد شکل گرفته برای مثال میزان مصرف متعادل نمک روزانه 4 تا 6 گرم است در حالی که در ایران این رقم بیش از 17 گرم است که از طریق مصرف ترشیجات، نان مصرفی و غذاهای آماده به بدن انسان انتقال می یابد.
زیبایینژاد در ادامه از برگزاری دومین کنگره بین المللی پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی طی روزهای 10 الی 13 مهر ماه در شیراز خبر داد .
انتهای پیام
نظرات