رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: طی چهار ماه آینده بیشترین حجم درخواستها را از طرف شرکتهای دانش بنیان به صندوق نوآوری و شکوفایی خواهیم داشت.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، دکتر بهزاد سلطانی در نشست هم اندیشی اجرای قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان با اشاره به قانون حمایت از شرکتهای دانشبنین که در سال 89 تصویب و ابلاغ شد، اظهار کرد: حدود چهار سال از تصویب این قانون گذشته است، اما عملا شرایط اجرایی شدن آن از امسال مهیا شده است.
وی توضیح داد: طی این چهار سال که از تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان میگذرد، تنها اتفاقی که افتاده است، ایجاد توقع و انتظار حمایت بین شرکتهای دانش بنیان بوده است. در راستای پاسخ به این درخواستها تنها امسال با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بودجهای به صندوق نوآوری و شکوفایی تخصیص داده شد تا اندکی از توقعات پیش آمده را جبران کند.
وی افزود: صندوق تا کنون برای تخصیص مبلغ 28 میلیارد تومان به 29 شرکت دانشبنیان مصوبه داشته، اما همچنان خیل توقعات شرکتهای دانش بنیان به سمت صندوق نوآوری و شکوفایی سرازیر است.
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی از وجود برخی اختلاف نظرها نسبت به برخورد با شرکتهای دانشبنیان خبر داد و گفت: برخی رویکردها نسبت به شرکتهای دانشبنیان حمایتی مطلق و برخی دیگر اقتصادی مطلق است که صندوق باید رویکردی متعادل بین این دو رویکرد داشته باشد. البته مسؤولان و مرتبطان با صندوق باید به این نکته نیز توجه داشته باشند که رئیس صندوق به تنهایی نمیتواند تصمیم گیرنده باشد و برای اتخاذ تصمیم همه اعضای هیات عامل نظر میدهند.
وی با اشاره به افزایش حجم کارهای صندوق طی چهار ماه آینده افزود: با توجه به رویکرد ارزیابی شرکتها، پیشبینی میکنیم چهار ماه آینده بیشترین درخواستها را نسبت به قبل خواهیم داشت. ما برای افزایش سرعت در رسیدگی، این درخواستها را به سه دسته تقسیم کردهایم؛ اول شرکتهای نوپا، دوم شرکتهای دانش بنیان و سوم شرکتهای صنعتی دارای فعالیت دانش بنیان.
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: شرکتهای صنعتی دارای فعالیت دانش بنیان شرکتهایی هستند که حداقل 10 درصد درآمد خود را از فعالیتهای مبتنی بر دانش کسب می کنند.
سلطانی از راهاندازی واحد بررسی تقاضا در صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد و خاطرنشان کرد: با راهاندازی این واحد همه کسانی که وام میگیرند و یا درخواستهای آنها رد میشود، میتوانند از فرآیند بررسی خود اطلاع یابند و از این دریچه به اظهار نظر بپردازند.
رئیس هیات صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: نباید به شرکتهای دانشبنیان دیدی زودبازده داشت و باید با تفکر بیشتری به بررسی شرکتهای دانش بنیان پرداخت، چرا که اگر اجرای این قانون نیز شکست بخورد، بازگشت به نقطه ایدهآل بسیار سخت خواهد بود.
وی با اشاره به لزوم رعایت تناسب پرداختها به شرکتهای دانشبنیان توضیح داد: وقتی یک شرکت دانش بنیان دوران طفولیت خود را میگذراند، باید پرداخت وام به آن نیز متناسب با ابعاد فعالیتش باشد و این شرکتها نمیتوانند انتظار زیادی برای پرداخت وام داشته باشند.
سلطانی گفت: داشتن ارزش افزوده بالا و استفاده از فناوریهای برتر از ملاکهای انتخاب شرکتهای دانشبنیان در قانون تعیین شده و نمیتوان از آن سرپیچی کرد، چرا که مصوب مجلس شورای اسلامی است.
وی بر لزوم دقت لازم برای تشخیص صلاحیت شرکتهای دانشبنیان در ابتدای بررسیها تأکید و تصریح کرد: این امکان وجود دارد که برخی شرکتهای دانشبنیان استانداردهای لازم را برای اینکه دانشبنیان تشخیص داده شوند، وجود نداشته باشد و باید برای این ارزیابیها دقت لازم را مبذول داشت.
سلطانی خاطرنشان کرد: کارگزاران صندوق نوآوری و شکوفایی و کارگزاران تشخیص صلاحیت و ارزیابی شرکتهای دانش بنیان عملکردی متفاوت دارند که باید بر اساس نوع فعالیت واگذاری به آنها فعالیت کنند.
انتهای پیام
نظرات