پس از یک دهه سیر و سلوک و طی شش میلیارد کیلومتر، روزتا روز چهارشنبه (15 مرداد) با دنبالهداری روبرو میشود که یکی از اجرام سرگردان و رازآلود منظومه شمسی به شمار میآید.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، لحظه رویارویی روزتا با طعمهاش مرحلهای کلیدی در یکی از جاهطلبانهترین پروژههایی خواهد بود که توسط آژانس فضایی اروپا اجرا میشود.
فضاپیمای روزتا در فاصله بیش از 400 کیلومتری از مکانی که برای نخستین بار در مارس سال 2004 پرتاب شد، سرانجام با دنبالهدار 67P/Churyumov-Gerasimenko دیدار خواهد کرد. برای این رویارویی، این سامانه چهار بار از کنار مریخ و زمین عبور کرده و از نیروی گرانش آنها برای افزایش سرعت خود بهره برده است.
سیستم مزبور سپس وارد خواب زمستانی 31 ماهه شد زیرا نور خورشید برای نیرودهی پنلهای خورشیدیاش بیش از اندازه ضعیف شده بود. این فضاپیما مجددا ماه ژانویه از خواب برخاست.
پس از انجام مانورهای ترمزگیری، روزتای سه تنی باید روز چهارشنبه در فاصله 100 کیلومتری دنبالهدار باشد و «سیلوین لودیوت»، مدیر عملیات آن، گفت: رسیدن به هدفمان 10 سال طول کشیده و هماکنون باید یاد بگیریم چگونه به دنبالهدار ملحق شویم.
گفته میشود دنبالهدارها، خوشههای قدیمیترین یخ و غبار منظومه شمسی هستند و از شکلگیری سیارات در حدود 4.6 میلیارد سال پیش بر جای ماندهاند.
انتهای پیام
نظرات