• شنبه / ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ / ۰۰:۳۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93051104026
  • خبرنگار : 71456

برادر دوقلوی کنجکاوی به مریخ می‌رود+تصاویر

برادر دوقلوی کنجکاوی به مریخ می‌رود+تصاویر

برادر دوقلوی کاوشگر کنجکاوی با تجهیزات به‌روز‌تر و کارآمدتر در سال 2020 به فضا پرتاب می‌شود.

برادر دوقلوی کاوشگر کنجکاوی با تجهیزات به‌روز‌تر و کارآمدتر در سال 2020 به فضا پرتاب می‌شود.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کنجکاوی یا «آزمایشگاه علمی مریخ» تاکنون ماموریتی بسیار موفق بوده و گرچه این سیستم کمتر از دو سال است که روی مریخ فرود آمده است، کشف کرد که سیاره سرخ زمانی گرم و آب شرب روان داشته است. این موضوع نشان می‌دهد مریخ احتمالا در گذشته پشتیبان حیات بوده و بنابر گفته برخی از دانشمندان، شاید امروزه نیز چنین قابلیتی داشته باشد.

هم‌اکنون، ناسا در حال برنامه‌ریزی ماموریت بعدی به مریخ است و به تازگی از گجت‌هایی نام برده که روی کاوشگری جدید نصب خواهند شد. گفته می‌شود این سامانه در سال 2020 به فضا پرتاب می‌شود.

کاوشگر آینده از لحاظ طراحی به کنجکاوی شبیه خواهد بود و از همان چهارچوب فنی و تکنیک فرود استفاده خواهد کرد. این فناوری همچنین دارای اهداف ماموریتی مشابه خواهد بود که از آن جمله می‌توان به جستجوی شرایط زیست‌پذیر یا حتی حیات روی مریخ باستانی اشاره کرد، اما تفاوت‌های کلیدی بین آن‌ و کنجکاوی کنونی وجود دارند.

«کنجکاوی 2» دارای تجهیزات به‌روزی خواهد بود که از آن میان می‌توان به Supercam اشاره کرد. این ابردوربین مجهز به پرتو لیزری سبز رنگی خواهد بود که ترکیب یک صخره از جمله این که حاوی مواد آلی است یا خیر، را تعیین می‌کند. این دوربین دارای تفکیک‌پذیری بالا، امکان مشاهده یک تار موی انسان را از فاصله نسبتا دور فراهم می‌کند.

برادر کنجکاوی همچنین دارای ابزاری به نام PIXL است که از پرتو اشعه ایکس برای اسکن‌کردن دقیق مواد شیمیایی سازنده یک صخره استفاده می‌کند و به دنبال علائم زیستی بالقوه خواهد گشت.

افزون بر این، «کنجکاوی 2» مجهز به سیستم راداری نفوذکننده به زمین خواهد بود که RIMFAX نام دارد و زیر سطح مریخ را برای جستجوی آب زیرزمینی یا دیگر سازه‌های جغرافیایی جالب کاوش خواهد کرد؛ این سیستم تفکیک‌پذیری سانتی‌متری را ارائه می‌دهد.

همچنین، «دریل» کنجکاوی جدید اعماق زیر سطح مریخ را حفاری می‌کند، جایی که برخی از دانشمندان معتقدند میکروب‌ها احتمالا امروزه در آنجا زندگی می‌کنند.

ابزاری به نام MOXIE نیز از الکتریسیته برای جداسازی دی‌اکسیدکربن به اکسیژن تازه و قابل‌تنفس و همچنین منوکسیدکربن استفاده می‌کند. در طول ماموریت، هدف این ابزار تولید 20 گرم اکسیژن در ساعت به مدت 50 ساعت است.

با پرتاب این کاوشگر در سال 2020 به فضا، ناسا گام‌هایی را برای هموارکردن ماموریت‌ سرنشین‌دار نهایی به مریخ بر خواهد داشت. هیجان‌انگیزترین نکته درباره چنین ماموریتی این است که شاید آژانس فضایی به دنبال انجام ماموریت بازگرداندن نمونه‌موردی‌ها از مریخ به زمین باشد. دانشمندان همواره منتظر اجرای ماموریت بازگرداندن این نمونه‌موردی‌ها بوده‌اند.

کنجکاوی جدید نصف وزن کنجکاوی کنونی را خواهد داشت و می‌تواند بیش از 30 نمونه‌موردی را در خود ذخیره کند؛ با این حال، هنوز طرح‌های ثابتی درباره چگونگی بازگرداندن این نمونه‌موردی‌ها به زمین وجود ندارند، اما برادر کنجکاوی شاید شروع خوبی برای انجام چنین مرحله مهمی از تاریخ علم باشد.

انتهای پیام

طرح برادر دوقلوی کنجکاوی

طرح اولیه برادر دوقلوی کنجکاوی

طرح اولیه برادر دوقلوی کنجکاوی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha