• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۳۹۳ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 93042514733
  • منبع : نمایندگی قزوین

بازیافت زباله مساوی با توسعه‌ی پایدار

بازیافت زباله مساوی با توسعه‌ی پایدار

ایسنا/قزوین مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری قزوین گفت: مدیریت پسماندهای شهری یکی از مهم‌ترین گام‌ها در رسیدن به اهداف توسعه‌ی پایدار است.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری قزوین گفت: مدیریت پسماندهای شهری یکی از مهم‌ترین گام‌ها در رسیدن به اهداف توسعه‌ی پایدار است.

«مجتبی منتظری»، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی قزوین، با اشاره به اینکه در کشور روزانه 37 هزار و 630 تن پسماند شهری تولید می‌شود، اظهار کرد: بر اساس آخرین پایش‌ها 34 درصد این پسماندها خشک و 66 درصد پسماند «تر»است.

وی افزود: سرانه‌ی تولید زباله در ایران حدود 710 گرم است که این میزان در شهر قزوین 614 گرم است.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری قزوین با اشاره به قرارگرفتن قزوین در شرایط مطلوب تولید زباله تصریح کرد: هر قزوینی در سال، 96 گرم کمتر از سرانه‌ی کشوری زباله تولید می‌کند.

وی ادامه داد: به‌لحاظ بازیافت زباله‌ی شهر قزوین نسبت به میانگین کشوری در حد کمتری است که تنها 15 درصد مواد قابل بازیافت در طرح تفکیک از مبدأ جدا می‌شود.

منتظری از عوامل موفق اجرا شدن طرح تفکیک از مبدأ را ریشه در موضوعات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دانست و گفت: با اجرای قوی دو طرح تفکیک از مبدأ و کمپوست‌سازی انتظار می‌رود میزان بازیافت زباله در شهر قزوین امسال، به میانگین کشوری نزدیک شود.

وی ادامه داد: امروزه تفکیک از مبدأ بعنوان یک عنصر کلیدی، کم‌هزینه و موفق در مدیریت پسماند کشورهای مختلف پذیرفته شده است این موضوع از جهات بهداشتی، زیست محیطی، اقتصادی و اشتغالزایی بسیار موثر بوده است.

میرعامل سازمان پسماند شهرداری با تأکید بر لزوم یک تصمیم جدی در بحث تفکیک زباله از مبدأ یادآور شد: طرح تفکیک پسماند از بدو تأسیس سازمان مدیریت پسماند بعنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌های این سازمان آغاز شده است.

منتظری با اشاره به تحت پوشش قرار گرفتن 78 درصد خانوارها درطرح تفکیک از مبدأ در خصوص کل مخازن توزیع در سطح شهر یادآور شد: این مخازن 75 هزار و 425 عدد است و برای جمع‌آوری کاغذ نیز طرح «کاغذ زباله نیست» در ادارات و مراکز آموزشی در حال اجراست که تاکنون 1284 مرکز تحت پوشش این طرح قرار گرفته‌اند.

وی قوطی‌های پلاستیکی، فلزی، کاغذ، کارتن و مقوا، شیشه، وسائل لاستیکی و انواع مواد غذایی کنسروی را جزو پسماند خشک برشمرد و افزود: در صورت مخلوط نشدن این مواد با پسماند «تر» نظیر باقی‌مانده‌ی مواد غذایی و پوست میوه‌ها براحتی قابل بازیافت هستند.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری خاطرنشان کرد: شرط ورود به چرخه‌ی بازیافت برای انواع پسماندهای خشک و تر تفکیک آن است.

وی با یادآوری اینکه کیسه‌های نایلونی را در این‌باره دست‌کم نگیرید، گفت: جنس این کیسه از پلی‌اتیلن با دانسیته‌ی بالاست و مخلوط شدن آنها با پسماند تر هم مانع انجام عملیات کمپوست‌سازی است.

منتظری افزود: کیسه‌های نایلونی در صورت دفن به همراه زباله بعلت غیر قابل تجزیه بودن تا چند قرن در طبیعت باقی می‌ماند.

وی خاطرنشان کرد: در کشورهایی مانند آفریقای جنوبی، چین، تایوان و مقدونیه به علت آثار مخرب این کیسه‌ها بر محیط زیست استفاده از آنها به کلی ممنوع شده است.

منتظری گفت: در کشور، روز 21 تیرماه برای ایجاد فرهنگ کاهش مصرف کیسه‌های نایلونی روز بدون نایلون نامگذاری شده است.

وی افزود: در جهت موفقیت اجرای طرح تفکیک از مبدأ نقش مشارکت مردم انکارناپذیر است که خانوارها برای انجام صحیح تفکیک زباله از مبدأ باید ظرف تفکیک زباله‌ را در مکان مناسبی نظیر بالکن، پارکینگ یا حیاط خانه قرار دهند.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری قزوین ادامه داد: اگر انواع پسماند خشک را در یک ظرف نگهداری می‌کنید باید دقت داشت از رطوبت زیاد و احتمال نم کشیدن که باعث کاهش کیفیت مواد بازیافتی می‌شود جلوگیری شود.

وی گفت: واحد برنامه‌ریزی سازمان مدیریت پسماند با همکاری واحد فنی، برای افزایش میزان مشارکت مردم در تفکیک زباله از مبدأ و افزایش بازیافت زباله در حال بررسی و مطالعه موضوعاتی مانند طرح مطالعاتی جلب مشارکت و آموزش شهروندی در مدیریت پسماند شهری، جانمایی و طراحی غرفه‌های ثابت مبادله زباله خشک قابل بازیافت با کالا و ایجاد ایستگاه‌های مبادله پسماند خشک با کالا در مدارس است.

منتظری اظهار امیدواری کرد با اجرای موفق طرح‌های مذکور هم‌چنین افزایش مشارکت شهروندان شهر قزوین به شهری بی‌بدیل از لحاظ بازیافت زباله و پیش‌رو در توسعه‌ی پایدار شهری تبدیل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha