حشرهشناسان با مطالعه روی عقربها دریافتند این حشره یک مهندس چیرهدست در کویرها است.
به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حشرهشناسان دریافتند عقربها در لانههای خود پناهگاههایی را احداث میکنند تا پیش از رفتن برای شکار عصرگاهی در آنجا خود را آماده کنند. متخصصان حشرهشناسی برای اینکه رفتارهای عقربها را در محیط زندگیشان شناسایی کنند به صحرای «نِقِب» در سرزمینهای اشغالی رفته و عقربهای این منطقه را مورد مطالعه قرار دارند. آنها لانههای عقربها را با آلومینیوم مذاب پُر کردند تا بدین ترتیب بتوانند از لانههای آنها قالبگیری کنند. پس از سفت شدن این قالبها آنها را از دل خاک بیرون آورده و با استفاده از اسکنرهای لیزری سهبعدی و نرمافزارهای مخصوص آنها را مورد تحلیل و بررسی قرار دادند.
متخصصان دریافتند این لانهها دارای یک طراحی بسیار پیچیده و پیشرفته هستند. طراحی این لانهها در واقع از یک ورودی عمودی کوتاه شروع شده و تا چند سانتیمتری عمق زمین امتداد یافته و به یک سکوی افقی منتهی میشود. این لانهها سپس با یک شیب تند عمیق شده و در نهایت به یک اتاق محبوس منتهی میشوند. این اتاق محبوس، خنک و مرطوب برای عقربها حکم یک پناهگاه را دارد تا بتوانند در گرمای روز در آنجا استراحت کرده و خود را برای رفتن به شکار عصرگاهی آماده کنند.
به گزارش ایسنا به نقل از ساینس ورلد ریپورت، «آماندا آدامز»، یکی از متخصصان حاضر در این مطالعه گفت: از آنجا که اطلاعات کمی درباره محیط داخلی لانه عقربها در دست است لذا ما قصد داریم مطالعات خود را روی گونههای مختلف عقربها در سراسر جهان گسترش دهیم تا متوجه شویم که چگونه ساختار شکل گرفته در لانههای عقربها از روانشناسی آنها نشأت میگیرد. در عین حال شناخت رابطه میان شرایط زیستمحیطی و ساختمان لانهها میتواند نشان دهد که عقربهای لانهساز به تغییرات جوی چه واکنشی نشان میدهند. نتایج این مطالعه در اجلاس سالانه انجمن زیستشناسی تجربی در سوم ژوئیه ارائه شده است.
انتهای پیام
نظرات