«اگر آژانس منتخب فدراسیون فوتبال بیکیفیت و نالایق بود، چرا سازمان میراث فرهنگی و گردشگری چهار معاون، مدیر و کارمند خود را رایگان با تور این آژانس به برزیل اعزام کرد؟»
ادارهی میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران پس از دریافت گزارش معاونان این سازمان که اتفاقا دو نفر از آنها همراه با تورهای جام جهانی به برزیل رفته بودند و همچنین بررسی شکایتها و اظهارات مجری تور در کمیتهی فنی، به تعلیق پروانهی آژانس منتخب فدراسیون تورهای جام جهانی 2014 رأی داد. آژانسی که سازمان، پیشتر هم آن را در اجرای این تورها ناتوان اعلام کرده و طبق آنچه ادعا کرده، به فدراسیون فوتبال هم این موضوع را انتقال داده؛ اما فدراسیون بیتوجه به این هشدارها انتخاب خود را انجام داده است.
حالا مجری این تور که به استناد شکایتها و گزارشهای دریافتشده، متخلف شناخته شده، به اتفاقهای رخ داده و البته برخی اظهارت مسوولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری معترض است.
«پرویز بگزاده» مدیر آژانس منتخب فدراسیون فوتبال در اجرای تورهای جام جهانی 2014 است که حدود 170 مسافر را به برزیل اعزام کرد که 43 نفر آنها مهمانان فدراسیون فوتبال بودند و پولی بابت این سفر نپرداختند، بقیه هم مسافران عادی این تور بودند که برخی از آنها بهواسطهی آنکه از سوی فدراسیون به این آژانس معرفی شدند، 10 درصد هم روی قیمت، تخفیف گرفتند.
اصلیترین اعتراض بگزاده به این بخش از اظهارات مسوولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است که آژانس او را در اجرای این تور، بیکفایت دانستهاند و برای چهار شکایتی که دریافت شده، از واژهی «بسیار زیاد» استفاده کرده و گفتهاند: شکایتهای زیادی از این آژانس دریافت شده و همهی شکایتهای تورهای جام جهانی به «تعطیلات رویایی» مربوط میشود.
او در گفتوگویی که با خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) داشت، این پرسش را مطرح کرد که اگر آژانس انتخابشده از سوی فدراسیون فوتبال برای اجرای تورهای جام جهانی از نظر مسوولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بیکیفیت و نالایق است، چرا چهار مدیر و کارمند خود را رایگان همراه این آژانس به برزیل اعزام کرد؟ چطور سازمان وقتی میداند این تور قرار است بد اجرا شود، معاون ارشد خود را با آن اعزام میکند؟ اگر منظور آنها تعیین ناظر در تورهای جام جهانی بود، چرا سایر تورها این ناظر را نداشتند و کارشناس سازمان فقط در تور «تعطیلات رویایی» حضور داشت؟
طبق گفتهی رجبعلی خسروآبادی - مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران - «تعطیلات رویایی» موفق نشد مجوز این سازمان را برای اجرای تورهای جام جهانی دریافت کند. او گفته کمیتهی فنی به هفت آژانس در استان تهران مجوز داد؛ اما «تعطیلات رویایی» که اتفاقا فدراسیون فوتبال آن را برای اجرای تورهای جام جهانی انتخاب کرد، نتوانست این مجوز را بگیرد، چون اصرار داشت ترانسفر مسافران بین شهرها، زمینی باشد و این خلاف نظر کمیتهی فنی بود.
اما بگزاده در پاسخ به این اظهارات، گفت: اگر کمیتهی فنی چنین شاخصی داشته، نامهی کتبی آن را ارائه دهد که در آن اعلام شده ترانسفر زمینی بین شهرها مشکل دارد.
او همچنین دربارهی مجوز نگرفتن از این سازمان هم این توضیحات را داد که تمام مدارک لازم را در اختیار کمیتهی فنی گذاشته بوده و مسوولان مربوطه در تماسهای تلفنی این آژانس که مکرر با آنها برقرار کرده، اعلام کردند؛ مشکلی برای مجوز تور وجود ندارد و مجوزها به ترتیب درحال صدور است. برای همین در نامهای درخواست شد این مجوز صادر شود؛ اما در ادامه هیچ مکاتبه یا اعلامی دربارهی صادر نشدن مجوز صورت نگرفت.
وی اضافه کرد: «تعطیلات رویایی» در کنار هفت آژانسی که سازمان میگوید، فقط به آنها مجوز داده، در تمام جلسات مربوط به تورهای جام جهانی در این سازمان شرکت کرده و در جریان تمام حساسیتها و محدودیتها قرار گرفته بود.
جدا از موضوع مجوز اجرای تورهای جام جهانی که مسوولان سازمان صراحتا گفتهاند، «تعطیلات رویایی» این مجوز را نگرفته؛ اما در جلسات بهعنوان منتخب فدراسیون حضور داشته، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران بهعنوان مسوول پیگر این موضوع در گزارشی که برای مسعود سلطانیفر - رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - نوشته، این پرسش را مطرح کرده که «فدراسیون باید اعلام کند، با وجود گرفتن هشدارها و اخطارهای لازم، براساس چه شاخصهایی «تعطیلات رویایی» را برای برگزاری تورهای جام جهانی انتخاب کرد و معیار ارزیابی آنها چه بوده و چرا اصرار به انجام این کار داشته است؟»
اما توضیحات بگزاده به ایسنا دربارهی نحوهی انتخابش از سوی فدراسیون اینگونه است: از میان تمام آژانسهایی که درخواست داشتند تور جام جهانی را برگزار کنند، تنها آژانسی که موفق شده بود خدمات فیفا را زودتر رزرو کند، ما بودیم. مدارک فنی را به فدراسیون فوتبال ارائه کردیم و در جلسهای با حضور سایر متقاضیان بهخاطر شرایطی که داشتیم، از سوی فدراسیون فوتبال برای این کار انتخاب شدیم.
او دربارهی شرط فدراسیون نیز گفت: فدراسیون فوتبال برای متقاضی اجرای تور، یک شرط داشت که در ازای هر 10 نفر که معرفی میکند، یک نفر را برای فدراسیون رایگان به برزیل اعزام شود. البته قرار بود، فدراسیون 200 نفر را معرفی کند تا ما این شرط را اجرا کنیم؛ اما چون موفق به انجام این کار نشد، شرط هم لغو شد و ما آن را اجرا نکردیم.
بگزاده همچنین اظهار کرد: اگر آژانسهای دیگر موفق نشدند این امتیاز را از فدراسیون بگیرند، به خاطر آن شرط نبوده، بلکه به خاطر وثیقه دو میلیارد تومانی بود که فقط ما توانستیم آن را تهیه کنیم و در اختیار فدراسیون قرار دهیم.
وی گفت: ما حتی بلیت بازیها را هم از فدراسیون خریدیم. من برای 69 بلیت مورد نظر به فدراسیون نامه زدم و آنها را خریدم. اصلا اینطور نبود که فدراسیون تعداد زیادی بلیت در اختیار ما قرار دهد.
او دربارهی زد و بندهایی که گفته میشود «تعطیلات رویایی» با فدراسیون فوتبال داشته است، گفت: ما درصدی برای هیچیک از قراردادها به فدراسیون فوتبال ندادیم؛ اما قرار شد آنها افرادی را برای خرید تور به ما معرفی کنند که ما 10 درصد به این مسافران تخفیف بدهیم.
وی دربارهی مهمانان فدراسیون هم گفت: فدراسیون کلا 43 مهمان به ما معرفی کرد که قرار شد با هزینهای که خودش پرداخت میکند، آنها اعزام شوند که هنوز پول آنها را پرداخت نکرده است.
تفاوت قیمت با سایر تورهای جام جهانی که از ایران اجرا شدند و البته گرانی نرخ، موضوع برخی شکایتهایی است که از «تعطیلات رویایی» بهصورت مکتوب و شفاهی به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شده است. بگزاده در پاسخ به این اعتراضها، گفت: قیمتها طبق آنچه فیفا مشخص کرده، بوده است. نرخ هتل و اتوبوس تور ما همانی است که از فیفا گرفتیم و اگر گرانی دیده میشود، به این خاطر است.
اما شاید آنچه برای نخستینبار توجهها را به سمت «تعطیلات رویایی» جلب کرد، موضوع قرارداد 61 میلیون تومانی این آژانس با یکی از مسافرانش بود که «حمیدرضا آصفی» بهعنوان عضو ستاد پشتیبانی از تیم ملی در جام جهانی در ضیافت سفیر ایران در برزیل برای نخستینبار از آن سخن به میان آورد. او گفت: من در این مدت با کسانی برخورد کردهام که تا 60 میلیون تومان برای سفر به برزیل پول پرداخت کردهاند و متأسفانه در اینجا سردرگم هستند.
البته مسوولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ابتدا این موضوع را کذب دانستند و گفتند، تمام قراردادها را کنترل کردهاند و چنین رقمی وجود نداشته است؛ ولی کمی بعد مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران گفت که مدیر آژانس «تعطیلات رویایی» در جلسهی کمیتهی فنی اعتراف کرد، این قرارداد وجود داشته و آن را به تصویب فدراسیون فوتبال رسانده است.
بگزاده دربارهی دلیل گرانی این قرارداد 61 میلیون تومانی که تنها با یک مسافر بسته شد، به خبرنگار ایسنا گفت: گرانی مبلغ این قرارداد بهدلیل اتاق تکنفرهی آن بود که قیمت آن 50 درصد گرانتر از اتاق دو نفره تمام شد. این اتفاقی معمول است، ضمن آنکه شما آمار سایر مجریان تور جام جهانی را هم بگیرید، قیمت آنها برای اتاقهای تکنفرهشان 13 تا 14 هزار یورو بوده است.
وی ادامه داد: صرف نظر از شرایط اتاق هتل که در قیمت، تأثیر زیادی داشت، مسافر دارندهی این قرارداد از خدمات VIP بهرهمند بود. فقط یک اشتباه در یکی از شهرهای محل اقامت این مسافر صورت گرفت که سبب اعتراض شد. قرار بود این مسافر در شهر «بلوهوریزونته» در هتل محل اقامت تیم ملی ساکن شود که واچر هتل را هم در اختیار داشت؛ اما بهدلیل اشتباه آژانس که آن را میپذیریم و بهخاطرش عذرخواهی هم کردیم، هتل محل اقامت تغییر کرد، وگرنه سایر خدمات در سطح VIP بود.
او در پاسخ به این سوال که خدمات VIP مسافر 61 میلیونی تومانی شامل چه مواردی بود؟ گفت: اتاق این مسافر در تمام شهرها، تکنفره بود که قیمت آن 50 درصد گرانتر تمام شد. مسافر در تمام مسیر همراه با هنرمندان و در اتوبوس اختصاصی آنها بود. اتوبوسهای معمولی معمولا 40 نفره هستند و اتوبوس او 20 نفر مسافر داشت.
بگزاده درباره بیاطلاعی سازمان از وجود این قرارداد و هماهنگ کردن آن با فدراسیون فوتبال، بیان کرد: این قرارداد را با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هماهنگ کرده بودم. علاوه بر این، سازمان در جریان تمام قراردادها، غیر از 43 نفر از مهمانان فدراسیون قرار داشت.
او حالا در حال جمعآوری رضایتنامههای مسافرانش از تور اجراشده است، چراکه براساس رأی کمیتهی فنی، در صورت جلب نشدن رضایت همهی مسافران، این آژانس تعطیل خواهد شد.
مدیر آژانس «تعطیلات رویایی» به خبرنگار ایسنا گفت: تا کنون رضایت بیش از 60 نفر از مسافرانم را گرفتهام و تا به حال، یک نفر هم از این جمع، شاکی نبوده است.
انتهای پیام
نظرات