• پنجشنبه / ۱۲ تیر ۱۳۹۳ / ۱۹:۳۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 93041207205

شیوه شگفت ظریف در مذاکره

شیوه شگفت ظریف در مذاکره

معاون امور کنسولی وزارت امور خارجه، نحوه‌ی مذاکره‌ی "ظریف" در مذاکرات ایران و 1+5 را شگفت‌آور خواند.

معاون امور کنسولی وزارت امور خارجه، نحوه‌ی مذاکره‌ی "ظریف" در مذاکرات ایران و 1+5 را شگفت‌آور خواند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، "حسن قشقاوی" در اظهارات خود در همایش "دل‌آرامی"، که به همت حزب مردم‌سالاری در هتل المپیک برگزار شد، با بیان اینکه "من سال‌ها در وزارت خارجه بوده‌ام و با همه دوستان، آقای دکتر ولایتی،‌ آقای دکتر خرازی و ... کار کرده‌ام و برای آنان احترام زیادی قائلم"، گفت: خدا را گواه می‌گیرم که مذاکرات آقای ظریف از موضع قدرت و عزت است و بر سر رهنمود‌هایی که به ایشان می‌شود، محکم می‌ایستد و در مقابل طرف مذاکره‌کننده آن‌قدر محکم و باصلابت مذاکره می‌کند که گاه آدم تعجب می‌کند که چه‌قدر ایشان در استیفای حقوق ملت مصر است و از موضع قدرت و اقتدار صحبت می‌کند.

وی افزود: گاه آن‌قدر ایشان محکم برخورد می‌کنند که حتی بخشی از شما (حضار جلسه) هم دچار تعجب می‌شوید.

قشقاوی در ادامه اظهارات خود، با بیان اینکه "بحث هسته‌یی سه ضلع دارد"، تداوم مذاکرات،‌ خطوط قرمز و گشایش را، سه ضلع مذاکرات هسته‌یی خواند و گفت: بی‌توجهی به هریک از این اضلاع و نادیده گرفتن آن‌ها نمی‌تواند برای پیشبرد مذاکرات هسته‌یی مفید به فایده باشد.

وی افزود: ایده‌پردازی‌هایی که ادامه مذاکرات را نخواهد، خلاف مشی نظام و در راس آن مقام معظم رهبری است. ما پذیرفته‌ایم که با 1+5 مذاکره کنیم. در استانبول و آلماتی نیز مذاکرات بر همین اساس بود و امروز نیز تداوم آن‌ها را شاهدیم. کسانی که انتقاد می‌کنند، نباید این ضلع را نادیده بگیرند.

معاون امور کنسولی وزارت امور خارجه ادامه داد: ضلع دوم، خطوط قرمز ماست. ما در موضوع هسته‌یی به دستاوردهایی رسیده‌ایم که کم‌هزینه نبوده است، از شهادت دانشمندان‌مان گرفته تا تلاش اندیشمندان. کوتاهی از خطوط قرمز یا حتی پیشی گرفتن از آن‌ها درست نیست.

قشقاوی تصریح کرد: گشایش در فعالیت‌های اقتصادی، دیپلماسی عمومی و فضای رسمی بین‌المللی نیز، ضلع دیگر مذاکرات هسته‌یی است. نقدی که دو ضلع دیگر را بپذیرد و ضلع دیگر را کنار بگذارد، نمی‌تواند مسموع باشد. بخشی از مذاکرات برای این است که گشایش اقتصادی حاصل شود. میلیاردها دلار پول نفتی که در خارج از کشور وجود دارد، پول بیت‌المال و خون بیت‌المال است، ‌باید برگردد و نمی‌توان آن را نادیده گرفت. از سوی دیگر در فضای دیپلماسی عمومی نیز، اینکه بخواهند کشور ما را با قطعنامه‌ها و تحریم‌ها به بهانه‌های مختلف مورد تهدید قرار دهند، باید مورد توجه باشد. ما مذاکرات هسته‌یی را با گشایش اقتصادی و دیپلماسی عمومی می‌خواهیم. اینکه گشایش در فضای سیاسی در عرصه بین‌الملل ایجاد شود یا اینکه فضای غیرواقع‌بینانه ایران‌هراسی و شیعه‌هراسی بخواهد ادامه یابد نیز، باید مورد توجه منتقدین باشد.

قشقاوی همچنین با بیان اینکه "ما سیراب انتقادیم و تشنه پیشنهاد"، گفت: ما پذیرفته‌ایم که جامعه ما چندصدایی باشد همچنان‌که همه انتقادها را از سر غرض‌ورزی و مغرضانه نمی‌دانیم. تمامی انتقادهایی که می‌شود برای منافع حزبی و جناحی نیست اما حرف ما این است که ذهن‌هایی که آن‌قدر در انتقاد فعالند، چرا در پیشنهاد فعال نیستند؟!

وی تاکید کرد: ما نمی‌گوییم تک‌صدایی باشد اما عرصه پیشنهاد نیز به وجود آید. نه انتقاد یک‌سویه و نه به‌به و چه‌چه، مشکلات وزارت خارجه را حل نمی‌کند. طرح اصولگرایان و اصلاح‌طلبان برای مذاکرات چیست؟ به وزارت خارجه در مسائل مختلف موضوع هسته‌یی و حتی در بحث‌هایی مثل موضوع عراق، افغانستان، تروریسم و ... پیشنهاد دهند. ما می‌خواهیم که در ماه مبارک رمضان برای تیم مذاکره‌کننده دعا کنند و البته پیش از آن پیشنهاد دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۴-۱۲ ۲۲:۳۹

واقعا همينطوره. من از چند سال پيش آقاي محمدجوادظريف را ميشناسم و با خلقيات او آشنايي دارم و مطمئنم ايشان هيچ چيزي جز حفظ حقوق ملت غيور ايران نمي خواهند.