وجود شناسنامه ایمنی در محلات و شهرها تا حد زیادی میتواند مسوولان حوزه ایمنی را نسبت به خطرات موجود در آن منطقه آگاه و در صورت بروز هر نوع حادثه احتمالی میزان مقاومت و سرعت امدادرسانی را افزایش دهد. با این وجود به نظر میرسد توجه چندانی به این موضوع صورت نگرفته و شناسنامه ایمنی از حوزههای مغفول شهر است. معاون پیشگیری آتشنشانی تهران که خود عضو دبیرخانه آتشنشانیهای کلانشهرهای کشور است، در اینباره توضیحاتی داده است.
مهندس محمود قدیری در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه در حوزه شناسنامه ایمنی یا تهیه اطلاعاتی از وضعیت ایمنی ساختمانها در مرحله شناخت هستیم، گفت: این طرح را از ساختمانهایی با اولویت بیشتر آغاز کردهایم. ساختمانهایی مانند پاساژها، سینماها، ورزشگاهها، مجتمعهای مسکونی و... در اولویت ما هستند و از آنها خواستهایم که با ما همکاری داشته باشند.
او درباره چگونگی این همکاریها گفت: مالکان این ساختمانها به دو شکل میتوانند با آتشنشانی همکاری کنند. اول اینکه خودشان به معاونت پیشگیری سازمان مراجعه و از ما بخواهند که نسبت به بازدید ایمنی از ساختمانشان اقدام کنند و مطمئن باشند که کارشناسان آتشنشانی در کحوتاهترین زمان به محل رفته و اقدامات ایمنی را انجام میدهند.
معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ادامه داد: شکل دوم کمک کردن به ما نیز از این طریق است که مالکان اجازه حضور در ملکشان را بدهند. متاسفانه مشکل بزرگی که ما با آن روبهرو هستیم آن است که وقتی کارشناسان ما برای انجام بازدید به ملکی میروند با ممانعت مالکان روبهرو شده و این بازدید یا اصلا انجام یا به طور کامل میسر نمیشود.
قدیری با اشاره به نبود یک بازوی اجرایی برای آتشنشانی گفت: متاسفانه در بند 14 از ماده 55 قانون شهرداری که در سال 34 تصویب شد، مجازاتی برای مالکان اماکن خطرآفرین درنظر گرفته نشده و عملا در شرایط موجود، این امکان که ما بخواهیم با مالکان این واحدها برخورد کرده یا با پشتوانه قانونی اقدام به بازرسی از آنها کنیم وجود ندارد.
به گفته معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران متاسفانه آتشنشانی تاکنون موفق به مجاب کردن درصد قابل توجهی از مالکان برای بازدید ایمنی از املاکشان نشده به طوری که تا به حال تنها از نزدیک به 10 هزار واحد بازدید ایمنی انجام شده و برایشان شناسنامه صادر شده است.
قدیری اضافه کرد: با این وجود آتشنشانی تهران در حال شناسایی خطراتی است که اماکنی نظیر پارکها، سینماها، پاساژها، ورزشگاهها و... را تهدید میکند.
وی با بیان اینکه تهران حدود 4 میلیون ملک با کاربریهای مختلف دارد، گفت: نیمی از این کاربریها مسکونی است و مابقی آن دارای کاربریهای غیرمسکونی هستند که به نظر ما اماکن تجاری و کارگاهی خطرناکتر از سایر اماکن است که در همین خصوص ما اقدام به شناسایی اغلب این اماکن کرده و برایشان شناسنامه ایمنی صادر کردهایم.
قدیری اضافه کرد: متاسفانه باید بگویم که در حال حاضر با توجه به نواقص قانونی که وجود دارد، مکانیابی و صدور شناسنامه ایمنی برای این اماکن پرخطر به طور کامل انجام نشده و ما باید با استفاده از پتانسیلهای موجود قانون این موضوع را پیگیری کنیم، اما با توجه به اینکه قانون فعلی، قانون ضعیفی است نمیتوان با سرعت بیشتری، آن را طی کرد.
معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از شهروندان خواست که اجازه بازدید از اماکنشان را به آتشنشانان بدهند و در صورتی که احساس میکنند ملکشان نیازمند کارشناسی و بازدید ایمنی است، با مراجعه به معاونت پیشگیری سازمان آتشنشانی تهران، درخواست خود را ثبت کنند.
قدیری با تاکید بر اینکه رعایت اصول ایمنی و شناسنامهدار شدن محلات و اماکن به لحاظ شناخت خطری که آنها را تهدید میکند، نقش مهمی در کاهش خطرپذیری شهر دارد، گفت: امیدوارم با سرعت بیشتری بتوان به تهیه شناسنامه ایمنی برای اماکن اقدام کرد، چرا که این موضوع دست نیروهای امدادی را در شناسایی به موقع خطر و امدادرسانی سریعتر به هنگام بحران باز میگذارد.
انتهای پیام
نظرات