• یکشنبه / ۸ تیر ۱۳۹۳ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93040804653
  • خبرنگار : 71021

رییس سازمان حج و زیارت اعلام کرد

توقف سفر زمینی به عراق/آخرین وضعیت زائران زندانی در عربستان

توقف سفر زمینی به عراق/آخرین وضعیت زائران زندانی در عربستان

رییس سازمان حج و زیارت از توقف سفرهای زمینی به عراق تا هنگام تأمین صد درصد امنیت در این کشور خبر داد.

رییس سازمان حج و زیارت از توقف سفرهای زمینی به عراق تا هنگام تأمین صد درصد امنیت در این کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار سرویس حج و زیارت سعید اوحدی با اشاره به تهاجم گروهک تروریستی داعش به استان‌های شمالی و شمال غربی عراق، گفت: از آنجا که اولویت نخست این سازمان حفظ سلامت و امنیت زائران است‌، طبق مصوبات شورای امنیت ملی به این نتیجه رسیدیم که زائران را در سفر به عراق مخیر کنیم. اگر زائران از این سفر انصراف دهند، سازمان حج و زیارت هیچ خسارتی از آن‌ها نمی‌گیرد و اولویت‌شان نیز حفظ می‌شود. همچنین تمام پروازهای زائران از بغداد به نجف منتقل شد و سفر زمینی در سه - چهار روز آخر اعزام‌ها کاملا متوقف شد. در این ایام پردغدغه، هیچ آسیبی به زائران ایرانی وارد نشد.

حذف 35 هتل در عراق

رییس سازمان حج و زیارت در ادامه با یادآوری این‌که هر سال در پایان ماه شعبان سفر به عتبات برای رفع مشکلات هتل‌ها تعطیل می‌شود، اظهار کرد: بسته‌های جدید سفر به عتبات برای ثبت‌ نام از 10 تیرماه آماده شده و قیمت‌ها طبق وعده‌ی قبلی بین 8 تا 10 درصد کاهش یافته است.

او افزود: برای نخستین سال، با شرکت‌های عراقی قرارداد حقوقی مستند بسته شده است. همچنین 35 هتل از گردانه‌ی ارائه‌ی خدمات خارج شده‌اند.

اعزام به عراق فقط هوایی

اوحدی همچنین گفت: در دوره‌ی جدید با توجه به شرایط امنیتی عراق، اعزام زائران به این کشور فقط هوایی خواهد بود و اعزام زمینی نخواهیم داشت. چنانچه امنیت سفرهای زمینی صد درصد تضمین شود، این برنامه را نیز در دستور قرار می‌دهیم.

او در عین حال توضیح داد: در ثبت نام جدید عتبات که از 10 تیرماه آغاز می‌شود و اعزام آن از 15 رمضان خواهد بود‌، امکان تقاضا برای سفر زمینی وجود دارد؛ اما اعزام‌ها منوط به تأمین امنیت در عراق خواهد بود.

به گفته‌ی رییس سازمان حج و زیارت، طبق گزارش‌های دریافت‌شده از عراق، در حال حاضر اعزام هوایی به این کشور هیچ مشکلی ندارد.

کاظمین حذف شد

وی اظهار کرد: در دور جدید اعزام‌ها به عراق، سفر به کاظمین با توجه به شرایط امنیتی حذف شده، سامرا نیز از دو - سه سال پیش در برنامه‌ی اعزام نبوده است.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره‌ی بسته‌های جدید سفر عتبات نیز توضیح داد: این سفرها 12 روزه است. همچنین سفرهای دو و سه روزه نیز برای اولین‌بار طراحی شده که البته قیمت آن‌ها هنوز نهایی نشده است.

قیمت جدید سفر به عراق

به گفته‌ی او، هزینه‌ی سفر هوایی یک‌میلیون و 130هزار تا یک‌میلیون و 312هزار تومان است. علاوه بر این، بسته‌ی سفر ویژه‌ای برای ماه رمضان طراحی شده که قیمت آن نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته، 20 تا 25 درصد کاهش یافته است.

اوحدی که در نشستی خبری به بهانه‌ی بسته شدن پرونده‌ی اعزام زائران ایرانی به عمره سخن می‌گفت‌، با تشریح آخرین وضعیت عمره‌ی 92 - 93، اظهار کرد: امسال 805هزار نفر زائر به عمره اعزام شدند که این تعداد با عوامل اجرایی به 807هزار نفر رسید.

او ادامه داد: قبلا اعلام شده بود، در صورت امکان، 830هزار نفر به عمره اعزام می‌شوند؛ اما به‌دلیل شرایط جوی و جابه‌جایی 11 پرواز و همچنین تخریب دو هتل محل اقامت زائران که در طرح توسعه‌ی مسجدالنبی قرار داشتند،‌ این امکان میسر نشد.

اوحدی شرایط پروازی در عمره‌ی گذشته را در مجموع قابل قبول ارزیابی و بیان کرد: متوسط تأخیر پروازها 57 دقیقه بود. البته اگر فضای نامساعد جوی حاکم نبود، این میزان تأخیر اصلا قابل قبول نبود.

90 ایرانی در عمره فوت شدند

وی با بیان این‌که در این عمره، 90 نفر از ایرانی‌ها فوت کردند‌، اظهار کرد: با وجود شیوع بیماری «کرونا» حتا یک زائر ایرانی نیز گرفتار این بیماری نشد. در صورت مشاهده‌ی موارد مشکوک حتما تست‌های ویژه گرفته شده و زائر تحت مراقبت کامل قرار گرفته که البته نتیجه‌ی این تست‌ها منفی بوده است.

مهار کرونا

رییس سازمان حج و زیارت ادامه داد: آخرین تحلیل از ویروس کرونا طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی این بود که کرونا بیماری فصلی (بهار) است که از شتر منتقل می‌شود. این بیماری در امارات، عمان‌، قطر و عربستان شیوع پیدا کرد، ولی ظاهرا با تغییر فصل مهار شد.

او افزود: وزارت بهداشت عربستان قبلا توصیه کرده بود، زائران بالای 65 سال سن و زائران با بیماری‌های سخت از حضور در حج تمتع خودداری کنند؛ اما اکنون دیگری تأکیدی روی آن توصیه ندارند، چراکه ظاهرا آن بیماری مهار شده است.

یک ایرانی در زندان‌های عربستان

اوحدی در بخش دیگری از سخنانش به آزادی چهار زندانی ایرانی که در عربستان دستگیر شده بودند، اشاره و بیان کرد: دو زائر ایرانی در مکه به اتهام واهی سرقت و دو زائر دیگر نیز در مدینه به جرم مشاجره با مأموران سعودی زندانی شده بودند که روز گذشته اعلام شد، این زندانی‌ها آزاد شده‌اند.

وی توضیح داد: در عربستان اگر در زمان طواف، زائر شی‌ای را از روی زمین بردارد، حتا در صورتی که بخواهد به پلیس تحویل دهد، به اتهام سرقت دستگیر می‌شود. بنابراین باید به این قوانین عربستان توجه جدی کرد.

او درباره‌ی تعداد زندانی‌های باقی‌مانده در عربستان، گفت: یک زائر دیگر در مدینه زندانی است که امیدواریم این روزها، زمینه‌ی آزادی او نیز فراهم شود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه‌ی سخنانش به صرفه‌جویی‌های صورت‌گرفته در عمره امسال اشاره و اظهار کرد: 160میلیون دلار در عمره و حج صرفه‌جویی شد که 34میلیون دلار آن به حج و حدود 130میلیون دلار آن به عمره اختصاص داشت.

ساک‌های حج امسال رایگان است

وی ادامه داد: در دو هفته‌ی گذشته، 5 / 2 میلیون دلار صرفه‌جویی شده است، آن هم در شرایطی که زائران قراردادهای خود را بسته و پول‌های‌شان را پرداخت کرده‌اند. بنابراین در کمیته‌ی حج، این موضوع بررسی شد که با پول صرفه‌جویی‌شده چگونه هزینه شود؛ تصمیم گرفتیم با آن پول، سه عدد ساک همراه زائر را که مورد تأیید شرکت‌های هواپیمایی است، رایگان در اختیار زائران قرار دهیم.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با این وجود، برخی استان‌ها هزینه‌ی ساک را از زائران گرفته‌اند؟ گفت: ما این دستور را به همه‌ی استان‌ها بخش‌نامه کرده‌ایم و اگر استانی هزینه‌ی این ساک‌ها را گرفته است، آن را بازمی‌گردانیم.

اوحدی ادامه‌ی سخنانش را به موضوع حج تمتع با توجه به تکمیل شدن کاروان‌های حج 93 اختصاص داد و افزود: بیش از 50 درصد کاروان‌ها، معاینات پزشکی را انجام داده‌اند و تا 15 رمضان باید این معاینات کامل شود. برنامه‌های آموزشی زائران نیز شروع شده و آموزش مدیران در فاصله‌ی چهارماه انجام شده است.

پرواز زائران حج از 19 ایستگاه پروازی

به گفته‌ی او، پروازهای زائران از 19 ایستگاه پروازی انجام می‌شود که امسال به مجموع 17 ایستگاه پروازی گذشته، زنجان و همدان نیز اضافه شده‌اند. علاوه بر این، امکان تشرف به مدینه قبل برای 13 استان از طریق ایستگاه‌های پروازی اصفهان و خراسان فراهم شده است.

وی با بیان این‌که تأمین اقلام مورد نیاز زائران از داخل کشور امسال صد درصد نسبت به گذشته افزایش یافته است‌، گفت: برای انتخاب این اقلام، کیفیت و قیمت نسبت به عربستان در نظر گرفته شده است.

او همچنین اظهار کرد: برای اعزام زائران، هیچ سقف سنی در نظر گرفته نشده و در صورت تأیید پزشکی، امکان اعزام برای زائرانی که ثبت‌ نام کرده‌اند، وجود دارد.

رییس سازمان حج و زیارت با اشاره به انتظار 5 / 1میلیون نفر در نوبت حج تمتع و 800هزار نفر در نوبت عمره درباره‌ی امکان افزایش تعداد زائران در سفر حج و عمره، گفت: برخی محدودیت‌ها برای چند سال وجود دارد که فعلا این شرایط فراهم نیست. مثلا امسال مصوب شد 30 درصد هتل‌های محل اقامت زائران ایرانی در مدینه به‌دلیل ضعف خدمات حذف شوند. علاوه بر این، محدودیت‌هایی در انتقال ارز به عربستان وجود دارد که اگر این شرایط حذف شود، زمینه‌ی افزایش تعداد زائر فراهم می‌شود.

اوحدی سپس به سرمایه‌گذاری‌های صورت‌گرفته در حوزه‌ی عتبات عالیات عراق و همچنین عربستان اشاره کرد و افزود: به‌دلیل محدودیت سازمان حج در سرمایه‌گذاری و خودداری از انحصار شرکت توسعه‌ی سرمایه‌گذاری «مهر و ماه» با یک‌هزار میلیارد ریال سرمایه، ثبت شده است که در این شرکت، سازمان حج، ستاد بازسازی عتبات عالیات، موسسه‌ی مدیریت و توسعه‌ی اقتصادی عراق، بانک‌های ملی‌، ملت و گردشگری سهم دارند.

وی ادامه داد: این شرکت مسوولیت سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از 10 پروژه‌ی ایران در عراق را با هدف تأمین خدمات زائران برعهده دارد. امیدواریم از مجموع آن‌ها، شش پروژه را تا پایان سال 94 به سرانجام برساند.

قرارداد با «بن داوود»

او همچنین گفت: قرارداد ساخت چهار هتل با سه‌هزار اتاق در مدینه و یک آشپزخانه با تأمین صدهزار پرس غذا در روز در شهر مکه با صد درصد سرمایه‌گذاری بخش خصوصی عربستان (شرکت بن داوود) بسته شده که قرارداد آن، چهار هتل برای بهره‌برداری در 5 / 2 سال آینده و آشپزخانه برای 5 / 1 سال آینده است.

اوحدی درباره‌ی انتقال پروازهای حج تمتع از فرودگاه مهرآباد تهران به فرودگاه امام خمینی (ره)، اظهار کرد: شرکت فرودگاه‌ها، نامه‌ای را فرستاده و اعلام کرده که ملاحظات سازمان و بعثه‌ی مقام رهبری در این فرودگاه تأمین شده است. مصوب شد که هیئت کارشناسی از سازمان حج و شرکت فرودگاه‌ها بازدید میدانی از فرودگاه امام (ره) داشته باشند که در صورت تأمین آن ملاحظات، ما نیز از انتقال پروازها به این فرودگاه استقبال کنیم.

سفر دریایی گران بود

او همچنین درباره‌ی لحاظ نشدن سفر دریایی به عتبات عالیات عراق در بسته‌ی جدید، توضیح داد: شرکت کشتیرانی والفجر قیمتی داشت که مورد قبول سازمان نبود؛ اما اکنون برای تعدیل قیمت‌ها اعلام آمادگی کرده، اگر این اتفاق بیفتد، این سفر را به بسته سفر عتبات اضافه می‌کنیم. پیشنهاد ما برای قیمت 90هزار تومان و پیشنهاد شرکت کشتیرانی والفجر 180هزار تومان است که امیدوارم به توافق برسیم.

نرخ سود بانکی سپرده‌ی حج و عمره کی واقعی می‌شود؟

وی درباره‌ی تصمیم نهایی برای واقعی شدن نرخ سود بانکی سپرده‌های حج و عمره، یادآوری کرد: سال‌های قبل، نرخ این سود 7 درصد بود، با پیگیری‌ها به 15 درصد و اکنون به 17 درصد رسیده است. جلسه‌ای را با نماینده‌ی ولی فقیه در امور حج و رییس کل بانک مرکزی داشتیم و تأکید شد، همان نرخ سودی که به سپرده‌های مردم عادی تعلق می‌گیرد، به زائران هم اختصاص یابد، چراکه قطعا سپرده‌های حج و عمره از نوع بلندمدت است.

اوحدی اضافه کرد: این موضوع باید در شورای عالی حج مطرح و مصوبات آن گرفته شود تا به نرخ کارشناسی دست یابیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha