• شنبه / ۷ تیر ۱۳۹۳ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 93040703705
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

شیوع وسواس بین پسران نوجوان بیشتر از دختران

شیوع وسواس بین پسران نوجوان بیشتر از دختران

ایسنا/خراسان رضوی یک روانشناس گفت: میزان شیوع وسواس در بین پسران نوجوان بیشتر از دختران است.

یک روانشناس گفت: میزان شیوع وسواس در بین پسران نوجوان بیشتر از دختران است.

مجید حسین‌آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان، اظهار کرد: وسواس اصطلاحی عامیانه برای اختلالی است که در روانپزشکی به آن اختلال وسواسی- جبری اطلاق می‌شود. میزان شیوع این اختلال بین مردان و زنان یکسان است با این حال پسران نوجوان بیشتر از دختران به اختلال وسواسی جبری مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه میانگین سن ابتلا به وسواس 20 سالگی است، تصریح کرد: با این حال سن شروع عمدتا در مردان پایین‌تر است.

حسین‌آبادی، ویژگی اساسی این اختلال را وسواس‌های فکری و عملی دانست و افزود: این بیماری زندگی روزمره و عملکرد فرد مبتلا را مختل می‌کند. اختلال وسواسی در عملکردهای شغلی، ‌تحصیلی و ارتباطی مشکل ایجاد می‌کند؛ بیش از 60 درصد افراد مبتلا به این اختلال همزمان به افسردگی اساسی مبتلا هستند.

این روانشناس با اشاره به اینکه منظور از وسواس فکری، وجود فکر، عقیده و احساس مزاحمی است که در ذهن فرد تکرار می‌شود، اظهار کرد: شایع‌ترین وسواس‌ها در بین افراد مبتلا به ترتیب وسواس به آلودگی، تردید بیمارگونه، افکار مزاحم و تقارن و دقت است.

وی، وسواس به آلودگی را شایع‌ترین الگوی بروز این اختلال برشمرد و افزود: این اختلال معمولا شستشو یا اجتناب از اشیایی را که فرضا آلوده است، به دنبال دارد. ذهن فرد بیمار همواره با موضوع آلوده بودن محیط درگیر است و معمولا اجتناب کامل از شیء که آلوده در نظر گرفته می‌شود غیرممکن است.

حسین‌آبادی اضافه کرد: این افراد باور دارند که آلودگی از شیء به شیء دیگر و از فردی به فرد دیگر با تماس جزئی منتقل می‌شود.

این روانشناس، تردید بیمارگونه را نوع دیگری از وسواس برشمرد که در آن شک و تردید غالب است و با اقدام برای امتحان کردن دنبال می‌شود، خاطرنشان کرد: فکر وسواس شامل یک خطر یا خشونت است برای مثال فرد دائما شک می‌کند آیا شیر گاز را بسته یا در را قفل کرده است و امتحان کردن نیز شامل چندین بار بازگشت و چک کردن است.

حسین آبادی با اشاره به اینکه سومین الگوی شایع وجود افکار مزاحم بدون عمل اجباری است، تصریح کرد: این افکار که محتوای جنسی یا پرخاشگرانه دارند به صورت مداوم تکرار می‌شوند و معمولا افکاری هستند که برای فرد قابل سرزنش هستند.

وی ادامه داد: الگوی شایع دیگر نیز برای تقارن و دقت است که می‌تواند به کندی در انجام کارها منجر شود.

حسین آبادی گفت: براساس مطالعات صورت گرفته میزان شیوع اختلال وسواسی جبری در طول عمر در جمعیت کلی بین دو تا سه درصد تخمین زده و میزان شیوع این اختلال در بین مراجعه کنندگان به کلینیک‌های روانپزشکی و روانشناسی 10 درصد برآورد می‌شود.

وی، درمان رایج برای افراد مبتلا به وسواس را درمان داروی و درمان‌های رفتاری، عنوان و خاطرنشان کرد: باید به این موضوع نیز اشاره کرد که افراد مبتلا حتی نسبت به مصرف دارو و درمان‌های روانپزشکی مقاومت و از مصرف خودداری می‌کنند؛ همچنین این افراد نسبت به انجام تکالیف خانگی و فعالیت‌های تجویز شده توسط متخصص رفتار درمانی مقاومت نشان می‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha