• چهارشنبه / ۴ تیر ۱۳۹۳ / ۱۳:۲۱
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 93040402648
  • خبرنگار : 71368

انتقاد یک جامعه‌شناس از سیاست‌های عجولانه برای افزایش جمعیت

انتقاد یک جامعه‌شناس از سیاست‌های عجولانه برای افزایش جمعیت

یک جامعه شناس تاکید کرد که سیاست‌های عجولانه در راستای افزایش نرخ جمعیت، نتیجه معکوس خواهد داشت.

یک جامعه شناس تاکید کرد که سیاست‌های عجولانه در راستای افزایش نرخ جمعیت، نتیجه معکوس خواهد داشت.

دکتر امیرمحمود حریرچی در گفت‌وگو با خبرنگار «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،‌ با اشاره مصوبه روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی درباره تصویب کلیات ماده یک طرح افزایش نرخ باروری و پیش بینی مجازات حبس برای اقدامات جراحی پیشگیری از بارداری (وازکتومی و توبکتومی)، گفت: این مصوبه مجلس نتیجه معکوس خواهد داشت، چرا که سیاست‌های عجولانه در راستای افزایش جمعیت چند ره‌آورد خواهد داشت که بدترین آنها می‌تواند ضررهایی را متوجه زنان کند.

وی با بیان اینکه وقتی فردی بچه نخواهد قطعا او را نگه نخواهد داشت، گفت: آمارها نشان می‌دهد که پنج درصد از سقط جنین‌ها در شرایط غیر بهداشتی رخ می‌دهد و 15 الی 20 درصد سقط جنین‌ها به معلولیت زنان و سقط ناقص نیز موجب معلولیت کودکان می‌شود.

این جامعه شناس با اشاره به اینکه وازکتومی یا توبکتومی یک موضوع شخصی است، گفت: ممنوعیت این طرح در کشور علاوه بر زیر زمینی شدن این مسائل، سبب می‌شود که برخی از افراد متمول به خارج از کشور سفر کنند؛ چرا که این موضوع برایشان جنبه حیاتی دارد.

وی با بیان اینکه متاسفانه مسئولان امر تصور می‌کنند که سیاست‌های تشویقی گذشته همچون برخی شعارها مثل دوبچه کافی است و اولاد کمتر زندگی بهتر سبب کاهش نرخ رشد جمعیت شده است، افزود: عدم گرایش خانواده‌ها به فرزندآوری نتیجه یک ارتقای فرهنگی،‌ مالی و اجتماعی خانواده‌هاست و تبلیغ‌های مقطعی به مانند تبلیغات تلویزیونی تنها سبب ایجاد یک رفتار موقت شده و در دراز مدت جواب نمی‌دهد.

این استاد دانشگاه با اشاره به هزینه‌های سرسام آور نگهداری کودکان گفت: کاهش نرخ جمعیت مشکل کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز هست، اما آنها به جای سیاست‌های تنبیهی، سیاست‌های تشویقی برای خانواده‌ها در نظر می‌گیرند به گونه‌ای که در برخی از کشورها علاوه بر رایگان بودن هزینه‌های بهداشت و درمان، برای کودکان تا سن 15 سالگی شاهد آن هستیم که دولت ماهانه مبالغی را به عنوان تشویقی به حساب مادران واریز می‌کند و بهتر است مجلس به جای تصویب مصوباتی که تنها به زیرزمینی شدن این مسئله می‌پردازد، بیاید و مسئله عدم اجرای قانون مرخصی 9 ماهه زایمان را پیگیری کند.

حریرچی با بیان اینکه سقط جنین زیرزمینی شده است و قطعا با این مصوبه وازکتومی و توبکتومی نیز زیرزمینی خواهد شد، گفت: زیرزمینی شدن مسائل تنها به بدتر شدن مسئله کمک می‌کند و جالب است که چرا مجلس به جای تشویق، تنبیه را در نظر گرفته است.

وی با طرح این سوال که چرا مجلس عدم اجرای مرخصی 9 ماهه زایمان را پیگیری نمی‌کند گفت: ایجاد این ممنوعیت تنها سبب می‌شود که مردم به مراکز زیر زمینی غیربهداشتی روی بیاورند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۱۴:۴۳

مشكل اصلي در اين رابطه وضعيت اقتصادي خانواده‌هاي جوان است كه هرگز با شعار حل نميشود.شرايط زندكي مناسب را براي جوانان فراهم كنيد جوانان استعداد خوبي در اين زمينه دارند و مي‌دانند چكار كنند.

avatar
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۱۵:۰۷

داشتن فرزند براي من و همسرم به دليل مشكلات مالي يك كابوس شبانه روزي است. ما هر دو كار مي كنيم ولي حداقل معيشتمان را نمي توانيم تامين كنيم، اونوقت آقايان مي نشينند و اُرد مي دهند... فكر مي كنند بقيه مردم هم مثل خودشان هستند. 11 سال است كه ازدواج كرده ام ولي به خاطر مشكلات مالي با فكر كردن به بچه احساس گناه مي كنم... چون به چشم خودم بارها در اطرافيان ديده ام كه دندان داده ولي نانش را يادش رفته بدهد...

avatar
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۱۵:۲۲

من نيز به عنوان يک جامعه شناس با نظر آقاي حريرچي موافقم زيرا در عرصه واقعيت تجربه نشان داده است که سياست هاي تشويقي تأثيرات ماندگارتري دارد با اين وجود نبايست از نکته غافل شد که کاهش نرخ باروري يک پديده اجتماعي و فرهنگي است و برخورد مناسب با اين پديده نيازمند يک رويکرد چند بعدي است.

avatar
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۱۵:۲۶

.بابااز قديم گفتن اول چاه رو بکنيد بعد منارروبدزديد...

avatar
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۱۵:۴۴

بچه پول مي خواد پدر خوب مي خواد چطور بچه اي به دنيا بياد که هيچ تاميني نيست مسکن گران غذا گران لباس گران بچه بدبخت چطور پاشو بذاره توي اين دنيا

avatar
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۱۶:۲۲

ممنون از شما آقاي دکتر حريرچي. وقتي ديروز خبر اين مصوبه مجلس را ديدم کلي متاسف شدم که در مجلس چه نمايندگاني انتخاب کرده ايم که به جاي مردم اينگونه قوانين را تصويب مي کنند!