روستای زیبای «بیتر» فلسطین در لیست میراث تاریخی در معرض خطر یونسکو به ثبت رسید.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سازمان یونسکو از ثبت روستای «بیتر» واقع در کرانه غربی سرزمین اشغالی و در نزدیکی دیوار حائل در لیست میراث در معرض خطر خبر داد.
دختر امیر قطر که ریاست کمیته میراث جهانی یونسکو را در این اجلاس برعهده دارد، پس از رایگیری مخفیانهای که انجام شد، این موفقیت را به مردم فلسطین تبریک گفت.
بلافاصله پس از تایید این خبر تعداد زیادی از سفیران حاضر در اجلاس به نماینده فلسطین تبریک گفتند و با اشاره به خطر بزرگی که این روستا را تهدید میکرد و کارشناسان سازمان مخالف آن بودند این موقعیت تاریخی را دارای ارزش تاریخی ویژهای دانستند.
به گزارش شبکه «اسکای نیوز»، نماینده فلسطین در اینباره گفت: کسانی که به این روستا رای دادهاند باید بگویم از بین بردن دیوار حائل به تنهایی میتواند صلح و آرامش منطقه را تامین کند. امروز با تصویب این پرونده فراتر از ثبت «بیتر»، قانون شجاعانهای علیه دیکتاتوری قدرت و اشغالگری اسرائیل گرفته شده است.
روستای «بیتر» رسما پس از موافقت نمایندگان 11 کشور، مخالفت سه کشور و رای ممتنع هفت کشور به تصویب رسید. «رولا معایعه»، وزیر گردشگری و حفاظت از آثار باستانی فلسطین اعلام کرد: در حال حاضر این وزارت بر پرونده روستای الخلیل و ثبت جهانی آن متمرکز شده است.
«اکرم بدر» شهردار بیتر نیز گفت: نماینده آلمان خواستار رایگیری پنهان برای پرونده فلسطین بود، در پایان نیز 21 کشور با این پرونده موافقت کردند و فلسطین با کسب موافقت اغلب آرا پس از بحث و جدلهای بسیار موفق شد.
بدر افزود: ثبت روستای بیتر در لیست قرمز سازمان یونسکو مانع ساخت دیوار حائل در این روستا میشود. دادگاه اسرائیل هم از مدتها پیش منتظر حکم یونسکو در این خصوص بود. از میان نمایندگان کشورهای حاضر تنها نمایندگان آلمان، کرواسی و فنلاند رای مخالف دادند.
روستای «بیتر» از نظر تاریخی و جغرافیایی اهمیت فوقالعادهای دارد. این روستا از سیستم آبرسانی کشاورزی، مناظر طبیعی منحصر بهفرد و دشتهای پلکانی سرسبز انگور و زیتون به مساحت تقریبی 545 هزار مترمربع برخوردار است.
از نظر تاریخی قدمت این روستا به عصر آهن برمیگردد و در تمام دورههای تاریخی و تا زمان حاضر عامل سکونت اقوام اصیلی بوده است. این روستا به دلیل اینکه در مسیر شهر بیتالمقدس و بندر غزه واقع شده، در دوره رومیها از اهمیت زیادی برخوردار بوده است.
بیتر با 230 زمین زراعتی از نظر سیستم پلکانی در کشاورزی سیستم آب رسانی و منظم و یکدست و مهندسی ساخت این زمینها به عنوان یکی از مقاصد توریستی مهم جهان شناخته میشود.
انتهای پیام
نظرات