• جمعه / ۳۰ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۳:۱۴
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 93033016580
  • خبرنگار : 71049

گزارش ایسنا از وین

آغاز پنجمین روز مذاکرات ایران و 1+5

آغاز پنجمین روز مذاکرات ایران و 1+5

پنجمین روز از مذاکرات ایران و 1+5 صبح روز جمعه (به وقت محلی) در سطح معاونان کاترین اشتون و محمد جواد ظریف در هتل کوبورگ از سر گرفته شد.

پنجمین روز از مذاکرات ایران و 1+5 صبح روز جمعه (به وقت محلی) در سطح معاونان کاترین اشتون و محمد جواد ظریف در هتل کوبورگ از سر گرفته شد.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به وین، مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران و 1+5 در پنجمین دور مذاکرات در نهایت به طور عملیاتی وارد نگارش متن "برنامه اقدام مشترک جامع" شدند اما شروعی کند و ضعیف.

نگارش متن برنامه اقدام جامع از روز سه‌شنبه هفته جاری، دومین روز مذاکرات آغاز شد و به گفته مذاکره‌کنندگان هر روز پیشرفت‌های محسوسی وجود داشته است.

یک دیپلمات تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان صبح روز جمعه اظهار کرد: در نگارش نسبت به روز اول خیلی بیشتر جلو رفته‌ایم.

در عین حال یک عضو دیگر تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان پنجشنبه شب به ایسنا گفت: در مذاکرات قبل گفت‌وگوها و صحبت‌هایی مملو از اختلاف‌نظر را داشتیم و از این دور مذاکرات که وارد نگارش متن شدیم، متنی پر از اختلاف‌نظر و پرانتز را پیش رو داریم.

وی گفت: برای هر موضوع و مساله‌ای در چارچوب برنامه اقدام جامع پیشنهاد‌ها و نظراتی از سوی هر دو طرف وجود دارد اختلاف‌نظرها بر روی آنها زیاد است.

به گزارش ایسنا، گفت‌وگوهای هسته‌ای از روز سه‌شنبه در سطح معاونان اشتون و ظریف (سید عباس عراقچی،‌ مجید تخت روانچی و هلگا اشمید و استفان کلمنت) تاکنون برگزار شده است. بعد از هر بار مذاکره دو طرف مسایل مطرح شده را در اختیار هیات‌هایشان قرار داده و مجددا نظرات را با یکدیگر تبادل می‌کنند.

هم‌چنین کارشناسان فنی و حقوقی تیم مذاکره‌کننده را در طی مذاکرات و رایزنی‌ها همراهی می‌کنند.

بر اساس اطلاع خبرنگار ایسنا، روند تدوین و نگارش متن برنامه اقدام مشترک جامع توام با گفت‌وگو و مذاکره است به این معنا که بر سر هر موضوع و عبارت و کلمات بعد از گفت‌وگوهای داخلی و سپس مذاکره با طرف مقابل بخشی از متن نوشته می‌شود و به طور کلی دو طرف با آزمون و خطا پیش می‌روند و ممکن است حتی بعد از اتمام یک موضوع باز هم بازگشته و بر روی آن بحث کنند.

برخی رسانه‌ها در روزهای گذشته از احتمال کشیده شدن مذاکرات به شنبه نیز خبرداده‌اند اما به نظر می‌رسد مذاکرات تا پایان روز جمعه پایان می‌یابد.

بر اساس اعلام یک عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده، قرار است مذاکرات بعدی 11 تیرماه (2جولای) در وین از سر گرفته شود.

هنوز اعلام نشده است که مدت مذاکرات بعدی در 11 تیرماه چند روز است اما به نظر می‌آید هیات‌ها برای یک مذاکرات طولانی در تیرماه خود را آماده می‌کنند.

مقامات ایران و 1+5 تاکنون بر رسیدن به نتیجه تا پایان تیرماه تاکید داشته و تلاش‌ دارند به هر شکل در چارچوب توافق‌های قبلی عمل کنند درعین حال احتمال این‌که مذاکرات برای رسیدن به توافق بر سر برنامه اقدام مشترک جامع برای یک ماه با تاخیر پایان یابد بیش از تمدید شش ماهه مذاکرات است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha