یافتههای دانشمندان نشان میدهد سطوح پایین ویتامین D خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی را در بیماران دیابتیک دو برابر میکند.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، محققان دانشگاه واشنگتن در سنت لوییس دریافتهاند که بیماران دیابتی با کمبود ویتامین D نمیتوانند کلسترول را به طور طبیعی پردازش کنند، بنابراین کلسترول در عروق خونی رسوب میکند و خطر حملات قلبی و مغزی را افزایش میدهد.
این مشکل ممکن است به سادگی با افزایش سطوح ویتامین D حل شود. در واقع مکانیسم این واکنش به این صورت است که ویتامین D برداشت کلسترول را به وسیله ماکروفاژها مهار میکند. با کمبود این ویتامین، سلولهای ماکروفاژ کلسترول بیشتری میخورند و این ویتامین نمیتواند از شر آن نجات یابد.
ماکروفاژها با کلسترول اضافی پر میشوند و به نام «سلولهای foam» شناخته میشوند که یکی از ابتداییترین نشانههای ایجاد آترواسکلروزیس هستند.
ماکروفاژها در پاسخ به التهاب به وسیله سیستم ایمنی ارسال شده و اغلب با بیماریهایی مانند دیابت فعال میشوند.
پژوهشگران معتقدند که در افراد دیابتی مبتلا به کمبود ویتامین D، ماکروفاژها با کلسترول پر میشوند و سرانجام رگهای خونی را سفت میکنند و جریان خون را میبندند. بنابراین ویتامین D با ارسال سیگنال به ماکروفاژها، مسیرهای مرتبط با برداشت و کلیرانس کلسترول را توسط آنها تنظیم میکنند.
انتهای پیام
نظرات