به گزارش ایسنا، ینگ اسرانگ (Ieng Srong)، مدیر دفتر یونسکو در تهران با حضور دکتر مرتضی توکلی، رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی، دکتر سعید نجفی معاون فناوری و دکتر صمد حمزهایی رئیس ایستگاه تحقیقاتی هرمزگان از شناور تحقیقاتی «کاوشگر خلیج فارس» بازدید کرد.
در این بازدید فعالیتهای تحقیقاتی و بینالمللی پژوهشگاه و مرکز منطقهای آموزشی-پژوهشی اقیانوسشناسی غرب آسیا تشریح و در ادامه امکانات و تجهیزات کاوشگر تحقیقاتی خلیج فارس برای انجام تحقیقات و عملیات میدانی دریایی معرفی شد.
توکلی در جریان بازدید مدیر دفتر یونسکو در تهران از آزمایشگاههای شناور تحقیقاتی، گفت: کاوشگر خلیج فارس برای جمعآوری دادههای مختلف دریایی جهت انجام طرحهای پژوهشی و برنامههای کلان پژوهشگاه و برنامههای پایش دریایی مورد استفاده قرار میگیرد.
به نقل از پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی، اسرانگ نیز ضمن خرسندی از بازدید از امکانات و آشنایی با فعالیتهای تحقیقاتی دریایی پژوهشگاه، فعالیتهای تحقیقاتی دریایی را از فعالیتهای علمی مهم بیان کرد و برای پشتیبانی از گسترش همکاریهای بینالمللی در این حوزه اعلام آمادگی کرد.
پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی با هدف ارتقای علوم و پژوهشهای اقیانوسشناسی در کشور و منطقه، طرح ایجاد مرکز منطقهای اقیانوسشناسی غرب آسیا را در سال ۲۰۱۰ میلادی به کمیسیون ملی یونسکو ایران ارائه کرد و این طرح به کمیسیون بین دولتی اقیانوسشناسی یونسکو (IOC) ارائه شد. موافقتنامه این مرکز در سال ۲۰۱۵ میلادی بین وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران و مدیرکل یونسکو به امضا رسید. این مرکز منطقهای به عنوان اولین مرکز نوع دوم یونسکو در حوزه اقیانوسشناسی در جهان تاکنون فعالیتهای علمی متعددی از جمله برگزاری دورههای آموزشی تخصصی و کنفرانسهای علمی در حوزه اقیانوسشناسی در منطقه برگزار کرده است.
انتهای پیام
نظرات