سرپرست مرکز پایش فضایی البرز از راهاندازی ایستگاه دریافت اطلاعات ماهواره در چهار شهر کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا، علیرضا نعیمی، روز شنبه در مراسم افتتاحیه این مرکز گفت: ایران توانایی احداث ایستگاه های زمینی فضایی را در خارج از کشور دارد.
وی وجود ایستگاههای زمینی در سازمان فضایی برای دریافت اطلاعات ماهواره های بومی که در حال حاضر در مرحله تحقیقاتی به سر می برند را ضروری خواند و خبر داد: ایستگاه های زمینی دریافت اطلاعات ماهواره در مشهد، تبریز، قشم و چابهار راهاندازی خواهد شد.
نعیمی همچنین درباره مرکز پایش ماهوارهیی «ایران ست» گفت: این مرکز با عمده وظایف پایش مداوم پهنای باند ماهواره به منظور اطمینان از عملکرد درست سرویس، انجام تستهای راه اندازی ایستگاه های زمینی مشتریان، پشتیبانی و رفع مشکلات فنی نظیر تداخلات فرکانسی در پهنای باند اجاره داده شده به مشتریان، نظارت بر نحوه استفاده مشتریان از پهنای باند و جلوگیری و مقابله با استفاده غیرمجاز از پهنای باند ایجاد شده است.
وی گفت: در حال حاضر سازمان فضایی ایران پهنای باند سرویس های مخابراتی ایران ست را که در حدود 200 مگاهرتز است، در اختیار شرکت های خصوصی داخلی و دارای پروانه ارایه خدمات ارتباط ماهواره ای از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قرار داده است.
سرپرست مرکز فضایی البرز افزود: این شبکه های ماهواره ای متشکل از شبکه های بانکی شتاب و شاپرک، ارتباط سکوهای نفتی در خلیج فارس، شرکت های نفتی در مناطق دوردست، بخشی از شبکه ملی کارت سوخت، شبکه ملی ارتباطات روستایی و ... هستند.
وی درباره سامانه دریافت تصاویر و داده از شبکه ماهواره ای EUMETCEST توضیح داد و گفت: کاربردهای عمده این سامانه در خصوص هواشناسی و تولید مجموعه ای از محصولات مورد نیاز برای سیستم های پایش و برآورد سطح زیر کشت محصولات کشاورزی و ... است که این سامانه در اردیبهشت ماه سال جاری در مرکز فضایی البرز نصب و راه اندازی شده است و روزانه حجم بالایی از تصاویر ماهواره ای را با کاربردهای تخصصی مختلف تهیه می کند.
نعیمی با اشاره به سامانه دیگر در مرکز فضایی البرز خبر داد و گفت: سامانه گیرنده UNISCAN-36 برای دریافت تصاویر ماهواره ای MUCIS که در مرکز فضایی البرز نصب و راه اندازی شده دارای قابلیت بسیار بالایی است و دریافت تصاویر از ماهواره های سنجش از دوری شناخته شده که بسیار پرکاربرد است و می تواند تصاویر و داده های ماهواره ای جدید و با کیفیت را از کشورهای همسایه دریافت کند. این سامانه دارای کاربردهای بسیار متنوعی در زمینه مطالعات و برنامه ریزی در سطوح ملی و منطقه ای از جمله شناسایی و پایش انواع پوشش های گیاهی، برف سنجی، هواشناسی، تعیین درجه حرارت سطح آب و خشکی، تهیه نقشه های کاربردی و پوشش اراضی در مقیاس ملی و همچنین پایش و هشدار در زمینه بلایای طبیعی است.
انتهای پیام
نظرات