براساس تازهترین بخشنامه از سوی سازمان توسعه تجارت، برای یکسری از کالاهایی که در دولت قبل صادرات آنها ممنوع بوده است، عوارض وضع شده که از نگاه صادرکنندگان وضع این عوارض در دولت فعلی هم به معنای ممنوعیت صادرات این کالاهاست و فقط این دولت با اخذ عوارض بالا، روش محترمانه تری را به جای ممنوع اعلام کردن صادرات آنها انتخاب کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در دولت قبل براساس تصمیمات ستاد تدابیر ویژه اقتصادی، صادرات یکسری از کالاها در قالب لیستی ممنوع اعلام شد. در دولت فعلی نیز با بهانه جلوگیری از خامفروشی لیست جدیدی ارائه شده و برای بسیاری از کالاها عوارض صادراتی بالایی ایجاد شده است. بهطور مثال برای سنگ آهن فشرده، کنستانتره آهن و انواع نان عوارض 30 درصدی، برای برنج و سالامبور گوسفندی عوارض 20 درصدی، برای سولفات سدیم و ضایعات پلیمری عوارض 70 درصدی، پنبه عوارض 50 درصدی و سولفور مولیبدن عوارض 90 درصدی وضع شده است.
این درحالی است که به اعتقاد صادرکنندگان اخذ عوارض اینچنینی به معنای ممنوعیت محترمانه صادرات است.
در همین زمینه محمد لاهوتی – نایب رییس کنفدراسیون صادرات – با بیان اینکه دو روز گذشته در سازمان توسعه تجارت بحث عوارض 24 قلم کالا مطرح شده است، گفت: از گمرک نیز خبر دادند که عوارض صادرات سالامبور گوسفندی صفر شده است.
وی ادامه داد: دستورالعمل جدیدی از سوی سازمان توسعه تجارت آمده که براساس آن 13 قلم کالا براساس مصوبهی دولت اخذ عوارض از آنها قانونی بوده و صادرات آنها هماکنون با اخذ عوارض در حال انجام است.
لاهوتی با بیان اینکه همچنین 9 قلم کالا فهرست شده است همچنین برای 9 قلم کالا که پیش از این در ستاد تدابیر ویژه صادرات آنها ممنوع بوده است عوارض وضع شده است، گفت: در حال حاضر 13 قلم کالا که پیش از این صادرات آنها ممنوع بود با اخذ عوارض میتوان اقدام به صادرات آنها کرد، از جمله کنستانتره آهن، انواع نان، برنج، پنبه و غیره.
نایب رییس کنفدراسیون صادرات با تاکید اینکه برای این 9 قلم کالا عوارض جدید تعیین شده است، خاطر نشان کرد: سازمان توسعه تجارت درخواست کرده که این کالاها با اخذ عوارض و تعهد از صادرکنندگان صادر شود، ولی گمرک دریافت تعهدنامه از صادرکنندگان را قبول نکرده و به رییس سازمان توسعه تجارت نامهای زده است که براساس آن اخذ تعهد بدون ذکر دلیل امکانپذیر نیست.
به گفته وی، به اعتقاد گمرک اخذ تعهد از صادرکنندگان باعث بروز عواقب احتمالی بوده، لذا گمرک زیر بار این موضوع نخواهد رفت.
لاهوتی با انتقاد از تصمیمگیریهای دولت بدون حضور کنفدراسیون صادرات و مشورت با فعالان بخش خصوصی بیان کرد: ثبات در قوانین است که میتواند مسیر صادرات و تولید را در کشور هموار کند. این تصمیمات بدون نظر تشکلهای مربوطه بوده که نتیجهی آن نیز باعث کاهش چشمگیر صادرات در کشور شده است.
نایب رییس کنفدراسیون صادرات با بیان اینکه 30 میلیارد تومان عوارض سالامبور پوست و چرم و 30 درصد کاهش صادرات داشته است گفت: دولت باید در اتخاذ چنین تصمیمات تاثیرگذاری حتما با فعالان بخش خصوصی مشورت میکرد.
به گزارش ایسنا، صادرکنندگان معتقد هستند نگاه دولت در زمینهی اخذ چنین عوارضی صرفا کسب درآمد است.
انتهای پیام
نظرات