• دوشنبه / ۱۹ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93031909565
  • خبرنگار : 71191

ملاقات با کاخ «احمدشاهی» بعد از «موزستان»

ملاقات با کاخ «احمدشاهی» بعد از «موزستان»

رییس مجموعه‌ی فرهنگی - تاریخی سعدآباد گفت: طرح مرمت کاخ احمدشاهی در دست تهیه است و تا دوماه دیگر، مرمت این بنای تاریخی آغاز می‌شود.

رییس مجموعه‌ی فرهنگی - تاریخی سعدآباد گفت: طرح مرمت کاخ احمدشاهی در دست تهیه است و تا دوماه دیگر، مرمت این بنای تاریخی آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ششم مهرماه سال گذشته، مسوولان مجموعه‌ی سعدآباد، یک نهاد نظامی و بخش حقوقی سازمان میراث فرهنگی تفاهم‌نامه‌ای را امضا کردند، تا «کاخ احمدشاهی» که در ضلع شمالی این مجموعه قرار دارد و مدیریت آن از 34 سال پیش در اختیار پایگاه مرکزی بسیج خواهران استان تهران بوده است، به سعدآباد بازگردانده شود.

در هشت‌ماه گذشته، مسوولان سازمان میراث فرهنگی روی طرح مرمت کاخ احمدشاهی کار کرده‌اند. از سوی دیگر از دوماه پیش، مسوولان برای احیای گلخانه‌های «موزستان» (محل کشت موز) و «پرنده‌ی بهشتی» تلاش‌هایی را آغاز کرده‌اند.

مدیر مجموعه‌ی سعدآباد - یوسف منصورزاده - در حالی که احیای «موزستان» را یکی از مهم‌ترین اقداماتی دانست که در چندماه گذشته در کاخ انجام شده و حتا در حال حاضر مردم از آن دیدن می‌کنند، اما درباره‌ی مرمت و آماده‌سازی «کاخ احمدشاهی» برای بازدید که حدود 34 سال از دید عموم مردم خارج بوده، اظهار کرد: مرمت این کاخ از دوماه دیگر آغاز می‌شود و تا پایان یافتن مرمت، امکان بازدید عموم از این کاخ وجود ندارد، چون مرمت آن، یک کار سنگین و زمان‌بر است و دست کم یک سال طول می‌کشد.

او ادامه داد: چند پیشنهاد برای دادن کاربری مناسب به این بنا وجود دارد، اما هیچ‌کدام هنوز قطعی نشده‌اند.

وی با بیان این‌که بازدید مردم از کاخ احمدشاهی در هنگام مرمت، در هیچ کجای دنیا مرسوم نیست، اظهار کرد: در کشورهای دیگر،‌ هنگام مرمت یا ساخت‌وساز، پارچه‌هایی روی بنای در دست ساخت یا مرمت کشیده می‌شود تا از بیرون دیده نشوند.

وی احیای موزستان (موزخانه) را که در دوره‌ی پهلوی در کاخ سعدآباد ایجاد شد، یکی از مهم‌ترین اقداماتی دانست که در طول چندماه گذشته در این مجموعه انجام شده است و گفت: این گل‌خانه در آینده‌ی نزدیک روی مردم باز می‌شود.

کارشناس نجات‌بخشی و احیای باغ - موزه‌ها و محوطه‌های سبز میراث فرهنگی - علیرضا مختاریان - نیز درباره‌ی احیای این گلخانه، گفت: رسیدگی و احیای فضاهای سبز در بناهای تاریخی یکی از مهم‌ترین مواردی است که سازمان میراث فرهنگی باید به آن توجه کند.

او اظهار کرد: در دوره‌ی پهلوی اول و دوم، برخی گیاهان نفیس به‌صورت نهالی یا کاشتی، از نقاط مختلف دنیا به ایران وارد شدند‌ و در گلخانه‌هایی که از دهه‌ی 40 به‌دستور وزارت دربار ساخته شدند، کاشته شدند؛ اما این گلخانه‌ها متأسفانه در سال‌های گذشته به‌دلیل بی‌توجهی و نبودن اعتبار در حال از بین رفتن بودند. به همین دلیل، عملیات احیای آن‌ها از اسفندماه سال گذشته آغاز شد.

وی افزود: تا کنون برای احیای این دو گلخانه که کنار یکدیگر و در ضلع غربی کاخ سعدآباد قرار دارند، حدود یک‌میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته است، اما برای ادامه‌ی کار و دائمی بودن احیای این گلخانه‌ها، سالانه به اعتباری حدود 10میلیون تومان نیاز داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha