عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ضمن هشدار نسبت به روند افزایشی مصرف قلیان در کشور از مسوولان خواست که موضوع قلیان را جدی بگیرند.
به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر علیرضا مرندی در مراسم روز جهانی بدون دخانیات، گفت: مهمترین عامل مرگ که میتوان از آن پیشگیری کرد، دخانیات است. 90 درصد سرطان ریه در مردها و 80 درصد این سرطان در زنان به دلیل دخانیات است. سیگار همچنین عامل خطر سرطانهای دیگری نظیر حنجره، کلیه، معده، مثانه، خون و ...است و سقط جنین، تولد زودرس، نازایی و ... نیز از عوارض سیگار به شمار میروند.
وی کاهش طول عمر را از عوارض سیگار خواند و ضمن هشدار نسبت به روند افزایشی استعمال قلیان در کشور، گفت: پیش از این دولت قبلی مانع برچیده شدن قلیان شد و با توجه به تغییر دولت و اینکه وزارت بهداشت ریاست ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات را بر عهده دارد، امیدواریم اقدام جدی در این زمینه صورت گیرد.
مرندی افزایش مالیات بر دخانیات را از راهکارهای کنترل مصرف مواد دخانی خواند که قانون جامع کنترل و مبارزه با دخانیات نیز بر آن تاکید دارد و گفت: متاسفانه این موضوع در کشور ما به درستی انجام نشد. قیمت مواد دخانی باید به حدی افزایش یابد که از تورم بالاتر باشد. روند کنونی افزایش قیمت مواد دخانی، بازدارنده نیست.
وی تاکید کرد: تصاویر بهداشتی روی پاکتهای سیگار نیز باید هشداری و بازدارنده باشند. 13 نوع تصویر به این منظور انتخاب شده که متاسفانه 4 مورد از ضعیفترینهای آن و در اندازههای کوچک روی پاکتهای سیگار درج شدهاند. همچنین متاسفانه هنوز روی پاکتهای سیگار نوشته میشود که این نوع از سیگارها ضرر کمتری دارد این درحالیست که چنین نیست. بنابراین مسوولان باید در این زمینه تصمیم بگیرند و برخورد جدی داشته باشند. از وزارت بهداشت میخواهیم تصمیم جدی در این باره اتخاذ کند و مطمئن باشند که حمایت خواهند شد.
مرندی ممنوعیت فروش مواد دخانی به افراد زیر 18 سال و همچنین ادغام خدمات مشاوره و ترک سیگار در شبکه را از دیگر موارد قانونی دانست که باید اجرایی شوند و گفت: متاسفانه اکنون پزشکانی را مشاهده میکنیم که سیگار میکشند و این موضوع باعث تاسف است.
وی از حضور شرکت دخانیات در برخی از محافل تصمیمگیری انتقاد کرد و گفت: متاسفانه هنوز در بسیاری از موارد شرکت دخانیات حضور دارد این درحالیست که شرکت دخانیات در مباحث سیاستگذاری نباید نقشی داشته باشد.
مرندی همچنین بر لزوم افزایش سطح سواد سلامت جامعه تاکید کرد و مجددا از مسوولان خواست که موضوع قلیان را جدی بگیرند و گفت: اهمیت این موضوع از آن جهت که قبح این مساله در حال فرو ریختن و حتی به استعمال آن از سوی زنان و کودکان اشکالی گرفته نمیشود.
انتهای پیام
نظرات