• شنبه / ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 93031004661
  • خبرنگار : 71290

/با تشریح جزییات پرونده سه هزار دانشجوی دکترای بورسیه/

هروی: مسوولان وقت وزارت علوم باید پاسخگو باشند

هروی: مسوولان وقت وزارت علوم باید پاسخگو باشند

رییس کمیته آموزش عالی و آموزش پزشکی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: مسوولان وقت وزارت علوم باید در مورد موضوع 3000 دانشجوی بورسیه شده که گفته می‌شود نیمی از این تعداد غیرقانونی بوده است پاسخگو باشند.

رییس کمیته آموزش عالی و آموزش پزشکی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: مسوولان وقت وزارت علوم باید در مورد موضوع 3000 دانشجوی بورسیه شده که گفته می‌شود نیمی از این تعداد غیرقانونی بوده است پاسخگو باشند.

جواد هروی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ضمن تشریح جزییات پرونده 3000 دانشجو دکترای بورسیه شده که وزارت علوم اعلام کرده در مورد نیمی از این تعداد دانشجوی بورسیه شده غیرقانونی این کار صورت گرفته است گفت: براساس گزارشی که رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم اعلام کرده است، طی سال‌های 85 تا 92، 729 نفر به خارج از کشور اعزام شده‌اند که از این میان بیش از 70 نفر در مقطع کارشناسی بودند که معدل زیر 14 داشتند که این خلاف آیین‌نامه و تمام قواعد و ضوابط است.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین 70 نفر دانشجوی کارشناسی ارشد معدل زیر 16 بودند و 3002 نفر بدون شرکت در آزمون، بورسیه دکترا شدند.

رییس کمیته آموزش عالی و آموزش پزشکی کمیسیون‌ آموزش و تحقیقات مجلس خاطر نشان کرد: آنچه که دکتر صدیقی معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان مستند به اسنادی که در سازمان وجود دارد گفته، طبیعتا نمی‌تواند غیر استنادی و غیر موثق باشد.

هروی تاکید کرد: باید مسوولان آن زمان، امروز پاسخگو باشند؛ در شرایطی که این مسئله رخ داده خیانت دیگر به این معنا نیست که بگوییم دست در جیب کسی کردند، لذا اینکه مدیری در یک مقطع زمانی کار خلافی انجام داده باید پاسخگو باشد.

وی افزود: به گفته مسوولان دستگاه امور دانشجویان هر دانشجویی که بورس خارج از کشور می‌شود قریب یک میلیارد تومان هزینه در بر دارد، ما چطور می‌توانیم یک میلیارد برای کسانی هزینه کنیم که صراحتا بر خلاف آیین‌نامه و دستورالعمل سازمان و یا وزارتخانه‌ای عمل کرده‌اند؟

نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: البته در این آمار حدود 228 نفر مدل کارشناسی زیر 14 و 7 نفر حتی زیر 12 بودند و این خلاف صریح آیین‌نامه و هر قانونی است. بنابراین اگر هر قانونی را ملاک قرار دهید این حق را نمی‌دهد که فردی را بورس از خارج از کشور کنید یا بالعکس که معدلش زیر 12 باشد. در نتیجه این مسئله صراحتا غیرقانونی و زیر پا گذاشتن قانون در وزارت علوم بوده است.

رییس کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش مجلس افزود: براساس آمارهایی که ارائه شده است اینگونه به نظر می‌رسد که مدیران وقت مسوولیتی را بر عهده گرفته و نتوانسته‌اند منطبق با قانون عمل کنند و به همین خاطر این آمار شرم‌آور را شاهد هستیم.

هروی ادامه داد: براساس آماری که ارائه شده حتی 235 نفر معدل‌شان اعلام نشده است و یا 325 نفر از افرادی که بورس شده‌اند فاقد شرایط سنی زیر 33 سال بوده و بعضی نیز بدون سپردن سند محضری بودند و نیز بیش از 250 نفر نیز تبدیل به داخل برایشان کار انجام شده که تعدادی نیز به دانشگاه علامه مربوط است؛ بنابراین خلاف آشکار صورت گرفته است.

وی خاطر نشان کرد: معتقدم در این قضیه باید با توجه به اسنادی که در سازمان امور دانشجویان و معاونت دانشجویی وزارت علوم وجود دارد این مسئله مورد بررسی قرار گیرد و بنده نیز به عنوان رییس کمیته آموزش عالی این موضوع را پیگیری می‌کنم.

رییس کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قطعا کمیسیون آموزش و تحقیقات این موضوع را در دستور کار قرار می‌دهد گفت: اعلام این موضوع تقریبا از هفته گذشته زمانی که مجلس برای سرکشی به حوزه‌های انتخابیه تعدیل شد مطرح شده است که قطعا در دستور کار قرار دارد.

هروی ادامه داد: بالاخره در وزارت علوم یا باید بنیه علمی را بپذیریم یا رانت‌ خواری را. اگر قرار باشد رانت‌خواری را بپذیریم پس چرا دنبال بنیه علمی می‌گردیم؟ متاسفانه در سال‌های گذشته در وزارت علوم رابطه بر ضابطه ارجحیت داده شده است و مسوولین اسبق وزارت علوم به صراحت باید اینها را به ملت پاسخ دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۰ ۱۲:۰۲

ما با داشتن رزومه خوب بايد دنبال بورسيه در خود کشورهاي خارجي بگرديم اونوقت اين‌ها با اين شرايط خجالت‌آور توصيف شده از سوي کشور خودمان اينگونه بورس مي‌شوند. عدم لغو اين بورسيه‌ها هم خيانت آشکار محسوب مي‌شود.

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۰ ۱۲:۱۴

کساني که مرتکب چنين خيانتي شده اند يادشان رفته که زير برچم اسلام ودر جمهوري اسلامي چنين کرده اند.با آنها بايد مانند مرتدان برخورد کرد

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۰ ۱۲:۴۷

ما خواستار لغو اين بورسيه‌ها هستيم

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۰ ۱۲:۴۸

چه خوب گفت رستم (روحاني ) به اسفنديار (مجهولان) که کمتر غصه آخرت مردم را بخوريد. متاسفانه دين را به جهل کشاندند. دين و دينداري چيز ديگري است. اين ديني که در جامعه فعلي ما جاري است دين اصلي نيست اگر بود اين همه فساد مالي (3000 ميليارد خاوري ها) و فرهنگي (3000 پرونده دانشجويان بورس خارج) نبود.

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۰ ۱۳:۰۷

نه تنها بايد پاسخگو باشند بلکه بايد بطور جدي با مديران خاطي برخورد جدي و علني شود چرا که باعث رسوايي بزرگي براي اعتبار دانشگاههاي ايران شده اند و علم را نيز بازيچه اهداف و اغراض سياسي و گروهي خود کرده اند جداي ازينکه با اين اقدام خود حق 3000 نفر انسان شايسته را هم پايمال کرده اند، برخورد و محاکمه اين مديران حداقل اقدام دستگاه قضا و نيز دولت بايد باشد

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۰ ۱۳:۵۵

يعني چکارشون مي کنيد؟ ما هم ياد گرفتيم منبعد اگر فرصتي دستمان آمد براي دوستانمان کوتاهي نکنيم.

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۰ ۱۳:۵۸

فقط يقه مسئولان خيانتكار را نگيريد و يا دانشجوياني كه صراحتا از رانت و ضابطه كاري و نداشتن شرط سني و معدل. بلكه گروه كثيري از دانشجوياني هم كه هيچگونه صلاحيت علمي نداشتند و با دو سه تا مقاله بي مايه توانسته اند از سهميه بورسيه و بدون آزموني خيلي راحت و بي دغدغه صندلي دكتري دانشگاههاي داخل را بگيرند هم برخورد جدي كنيد. نترسيد مسئولين دولت تدبير و اميد! حتي به قيمت قطع تحصيلشان تمام كنيد. چرا كه اين موج در چند سال آتي مي خواهند مديران ارشد و اساتيد دانشگاهي اين مملكت شوند. فكر آن روز را هم بكنيد. محاكمه فقط رسيدگي به جنابات و رانتهاي اقتصادي نيست بلكه محاكمه و حكم هاي علمي هم مي شود صادر كنيد.