• یکشنبه / ۴ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93030401856

جایزه «علیمحمدی» امسال به فیزیک‌پیشه ای از دانشگاه شهید مدنی رسید

جایزه «علیمحمدی» امسال به فیزیک‌پیشه ای از دانشگاه شهید مدنی رسید

«جایزة علیمحمدی» در سال ۱۳۹۳ به دکتر علی اقبالی برای رسالة دکتری با عنوان «‫مباحثی در مورد مدل های سیگمای ابر پواسون- لی ‪-T‬دوگان روی‬ ابرخمینه ها‬»‌ اعطا شد.

«جایزة علیمحمدی» در سال ۱۳۹۳ به دکتر علی اقبالی برای رسالة دکتری با عنوان «‫مباحثی در مورد مدل های سیگمای ابر پواسون- لی ‪-T‬دوگان روی‬ ابرخمینه ها‬»‌ اعطا شد.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، دکتر علی اقبالی، دانش آموخته دانشگاه شهید مدنی آذربایجان است و کار پژوهشی خود را زیرنظر و راهنمایی دکتر عادل رضایی اقدم در شهریور ۱۳۹۲ به سرانجام رسانده است.

هیات داوران جایزه امسال به دلیل اهمیت و کیفیت نتایج رساله و نیز تولیدات علمی ارزشمند و متمرکز از میان داوطلبان جایزه، وی را شایسته دریافت این جایزه دانستند.

«جایز‌ة علیمحمدی» که از سال ۱۳۹۰ توسط پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و انجمن فیزیک ایران، پایه گذاری شده هر ساله به بهترین رساله‌ دکتری فیزیک که در داخل کشور انجام شده باشد اعطا می‌شود. ارزش مادی این جایزه ۱۰ میلیون تومان است.

این جایزه به پاس خدمات علمی و دانشگاهی شهید دکتر مسعود علیمحمدی، استاد فقید دانشگاه تهران و نخستین دانش آموخته دکتری فیزیک داخل کشور که نقش موثری در ایجاد زیرساخت‌های علمی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و برپایی دوره‌های تحصیلات تکمیلی در ایران داشته به نام وی نامگذاری شده است.

مراسم اعطای جایزه، چهارشنبه گذشته همزمان با برگزاری «بیست و یکمین کنفرانس بهارة فیزیک» در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در حضور مسوولان پژوهشکده فیزیک پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و نمایندگان انجمن فیزیک ایران برگزار شد.

به گزارش ایسنا زنده‌یاد دکتر مسعود علیمحمدی، استاد پایه 22 فیزیک دانشگاه تهران 22 دی ماه 1388 هنگام خروج از منزل بر اثر انفجار بمب به شهادت رسید.

علیمحمدی که متولد سوم شهریور ماه 1338 بود، پس از اخذ دیپلم از دبیرستان شهریار قلهک در سال 56، تحصیلات کارشناسی خود را در رشته فیزیک در دانشگاه شیراز آغاز کرد و پس از فارغ‌التحصیلی در سال 64 در دوره کارشناسی ارشد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد.

وی در سال 67 تحصیلات خود را در نخستین دوره دکتری فیزیک نظری دانشگاه صنعتی شریف پی گرفت و در مهر ماه سال 71 به عنوان نخستین دانش‌آموخته دکتری فیزیک داخل کشور و نخستین دانش‌آموخته دکتری دانشگاه شریف فارغ‌التحصیل شد.

موضوع رساله دکتری علیمحمدی، مدل‌های WZNW( از انواع جالب نظریه‌های همدیس) بر روی سطوح ریسمانی با جینس بالا بود.

دکتر علی محمدی که سالها به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه تهران فعالیت داشت چندین سال عضو هیات ممیزه دانشگاه تهران، عضو شورای پردیس علوم و معاون پژوهشی پردیس تا سال 87 بود.

شهید دکتر علیمحمدی در طول سال‌ها فعالیت علمی و تحقیقاتی خود بیش از 80 مقاله در معتبرترین مجلات علمی جهان به چاپ رسانده و در سال 86 در بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی حائز رتبه دوم پژوهش‌های بنیادی شده بود.

زمینه اصلی تحصیلات و تحقیقات دکتر علیمحمدی، ذرات بنیادی خصوصا نظریه ریسمان و به طور دقیق‌تر نظریه میدان‌های همدیس بود.

وی مدت چهار سال به عنوان پژوهشگر غیرمقیم در پژوهشکده فیزیک پژوهشگاه دانش‌های بنیادی فعالیت داشت.

دکتر علیمحمدی، خرداد ماه 87 به عنوان یکی از دو نماینده ایران در پروژه سزامی (مرکز تابش سینکروترون برای تحقیقات و علوم کاربردی در خاورمیانه) منصوب شده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha