به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها میتوانید بر روی تیتر آبیرنگ خبر کلیک کنید.
دست رد سم آلتمن به سینه ایلان ماسک
ایلان ماسک پیشنهادی ۹۷.۴ میلیارد دلاری برای خرید شرکت اوپنایآی(OpenAI) پیشنهاد داده است، اما سم آلتمن نه تنها نپذیرفته، بلکه در اقدامی طعنهآمیز، پیشنهاد متقابلی برای خرید ایکس(X) یا همان توییتر به قیمت ۹.۷۴ میلیارد دلار ارائه کرده است.
«شبح آبی» مدار زمین را ترک کرد
فرودگر شبح آبی ماه متعلق به شرکت فایرفلای ایرواسپیس (Firefly Aerospace) اکنون در حرکت به سمت ماه است.
شکستن ۳ باره دیوار صوتی در آخرین آزمایش جت مافوق صوت «XB-1»
جت مافوق صوت «XB-1» ساخته شرکت «بوم سوپرسونیک» در جدیدترین و آخرین پرواز آزمایشی خود موفق شد ۳ بار دیوار صوتی را بشکند.
زمان توزیع کارت آزمونهای کارشناسی ارشد و دکتری سال ۱۴۰۴اعلام شد
معاون آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور از انتشار کارت شرکت در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و آزمون مقطع دکتری (نیمهمتمرکز) «Ph.D» سال ۱۴۰۴ از روز دوشنبه، ۲۹ بهمن ماه بر روی درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور خبر داد.
برنامههای درسی دانشجویان علمی کاربردی بازنگری میشود
سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به بازنگری برنامههای درسی دانشجویان این دانشگاه تاکید کرد: تمامی مراحل مربوط به تدوین رشته جدید اعم از نیازسنجی و طراحی مجدداً برای دوره مورد نظر انجام میگیرد.
پیشرفت ۱۰۰ برابری مدت زمان پرواز حشرات رباتیک
مهندسان مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) گروههایی از پهپادهای رباتیک کوچک را ساختهاند که میتوانند ۱۰۰ برابر طولانیتر از مدلهای قبلی پرواز کنند.
ارائه روشی جدید برای طراحی پردازندههای کممصرف و سریع
پژوهشگران دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی موفق به ارائه روشی جدید برای طراحی پردازندههای کممصرف و سریع شدند.
همکاری دانشگاهی قطر و ترکیه/ دانشجویان ترک بورسیه میشوند
قطر و ترکیه طی یک همکاری دانشگاهی، امکان تحصیل چند تن از دانشجویان ترکیه در قطر را فراهم کردند.
راداری بسیار ارزان برای شناسایی هر پهپادی که زیر ۱۲۰ متر پرواز میکند
یک رادار جدید قادر است با هزینه چند صد دلاری هر پهپادی را که در ارتفاع کمتر از ۱۲۰ متر پرواز میکند، ردیابی کند. این فناوری از طریق واحدهای راداری متصل به هم که در اطراف یک منطقه تعیین شده مستقر میشوند، عمل میکند.
نهاد دانشگاه باید در حفظ و تقویت شعارهای انقلاب تلاش کند
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه آزادیخواهی، استقلالخواهی و عدالتطلبی در بطن شعارهای انقلاب اسلامی بود، گفت: نهاد دانشگاه باید در حفظ و تقویت این وجه از انقلاب بکوشد.
حمایت ستاد توسعه علوم شناختی از تأسیس انجمنهای دانشجویی
در راستای گسترش علم و دانش، ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی ریاستجمهوری از تأسیس انجمنهای دانشجویی حمایت میکند. دانشجویان علاقهمند تا تاریخ سوم اسفندماه فرصت دارند طرحهای خود را ارسال کنند.
حمایت از مستعدان دارای معلولیت در راستای ماموریت ایجاد فرصتهای برابر برای شکوفایی استعدادهاست
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه واژه «ملی» در نام بنیاد ملی نخبگان به معنای مسئولیت پوشش تمامی اقشار جامعه نخبگانی، از جمله افراد دارای معلولیت است، تاکید کرد: این بنیاد موظف است استعدادهای برتر را فارغ از وجود محدودیتهای ناشی از معلولیت جسمی شناسایی و حمایت کند.
تغییر هسته درونی زمین و تاثیر بر طول شبانهروز!
دانشمندان میگویند هسته درونی زمین دستخوش تغییرات ساختاری میشود که بر طول روز تاثیر میگذارد. تعامل بین هسته درونی و بیرونی زمین، محتملترین علت این تغییرات ساختاری است.
برگزاری هشتمین جشنواره«طریق جاوید» با محوریت اندیشه امام خمینی(ره)
رئیس سازمان دانشجویان ایران گفت: هشتمین جشنواره ادبی- هنری «طریق جاوید» با محوریت اندیشههای امام خمینی(ره) ویژه دانشجویان سراسر کشور با هدف گسترش فرهنگ مطالعه، تبلیغ و ترویج اندیشه و افکار امام در میان نسل جوان برگزار میشود.
کاهش بودجه دانشگاه کانادایی در پی سیاستهای دولت
دانشگاه مک گیل اعلام کرد در پاسخ به سیاستهای دولت در استان کبک، کاهش بودجه و اخراج کارکنان خود را در دستور کار قرار خواهد داد.
تشکیل هیات اندیشهورزان در دانشگاه علامه طباطبائی
سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی از تشکیل هیات اندیشهورزان در این دانشگاه خبر داد و گفت: نگاههای محدود و بسته به سیاستگذاری و مدیریت امور دانشگاه، دیگر پاسخگوی نیازها نیست و دانشگاه برای رشد، تثبیت و ارتقای جایگاه خود به همفکری، تنوع دیدگاهها و مشارکت گسترده نیاز دارد.
«مینوکمپ» نوآوری دانشگاه تهران ویژه دانشجویان برگزار میشود
دوره رایگان مشترک یک روزه «مینوکمپ» نوآوری دانشگاه تهران ویژه همه دانشجویان به همت مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران(ایمینو) برگزار میشود.
زمان برگزاری اختتامیه دانشجویان نمونه به تعویق افتاد/ثبت نام بیش از ۱۶۰۰ دانشجو
زمان برگزاری اختتامیه سی و دومین جشنواره دانشجویان نمونه کشوری به تعویق افتاد.
کاوشگر دهانههای قمری اواخر فوریه پرتاب میشود
یک کاوشگر دهانههای قمری و یک فرودگر خصوصی با ماموریت شرکت «اسپیسایکس» به سوی ماه خواهند رفت.
با اولین زن سرپرست ناسا بیشتر آشنا شوید
جنت پترو (Janet Petro) تبدیل به اولین زنی شد که در روز ۲۰ ژانویه، پس از اینکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، در اولین روز بازگشتش به قدرت او را به عنوان سرپرست موقت ناسا منصوب کرد، رهبری این آژانس فضایی را بر عهده گرفت. در اینجا قصد داریم کمی بیشتر با این رئیس جدید ناسا آشنا شویم.
بهبود عملکرد و سبکسازی باتریهای لیتیومی با الکترودهای نانوکامپوزیت
گروهی از متخصصان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در قالب رساله دکتری به نانو کامپوزیتهایی دست یافتند که کاربرد آنها در باتریهای قابل شارژ لیتیومی موجب بهبود سیکلپذیری و عملکرد الکتروشیمیایی این باتریها میشود.
تکمیل ۱۰۰۰ واحد خوابگاه متأهلین تا مهرماه سال آینده
وزیر علوم بر افزایش تسهیلات عمره دانشجویی و تامین خوابگاه متأهلین تاکید کرد و گفت: برای عمره دانشجویی، ظرفیت ۱۵۰۰ نفر با تسهیلاتی بین ۲۰ تا ۲۲ میلیون تومان در نظر گرفته شده است و در تلاش هستیم این تعداد را به دو هزار نفر افزایش دهیم.
وزیر علوم: افزایش سهمیه عمره دانشجویی را پیگیری میکنم
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در مدینه در نشست با مدیران و روحانیان کاروانهای دانشگاهیان گفت: افزایش تعداد سهمیه عمره دانشجویی را پیگیری خواهم کرد.
گام بلند محققان دانشگاه آکسفورد در ساخت ابرکامپیوتر کوانتومی
دانشمندان دانشگاه آکسفورد در جدیدترین تحقیقات خود دو پردازنده کوانتومی مجزا را به یک کامپیوتر کوانتومی متصل کردهاند که این اقدام گام بزرگی به سوی سیستمهای کوانتومی مقیاسپذیر است.
تعقیب و گریز عنکبوت و مگس در دل کهکشان!
عکس روز ناسا، یک تابلوی سرخرنگ است که دو سحابی را به شکل عنکبوت و مگس نشان میدهد.
ساخت نانوگیتی که میتواند نقش حسگر یا ممریستور را ایفا کند
نانوگیت الکتریکی توسط محققان دانشگاه اوزاکا توسعه یافته که دریچهای به سوی حسگری پیشرفته و واکنشهای شیمیایی کنترلشده باز میکند.
نمایه یک مجله دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایگاه اسکوپوس
مجله دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر AUT Journal of Mathematics and Computing موفق به دریافت نمایه Scopus در سال ۲۰۲۵ شده است.
امروز آخرین مهلت ثبت نام آزمون دستیاری
فرصت ثبت نام، ویرایش و ارسال مدارک در پنجاه و دومین دوره آزمون دستیاری امروز پایان مییابد.
آمریکا در طول تاریخ همواره به عنوان یک کشور بدعهد در توافقات بینالمللی شناخته شدهاست
فعال حوزه دانشجویی گفت: آمریکا در طول تاریخ خود، همواره به عنوان یک کشور بدعهد در توافقات بینالمللی شناخته شده است. در طول چندین دهه، آمریکا در بسیاری از قراردادها و توافقهای بینالمللی مانند پیمان پاریس نتوانسته است به تعهدات خود پایبند باشد.
جهانیشدن برای خلیجفارس فرصت است یا تهدید؟
فرایند جهانیشدن که با شتاب زیاد تمامی ابعاد زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داده است، تأثیرات گستردهای بر منطقه خلیجفارس داشته و منجر به تغییراتی در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی این منطقه شده است. محققان در پژوهشی جدید به بررسی این ابعاد و ارائه راهکارهایی برای مدیریت تأثیرات جهانیشدن پرداختهاند.
ایجاد صندوق سرمایهگذاری بیتکوین در دانشگاه آستین
دانشگاه آستین به منظور کشف پتانسیل بلندمدت داراییهای دیجیتال، یک صندوق سرمایهگذاری بیت کوین را ایجاد خواهد کرد.
آیا تکنولوژی سبز میتواند تجارت جهانی را متحول کند؟
رشد فناوری و تجارت جهانی بهطور مستقیم بر زندگی بشر تأثیر میگذارند؛ اما چالشهایی چون تخریب محیط زیست نیز در این میان رخ مینماید. پژوهشی تازه به بررسی رابطه میان تکنولوژی سبز، شکاف فناوری و توسعه تجارت بینالمللی پرداخته است.
دانشمندان توانایی تصمیمگیری مغز را رمزگشایی کردند
یک چارچوب ریاضی جدید نشان میدهد که چگونه قشر پیشپیشانی مغز، سیگنالهای ترکیبی را برای هدایت تصمیمگیری پردازش میکند و اطلاعات جدیدی را برای مراقبتهای بالینی آینده و نسل بعدی هوش مصنوعی ارائه میدهد.
بررسی سناریوهای حکمرانی و آیندهنگری صنعت دارو
سومین دوره کنفرانس پایان سال دارو، دوم اسفند ۱۴۰۳ با همکاری گروه اقتصاد و مدیریت داروی دانشکده داروسازی تهران، ستاد زیستفناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی معاونت علمی ریاستجمهوری، فدراسیون اقتصاد سلامت و همراهی تشکلهای دارویی، با هدف بررسی سناریوهای حکمرانی و آیندهنگری صنعت دارو در سالن آمفیتئاتر ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار میشود.
یارانه حمایت از پژوهشهای اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی فعال شد
یارانه حمایتی باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی به منظور تسهیل پژوهشهای آزمایشگاهی فعال شده است تا دانشجویان، پژوهشگران و اعضای هیات علمی دانشگاهها بتوانند از خدمات آزمایشگاهی متنوع و کاربردی بهرهمند شوند.
انتهای پیام
نظرات